Forma-1 kedvelők ide! (beszélgetés)
Az emberek Alonso miatt nem vesznek Mercedest. Hahaha. Ez jó. Én is azért közlekedem BKV-val, mert nem szeretem Alonsót. :)))
Megjegyzem, Hamilton is okozott kárt a cspatának. Sőt, ha nagyon megvizsgálnánk a dolgot, akkor valószínűleg nem találnánk olyan pilótát, aki nem. Szerintem sok csapatvezető örülne, ha akkora kárt okoznának a csapatának, hogy az utolsó futamon mindkét pilótájuk esélyes lenne. És azt se felejtsük el, hogy Hami is tett elég rendesen annak az érdekében, hogya McLarent kizárják a pontversenyből. Csak erről senki nem szeret beszélni...
Lauda Dennis helyében móresre tanítaná Alonsót
A háromszoros világbajnok, Niki Lauda mélyen fel van háborodva azon, hogy Fernando Alonso hogyan viselkedett a csapatával a 2007-es szezonban: „Hihetetlen! Hogy tehet valaki ilyeneket? Nekem is megvoltak a magam gondjai Ronnal, nem könnyű ember, de mindig tudtam hol a határ - nem szabad kárt okozni a szponzoraimnak és azoknak az embereknek, akik a fizetésemet adják." - mondta egy szókimondó interjúban, amelyet az ITV-F1 készített vele.
„Őszintén szólva semmilyen szimpátiát nem érzek iránta. Soha életemben nem láttam még senkit, aki így viselkedett volna. Engem úgy neveltek, hogy meg kell lennie egy minimális tiszteletnek. Ha valaki foglalkoztat és fizeti a béredet, akkor azt kell tenned, amit elvár tőled - és ez a szerződésben is le van fektetve. Elképedtem, amikor azt mondta, hogy talált hat tizedet és miért nem ő az első számú pilóta? A fenébe is, tudta, hogy nem lesz első számú pilóta! Két pilótát szerződtettek és ennyi." - folytatta az osztrák.
„Hallottam, hogy amikor Ron besétál az épületbe és köszön neki - tehát a főnök az alkalmazottnak - Alonso elfordítja a fejét. Ez nem normális neveltetés. Talán azokban a spanyolországi falvakban, ahonnan ő jött nem nevelik a gyerekeket, de én ezeket a dolgokat nem tudom megérteni. Csodálkozom, hogy kétszeres világbajnok tudott lenni ezzel a hozzáállással."
Alonso már a Renault-nál is tett néhány vitatható kijelentést, ám Flavio Briatore még viszonylag jól tudta kezelni a szeszélyes sztárversenyzőt. Lauda szerint azonban tisztában volt azzal, hogy Ron Dennisnek meg fog gyűlni vele a baja: „Egy évvel ezelőtt Flavio azt mondta nekem: ne becsüld alá ahogy ez a srác gondolkodik... Flavio tudta, hogy milyen, de természetesen nem mondta el Ronnak!"
A háromszoros világbajnok szerint a McLarennél másmilyennek képzelték Alonsót: „Mindenkit meglepett a viselkedése. Még De la Rosát is. Azt mondtam neki: Pedro, miért nem vetted ezt észre korábban, hiszen haverok vagytok és mindketten spanyolok? Ő pedig erre azt mondta: Engem is meglepett a dolog!"
Lauda azt is elmondta, hogy a közvélemény ráadásul még nem is tud mindent: „El sem tudom képzelni, hogy egy ember hogyan hozhatja magát olyan helyzetbe a paddockban, mint ő, hogy már igazán senki sem szívesen áll vele szóba. Tudok részleteket a McLarentől, amelyek rosszabbak annál is, amit csak el tudsz képzelni. Ha így folytatja és nem veszi észre magát és azt, hogy rossz úton jár, akkor sosem fog többé nyerni, ezt elmondhatom."
Lauda Dennis helyében nem rúgná ki Alonsót a szezon végén, de megleckéztetné és megtanítaná neki, hogy ki a főnök: „Ha én vezetném a McLarent, akkor az első dolog amit tennék Brazília, az utolsó verseny után az, hogy kártérítési pert indítanék ellene azért, amit a McLarennel és a Mercedesszel tett. Mindannyian tudjuk, hogy vannak bizonyos szabályok minden szerződésben és ha valaki fizet téged, akkor nem sz*rhatsz a fejére. Úgyhogy ha a Mercedes be tudja bizonyítani, hogy az emberek Alonso hozzáállása miatt nem vesznek tőlük autót, akkor ott egy kár keletkezett. Úgyhogy az első dolog amit tennék az, hogy azt mondanám neki: beperellek ennyi és ennyi dollárra. Aztán üljünk le beszélgetni, szerződésed van velünk kisfiam és vezetni fogsz..."
„Nem engedném el, mert alapvetően ők ketten [Hamiltonnal] a legerősebb versenyző páros, de észhez kell téríteni. Tudod, néha a sportolók nem túl intelligens emberek, fogalmazzunk így, és talán rossz menedzsereik is vannak. Őrültségek járnak a fejükben: nem az én hibám, az ő hibájuk, azt csinálok, amit akarok és b* meg Ron, nem köszönök neked. De ha a nyakába varrsz egy kártérítési pert és kerek perec megmondod neki, hogy ki kell töltenie a szerződését, akkor talán az agya kap hirtelen egy sokkot. És akkor talán vissza tudod rántani a valóságba mert ez kell, hogy legyen a cél. De ahogy jelenleg alakulnak a dolgok szerintem őt most nagyon nehéz kizökkenteni ebből a mentális állapotból." - fogalmazott a háromszoros világbajnok.
1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:12.767 27
2. Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:12.889 0.122 0.122 28
3. Felipe Massa Ferrari 1:13.075 0.308 0.186 30
4. Kimi Räikkönen Ferrari 1:13.112 0.345 0.037 30
5. Giancarlo Fisichella Renault 1:13.549 0.782 0.437 22
6. Robert Kubica BMW-Sauber 1:13.587 0.820 0.038 34
7. Nico Rosberg Williams-Toyota 1:13.655 0.888 0.068 33
8. Kazuki Nakajima Williams-Toyota 1:13.664 0.897 0.009 38
9. David Coulthard Red Bull-Renault 1:13.706 0.939 0.042 30
10. Nick Heidfeld BMW-Sauber 1:13.785 1.018 0.079 44
11. Ralf Schumacher Toyota 1:13.829 1.062 0.044 29
12. Heikki Kovalainen Renault 1:13.879 1.112 0.050 28
13. Rubens Barrichello Honda 1:13.892 1.125 0.013 45
14. Jenson Button Honda 1:14.095 1.328 0.203 44
15. Vitantonio Liuzzi Toro Rosso-Ferrari 1:14.152 1.385 0.057 33
16. Jarno Trulli Toyota 1:14.179 1.412 0.027 25
17. Sebastian Vettel Toro Rosso-Ferrari 1:14.409 1.642 0.230 37
18. Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:14.431 1.664 0.022 27
19. Anthony Davidson Super Aguri-Honda 1:14.477 1.710 0.046 31
20. Mark Webber Red Bull-Renault 1:14.543 1.776 0.066 35
21. Adrian Sutil Spyker-Ferrari 1:15.095 2.328 0.552 35
22. Sakon Yamamot
Hát nem,az biztos!
Azt gondolnám,hogy be volt csiccsentve,mikor ennyi badarságot összehordott!
A Forma-1 idei utolsó, mindent eldöntő futama előtt az F1 ura, Bernie Ecclestone újra kinyilvánította, hogy ki a favoritja a világbajnokságra: természetesen Lewis Hamilton.
"Akárki is a bajnok, azért az, ami. De én úgy gondolom, hogy talán Lewis Hamilton érdemli meg a koronát. Nagyszerű munkát végzett, és világszerte népszerűbbé tette a Forma-1-et. Az emberek csak Nagy-Britanniára gondolnak, pedig az egész világon hatása volt."
Értjük, Bernie-nek az a jó, ha minél többen nézik a Forma-1-et, ezért cserébe pedig Hamiltonnak jár a cím. Az öreg azt is elismerte, hogy a brit újonc bőrszíne is külön előny:
"Nem árt, nagyon is jó. Minél többen nézik az F1-et a világ minél több részéről, annál jobb!"
Ecclestone még tréfálkozott is egy kicsit, rosszul indult, és még rosszabbul ért véget:
"Kár, hogy a tetejébe még nem zsidó is, mert akkor még nagyobb lenne a közönségünk. Vagyis muzulmán, nem is zsidó, a muzulmánok sokkal többen vannak!"
Ezt Bernie Ecclestone nyilatkozta. Öregszik.
Ennyit számítana Hami színe?
Pedig hihető ez. Hei és Rai egy csapatban voltak a Saubernél. Nézd meg milyen eredményei vannak Kiminek és Nick-nek. Kimi mégis csak jobb autóval versenyezett a Mekinél, mint ő.
Persze most nem ez a kardinális kérdés, hanem kinek hogy sikerül a hétvége.
Egyrészt nyílván irigyek,mert azért újoncként lealázni a mezőnyt... Hááát!
Büntetés: arról igazán nem ő tehet,hogy nem büntetik meg! A döntést a versenybíróság hozza.Ő csak örül,hogy picit elnézőbbek vele.