Fogyi-csoport :) (beszélgetés)
Olyasmire gondolok, hogy együtt eszed viszonylag sokszor a három alkotóelemet (zsír, szénhidrát, fehérje) vagy szénhidrátot zsírral.
Ha úgy érzed, hogy jó a beviteled, a mennyiség és a minőség is nagyjából rendben, akkor tényleg érdemes megpróbálni valami intenzív mozgásformát bevetni heti 3 alkalommal. Ha eddig nem mozogtál, az is fog valami fogyást eredményezni. Aztán majd, ha már nem fogysz tovább, akkor el tudod dönteni, hogy annyi elég vagy még változtatsz a kajádon.
volt egyszer egy munkatársnőm, kb 40 kiló volt vasággyal együtt, és 3 gyermeket szült. biztos genetika is hozzá járult neki ehhez, de 45 évesen úgy nézett ki mint egy 25 éves élsportoló. nem csinált mást, mint futott.minden nap este, egy közeli sportpályán futott, de valami brutális mennyiséget, órákig futott, esőben, szélben, hóban fagyban, hetven fokban.
és midemellett annyit evett, mint hét csorda bivaly. mindig néztük, hogy mekkora szatyor kajákkal járkál be dolgozni, és hogy tolja ezeket magába. eszméletlen volt. nemrég találkoztam vele, azóta eltelt jó pár év, már 50 felett van és semmit nem változott. szerintem konzerválta magát.
Szeretnék még fogyni, olyan 3 kilót , annyival megelégszem :)de eztcsak tornával, még ha hosszabb és nehezebb is.
Bemutatom nektek a mostani személyi edzőmet, akivel dolgozom a térfogatom csökkentésén :)Évekig vele dolgoztam , nem diétáztam és a hasam megfelelő volt, az úzsógumim teljesen eltűnt :)Sajnos hanyagoltam, megbosszulta :)
Aerobik? Őszinte elismerésem annak, aki tudja követni a lépéseket. :-)
A hugom régebben oktatta és nekem azt mondta, hogy inkább ne próbálkozzak vele... :-D
Jobban járok a tornával vagy a konditeremmel - képtelen voltam követni a lépéseket.
Én a hastáncon gondolkodom...
ja, azt írtad az aerobicot azért hagytad ott, mert azt tapasztaltad, hogy méregettek, de lehet hogy azt én értettem félre. :)
m,ondjuk valószínűleg hely függő is, én egy nagy városban lakom, ahol vannak felkapottabb helyek, ahoval "felkapottabb" emberek is járnak, és ott lp. ezt teljes mértékben lehet tapasztalni.
Már nem akarok az étrendemen karcsúsítani , mert igaz , hogy akkor gyorsabban menne le a súly, de az is csak úgy érne valamit ha nem térnék a mostanira vissza, mert akkor a súly is vissza jönne.
Abban igazad van, hogy a kaja nagyon befolyásolja a súlyunkat, nekem is egy all incluzíve hét miatt jött fel plusz súly. Tudom hogy a mozgással le is tudom dolgozni
igen az energia tartalom, azt tudom, ezért ilyeneket sem eszek túlzottan, csak reggelire pl. 1-2 kisebb szelet kenyeret.
ami meg nálam nagy gond volt, az édesszájúság, amire egy pici csoki is csöppent, azt én már megettem, azt teljesen vissza vettem, és 1-1 szelet sütit csak vendégségben, ünnepnapon engedélyezek magamnak, vagy a nagy hőségben egy gombóc csoki fagyi, de tölcsér nélkül és az is csak 1-2 alkalommal.
de a nem jól párosítom, az mit jelent?
Csajok, ti nem használjátok a kalóriabázisponthut?
A ch-ot elég jól nyomon lehet követni, ha rendesen vezeti az ember.
Bocsi, félreértettelek!!!
Azt hittem, hogy még szeretnél fogyni. Ha nem kell fogynod, akkor teljesen jó, amit csinálsz. Bárcsak én tartanék ott :))))
Tudod mi a vicc az egészben?
Hogy mindig irigyeltem a hugom, mert ő hasra hízik. :-D
Én nem éreztem magam rosszul, sőt büszke voltam magamra, hogy korom ellenére végig csinálom az aerobikot.
A zumbán ha jön egy új valaki, nem lesik , sőt egyből beszédbe elegyednek vel , próbálják ily módon is befogadni
Azt biztosan tudod, hogy a tk dolgoknak kb. ugyanakkora az energiatartalma. Ha fogytál, annak valószínűleg az a következménye, hogy mégiscsak visszavettél valamennyit a szénhidráton (pl. a cukor steviával való helyettesítésével).
Az biztos, hogy a kaján múlik. Lehet, hogy túl sok a ch beviteled vagy mégse jól párosítod.
Ha most tetszik az étrended és tartod a súlyodat, akkor ezen kell egy picit reformálni - később, amikor lefogytál, újra visszatérhetsz ehhez, hisz el elég jó a súlytartásra. Addig meg egy pici átalakítással és plusz mozgással tudsz eredményt elérni.
Ebben igazat adok, ezen is túlvagyok már.Cukrot nagyon régóta nagyon kis mennyiségben fogyasztok. Kenyeret én sütöm már lassan 15 éve, nem teljes fehér lisztből , és abból is csak keveset eszem.
A süteményből is csak módjával és azt is inkább délelőtt.Most hogy leadtam 3 kilót és még szeretnék ennyit, csupán újra remdszeres mozgás, 16-17 óra után már semmi.
Igen, én középre hízom - igaza van Beverlynek, ez a jobbik verzió, ha az ember egészségéről van szó, de a +10 akkor is sok.
Így nem csak magamnak "nem tetszem", hanem valós dolog, hogy a háti részen van zsírpárna, stb.
Akárhogy is nézzük, én azt nem tartom esztétikusnak.
képzeljétek el, én tavaly nyáron simán leültem a tv elé, és megettem egy doboz 3000ml-es doboz fagyit. Ott egy helyben. Komolyan. :)
Mondjuk ahhoz képest nem is voltam kövér a magam kis 72-73 kilójával. :) :)
De most már ilyet nem teszek szerencsére.
Látod itt írtad le amit én is szem előtt tartok, azért is sportolok, hogy ne hízzak. Nálam ez bevált.
Kajálásról változatlanul nem akarok lemondani:)Amit teszek, nincs vacsora,sok édesség , van sok mozgás.
Az elliptikus tréneremen lenyomok 1 órát , napi renszeressélggel tornázok, ez lehet zumnba vagy bármi más ,csak csökkentem az egyébként bevitt kalóriát. Az meg hogy ez csak esetleg szintentartásra elég, azzal nálam semmi baj. A legfontosabb még is számomra a egésszég , és a fittség ami ebben a korban már nem egyszerű
Sajnos ha az ember ugyanúgy étkezik, akkor nem fog fogyni, hiszem pont ettől az étkezéstől hízott meg.
Nem arról van szó, hogy le kell mondani mindenről, hanem pld. vissza kellene fogni a szénhidrátokat (kenyér, tészta, nasikák).
Sok mindent lehet enni, csak módjával.