Fogyi-csoport :) (beszélgetés)
Csak a feladatsoron múlik.
Egyébként meg van egy speciális válfaja a bikram (hátha eltévesztem a nevét) jóga, amit 37-38 fokos hőségben végeznek. Na, azzal lehet fogyni, ha nem eszi vissza az ember, amit az órán elveszít (persze inni sokat kell, a vízveszteség miatt). Mondjuk szerintem nem sok helyen elérhető, mert azért oda nem elég egy akármilyen terem, mint a többihez.
Szóval a jóga mellett kell a diéta is ?
Mert én már nagyon régóta nem diétázom, nem szeretek éhezni, és lemondani a finom falatokról :)
Ha be tudnád lőni hozzá a szénhidrátot, akkor elég lenne. Sokan tényleg csak formálásra és kikapcsolódásra használják a sportot. Az egész fogyás-hízás-súlytartás alfája és omegája a kajálás személyre szabása, ennek is a legérzékenyebb pontja a szénhidrátbevitel (minőség-mennyiség-időzítés).
Ha ezt eltalálod magadnak, akkor le tudsz fogyni. Ha meg nem, akkor nincs az a mennyiségű zumba, amit ne tudnál romba dönteni a kajával. Vannak itt a neten olyanok, akik heti többször futnak és mégis stagnálnak, jojóznak, mert nem megy nekik a kajálás.
Nekem is ez a gyengém. Elméletben nagyon megy, de a gyakorlatban nagyon engedékeny vagyok magammal. A sok sport ebben az évben arra volt elég, ha ne hízzam vissza, amit tavaly lefogytam.
Most gyűjtöm a lelkierőt, hogy tovább lépjek végre, mert nagyon tudom, hogy mit és hogyan kellene, de a kivitelezés még eddig várat magára.
Te szerencsés vagy, mert a csípőd környékére pakolsz inkább. Azt lehet nem szeretni - mert ugye mindig a legcsinosabb, legvékonyabb állapotunkat szeretnénk viszont látni - de legalább nem olyan veszélyes, mint a hasra hízás.
Egyébként nem vagy nagy, csak nagyobb, mint korábban, ahogy jobban tetszettél magadnak.
Köszi szépen! :-)
Mindenhonnan, mert még +10kg van rajtam a korábbi formámhoz képest.
Megpróbálok keresni korábbi képet és ha találok felteszem. Úgy jobban tudsz viszonyítani.
A jógának rengeteg irányzata van. Vannak dinamikus jógának nevezett órák, ahol rendesen meg is izzadsz. De egyébként is fogyaszthat a jóga, ha úgy vannak összeválogatva az ászanák, nem kell ahhoz kiköpni a tüdődet. Sőt, még izomzatot is tudsz vele fejleszteni.
Régebben jártam jógázni, amikor még nem volt gyerekem és a volt kolléganőm tartotta az órákat, mert hobbiból szerzett hozzá végzettséget. Nagyon szerettük. Aztán gyerekei lettek, más munkája, más időbeosztása, így már nem tart órákat csak magának otthon.
Az egyik a jóga a korábban említett listámon, amit újra ki akarok próbálni, hátha rálelek egy jó tanárra, csapatra.
Abszolút fogyaszt. Itt a melóhelyen a főnöknőm tartja vele karban magát.
A gerinctorna is jó, azzal anyám fogyott/formálódott. Kinek-kinek a vérmérséklete szerinti sportot kell magtalálni. :-)
A régi szép idők!!! :-)))
Beverly, most, hogy leírtad rájöttem, hogy amikor a fiam kisebb volt, ilyeneket mi is csináltunk.
"Megfuttatott" engem, kirándultunk, fociztunk.
Most meg úgy kell a konyháig kirúgdosnom....
Jógázni szokott valaki?
A jóga tetszene nekem, de az nem túl intenzív. Attól még fogyaszthat, és karban tart?
A szénhidrátot már így is eléggé levettem, amit eszek az is csak teljes kiörlésű, durum, és minimális, teljesen nem tudom elhagyni.
A gyerekkel való mozgás jó ötlet, és azt jól látod, hogy az úszás (nyáron strandolás), kirándulás, vagyis a közösen töltött programok keretében végzett mozgás sokkal jobban tetszik, mert ott nem azt érzi az ember, hogy most tornázni kell, hanem egyszerűen csak bringázunk egy jót, vagy strandolunk, kirándulunk, szóva laz eltöltött idő nem egy "kell" dolog, hanem egy jó kis program. A baj ezzel csak az, hogy erre heti 1-2 alkalom van hétvégén, télen pedig jelentősen beszűkülnek a lehetőségek. :(
De ezt már lejjebb is írták, és jó ötlet, hogy gondolkozzak a gyerkőccel közösen valamiben, ehhez több kedvem is lenne. meg most hogy így pár hozzászólást kaptam, arra kezdek rájönni, hogy a tornában is talán a torna fajtája nem tetszett. Ugyanis az ugrálós aerobic, zumba stb. nagyon tetszetős számomra, csak ne kelljen csinálni. :) Jobban tetszenek a hagyományos torna mozdulatok, lehet, hogy ebben kellene gondolkodnom.
Igazán nincs mincs mit (ezt boszcsikának is címeztem!)! :-)
Ez onnan jutott az eszembe, hogy a fiam imádta amikor szórakozásból esti tornagyakorlatokat mutathatott nekem.
Végre nem én "dirigáltam" neki, hanem ő nekem. :-)
Na, most rád irigykedem, mert annyira lelkes vagy, ha zumbázásról van szó. Én még nem találtam meg magamnak azt a sportot, ami ennyire vonzana.
Időszakosan szoktam tornára járni vagy hónapokig hetente többször konditerembe, de aztán valami közbejön és pár hónapig vissza se nézek. Ez csak azért lehetséges, mert nem a szívem csücske egyik sem.
De szeretnék én is ennyire rákattanni valamelyik formájára a sportnak!
A másik, ami miatt egy kicsit sárga vagyok, a csapat, amit említettél. Ahol eddig voltam tornázni, szinte nem is beszéltek egymáshoz az emberkék az öltözőben, az óra végén meg mindenki ment a dolgára.
Ha vége a nyári szünetnek újra fogok próbálkozni, mert igazából szeretném, ha egy ilyen csapatot találnék vagy legalább egy edzőtársat. Már gyűjtögetem a környékbeli lehetőségeket, amiket végig fogok próbálni, hátha most nagyobb szerencsével járok. Meg a legkézenfekvőbbet is bevetem, előveszem az össze olyan DVD-t, amit hirtelen felindulásból megrendeltem a neten és kipróbálom, hátha valamelyikről kiderül, hogy nem tudom abba hagyni :DDD
Két dolgot tudsz csinálni. Az egyik, hogy lejjebb veszed a szénhidrátbevitelt, ez szinte azonnali eredménnyel jár, ami már egy hét után mérhető.
A másik, hogy a lányoddal együtt sportolsz. Pl. elmentek hétvégén túrázni, hét közben meg bringáztok egy él órát, a gyerekek általában szeretnek bringázni vagy elmentek úszni (ha ő még nem tudna, akkor pont időszerű megtanulnia).
De mehettek együtt görkorizni is.
Az úszás egyébként nagyon jó, még akkor is, ha csak "pancsoltok", mert egy 7 éves általában nem akar negyven medence hossznyit úszni, inkább pár méter után lemegy a medence aljára és felhoz onnan valamit vagy kergetőzik, játszik a vízben. Ezt mind tudod vele csinálni. Az a jó a vízben, hogy már attól, hogy benne vagy fogysz, hisz hőt kell termelned, hogy ne hűlj ki, az meg energiába kerül úszás nélkül is. :))
Talán úgy könnyebb sportolnod, hogy a kislányoddal tartalmas időt töltesz el együtt, amit ő is élvez és amolyan csajos programot szerveztek magatoknak.
Pl. dobra felfutás versenyezve jót tesz neked, neki meg egy élmény legyőzni téged :)))
Ilyeneket tudok elképzelni, ha csak "úgy" tornázni nincs kedved.
Még egy , az utolsó :) A másik motatóval ilyen lépéseket zumbázunk, nincs állandó koreográfia.
Itt van a Zumba atyja Beto Perez , és a bizonyíték, hogy nem lehet elég korán kezdeni :)
unokák?? Gratulálok!!! :):)
ez olyan ciki, mikor én itt vagyok még fiatalon, "kezdő" anyukaként, és nagymamák köröznek le fittségben.
bár, ha optimista vagyok, márpedig az vagyok, akkor addigra mire unokáim lesznek, talán én is össze szedem végre magam :) :) :)