Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fogyi-csoport :) fórum

Fogyi-csoport :) (beszélgetés)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
239. Zebra25 (válaszként erre: 236. - Kettie93)
2013. júl. 20. 00:02
Őszintén szólva és nem csak ezekre a gépekre gondoltam, hanem magára a súlyok emelgetésére. Kézi súlyok. Tudod biztosan, hogy több izomzat= több zsírégetés
238. Zebra25 (válaszként erre: 235. - Patapucs)
2013. júl. 20. 00:01

Lehet, hogy ugyan azt az edzést már jóval kevesebb kalórai elégatésével el tudod végezni. Vagy vaiáld át picit az étkezésedet, mondjuk 1 napo, de csak 1 napon egyél több cht-n. Nálam ez régen bevált, mostmár nem.

A régi féle diétámmal 17 kilót fogytam, de most pár hete megállt a fogyás és át kell reformáljam az étrendemet. Főleg ha izmot is akarok építeni.

Sok sok fehérje kell.

237. kettie93 (válaszként erre: 235. - Patapucs)
2013. júl. 19. 23:56
Igen, házi mentalevél, kb fél citrom leve, citromfű, 2 l vízhez. Engem nagyon felfrissít. A teljes kiőrlésű eddig szerencsére csak 2-szer csúszott be, sajnos nehéz pékség szomszédjában dolgozni :( Nekem is most stagnál kicsit, mert elkövettem egy elég nagy bakit, valahol olvastam, hogy a méregtelenítő léböjt mennyire jó fogyókúra elején, én hülye meg azt hittem majd segít az anyagcserén, de 2 nap alatt a normál (3) anyagcserémből lett napi 1. Így ezzel azonnal fel is hagytam, és megfogadtam, hogy ilyet többet nem.. mégha nem is éreztem magam sem éhesnek, sem fáradtnak.. természetesen emellett nem kondiztam, itthon lazábban mozogtam. Két napig tartott, most meg ihatom az emésztést segítő teát és a kávét, hogy helyrehozzam a hibámat.. De ez erősített meg abban, hogy ezek az agyonsztárolt diéták, éhezések nem használnak, csak ártanak.
236. kettie93 (válaszként erre: 233. - Zebra25)
2013. júl. 19. 23:48
igen, ezt pont ma mondták nekem is.. csak a súlyzós edzések szerepével nem annyira vagyok még tisztában, én úgy gondoltam, hogy először cardioval fogyni kellene, utána meg súlyzózni.. De szívesen fogadnék tanácsot ilyen téren tapasztaltabbaktól is. Milyen gépeket érdemes például alkalmazni? Eddig elülső comb, hátulsó comb, teljes kitolós lábazást próbáltam súlyokkal 1-2 alkalommal, ma próbáltam először valamilyen súlyos-hasazós gépet
235. patapucs (válaszként erre: 228. - Kettie93)
2013. júl. 19. 23:47

Na beírtam. A egyedül a zsír lett 2gr-mal több, de a többi ok. :-)

Én leszoktam a lisztes dolgokról, egyik fajtát sem eszem.

Az ízesített vizet te csinálod?

A többit jól tetted, hogy lecserélted.

Nekem is meg kell reformálnom, mert megállt a fogyás és nem akar elmozdulni a 77ről. Félek, hogy vmit rosszul csinálok.

234. Zebra25 (válaszként erre: 232. - Kettie93)
2013. júl. 19. 23:43

Őszintén, én egy kicsit kevésnek tartom ennyi edzéshez, de majd a személyi edző fogja mondani, hogy hogyan csináld.

Az a baj tudod, hogyha nem viszel be elég energiát és ennyit edzel, akkor valahonnan muszáj energiát szerezni az edzéshez és ehhez a legrövidebb út az izom. Azt bontogatja szépen le a szervezet.

233. Zebra25 (válaszként erre: 231. - Kettie93)
2013. júl. 19. 23:41
Ha mész személyi ezdőhöz, akkor Ő majd fog sokat segíteni. De szerintem ebből a sok kardió edzésből kicsit lecsíphetnél és több súlyzós edzést csinálhatnál, ha már edzőterembe vagy:) Ne félj a súlyoktól.
232. kettie93 (válaszként erre: 230. - Zebra25)
2013. júl. 19. 23:34
igen, emiatt tartok tőle, hogy nem a legjobb így a dolog. gondoltam ha adunk egymásnak tanácsokat kevésbé futunk/futok bele nagyobb bakikba.
231. kettie93 (válaszként erre: 227. - Patapucs)
2013. júl. 19. 23:32
nem annyira vészes ám :) fél óra futás(fatburn), 20 perc lépcsőzőgép vagy micsoda, 30 perc szobabicikli, próbálkozom az ellipszissel is, de azzal nehezen boldogulok.. plusz a végén 4-5x20 hasprés, lábazás. jövő héten megyek elvileg először személyi edzőhöz, ő biztos valami okosabbat is tud majd mondani nekem
230. Zebra25 (válaszként erre: 228. - Kettie93)
2013. júl. 19. 23:32
Hű, hát az nem semmi, hogy ennyi kalóriával ilyen sokat edzel.
229. patapucs (válaszként erre: 224. - Acimity)
2013. júl. 19. 23:30

Óóhh, tényleg. Egész elfelejtettem.

Gyorsan be is írom, hogy mit ettem ma.

Kíváncsi vagyok az eredményre. :-)

2013. júl. 19. 23:29
kalóriabázist szoktam én is írogatni, olyan 1000-1200 körül mozog.. az egészségtelenebb dolgokat pedig leváltogattam, pl: kenyér, pékáru helyett teljes kiőrlésű zsömle, abonett. édesség helyett gyümölcs, ízesített italok helyett gyógytea, vagy mentaleveles-citromos szénsavmentes víz, illetve sima víz.. remélem nem rontok el semmit, eddig nehezen tartottam a diétákat, most próbálok inkább egészségesebb életmódra váltani
227. patapucs (válaszként erre: 223. - Kettie93)
2013. júl. 19. 23:26

Szia!

Hát persze, Isten hozott itt! :-)

Nem kemény nagyon a 1,5-2,5 kondi?

Könnyen bírod?

Bár lehet, hogy csak nekem tűnik soknak - közel 20 évvel ezelőtt én is fittebb voltam. :-)

226. Zebra25 (válaszként erre: 223. - Kettie93)
2013. júl. 19. 23:25
mennyi az a kevés kalória?
225. Zebra25 (válaszként erre: 222. - Patapucs)
2013. júl. 19. 23:24

kaloriabazis.hu kiszámítja

meg hát már majdnem mindenre rá van írva, hogy mennyi a fehérjetartalma

224. Acimity (válaszként erre: 222. - Patapucs)
2013. júl. 19. 23:24

Kalóriabázis.hu

Beírod,hogy mit ettél ő számolja mennyi benne a ch,zsír,fehérje. Nézd meg, én nagyon szeretem ezt az oldalt.

2013. júl. 19. 23:18
Sziasztok! Remélem bevesztek engem is :) 20 éves vagyok, 170 cm, 77 kg. Júli elsején kezdtem a diétát/ sportot, azaz már majdnem három hete. Eddig 5 kiló ment le. Nem éheztetem magam, csak kevés kalóriát fogyasztok (reggel gyümi, ebéd hús vagy tojás salátával, néha zöldséglecsó, ilyesmik. Uzsonnára zöldséget eszek.)Emellett napi 1,5-2-2,5 órát kondizok, 1-2 szünnappal, ilyenkor otthon zumbázok. 60 kg alá szeretnék majd menni :)
222. patapucs (válaszként erre: 221. - Zebra25)
2013. júl. 19. 23:18

Értem. :-)

Honnan tudod, hogy abban amit megettél mennyi a fehérje?

Igyekszem mindenben az alacsonyabb zsirtartalmút venni, de azt sosem tudom, hogy az adott napon mennyi fehérje csúszott le a bendőmbe.

221. Zebra25 (válaszként erre: 220. - Patapucs)
2013. júl. 19. 23:08

igyekszem azért egészségesen enni, de azért nekem is van ám min javítani

pl kevés fehérjét fogyasztok. Elvileg meg kellene lennie a tskg/2 g fehérjének minden nap. Na, én jó napokon megeszem 80g fehérjét, de ez ritka.

De az alap az 50-60g.

Eszem én tojást, meg húst is(bár most pont a húsundoros időszakomat élem) és tejterméket is. De ezekkel is vigyázni kell, mert a zsír sem mehet túl magasra ám.

Nem minden nap sportolok, de a heti 5 nap az megvan. Most pl ezen a héten 4 edzőtermi edzés van és 1 nap zumba. Vagyis még csak 3x voltam a héten edzpterembe, de még vasárnap megyek, így lesz 4.

220. patapucs (válaszként erre: 219. - Zebra25)
2013. júl. 19. 23:03

Te miket szoktál enni?

Mármint 1-1 alkalommal.

Sportolsz is minden nap?

219. Zebra25
2013. júl. 19. 22:53

Szerintem ezen lehetne vitatkozni, hogy kinek melyik diéta vált be. Mindenki azt fogja javasolni ami bevált. Sokat fogyott tőle meg ilyenek.

Nekem nagyon fontos, hogy 3 óránként kapjon a szervezetem energiát, hogy a vércukrom egyszintben legyen végig. Ha leesik a vércukor, megemelkedik az inzulon és beindul a zsírraktározás. És bizony éhezéskor leesik a vércukor.

218. patapucs (válaszként erre: 217. - Próba-szerencse)
2013. júl. 19. 22:18

Hát, úgy látom mindegy, hogy mi mit gondolunk, Te eldöntötted, hogy ezt fogod csinálni. :-)

Mást nem tudok mondani, csak hogy Sok sikert, lehet, hogy neked ez vàlik majd be.

Én biztosan nem tudnám csinálni. Nálam az ebéd 13 óra fele van, de 4-5óra fele már éhes vagyok.

Persze én ch-ot nagyon lecsökkentettem, így a húshoz zöldséget eszem, stb. Nincs rántott hús, sült krumpli, majonéz és a többi finom, de nem túl egészséges étel.

Nincs édesség, max cukorpótlós túró vagy diétás puding.

2013. júl. 19. 21:59

Kíváncsi voltam a véleményekre .

Én nem látom olyan rossznak ezt a típusú ...hmmmmm, nem is diétát, inkább mértékletességet.

1. Ha reggel és délben normálisan , egészséges mennyiségeket és változatosan eszel, tartható. Elvégre a diéták nagy része azon bukik meg hogy az ember kiéhezik valamire , amit már X ideje nélkülöz... de ennél a módszernél ilyesmi nincs.

2. hat óra azért még nem az éhhalál, lássuk be.Pláne ha az a hat óra normális mennyiségű és összetételű ebéd után telik el.

3. BÁRKI visszahízza a sanyargatással leadott kilókat amint abbahagyja a fogyókúrát, diétát, kímélős evést, plusz mozgást.

4. részemről 6-7 óra között már talpon vagyok , ilyenkor reggelizem, de aki csak nyolckor reggelizik szerintem simán képes dél előtt pár perccel ebédelni. Még a tízóraiként beiktatott pár szem gyümi vagy nyers zöldség elrágcsálása után is.

Viszont minden helyzetben sokat segíthet ha délután nincs leterhelve a gyomor, este csak fehérjéket eszünk , és bő folyadékfogyasztással segítjük a szervezetünk tisztulását.

216. Zebra25 (válaszként erre: 213. - Patapucs)
2013. júl. 19. 21:12
Tényleg nem. Úgy leesik a vércukra az embernek ha éhgyomorra edz, hogy azt egész nap nem bírja kiheverni:( Tudom sajnos, én is átestem ezen. Remegés, szédülés, hányinger.....stb.
215. Zebra25 (válaszként erre: 214. - Próba-szerencse)
2013. júl. 19. 21:11

Egyél sokszor keveset és jó a meglátásod, miszerint este sok fehérje és kevesebb szénhidrát kell.

A legfontosabb, hogy koplalni nem szabad, éhezni tilos. Egyél 5-6 alkalommal keveset.Próbálj meg lassanfelszívódó ételeket fogyasztani.

2013. júl. 19. 20:39
Okos észrevételek . :)
213. patapucs (válaszként erre: 212. - Zebra25)
2013. júl. 19. 19:29

Erre nem is gondoltam, de tényleg!

+ kell vmi sport, torna, mozgás - ezt éhesen nem lehet bírni

212. Zebra25 (válaszként erre: 210. - Próba-szerencse)
2013. júl. 19. 19:22
Kérdezd már meg a védőnőtől, hogy az idő alatt honnan veszi az energiát a szervezet? persze, hogy az izomzatból. Lehet, hogy fogyni fogsz, de azt valszeg inkább izomból fog menni.
211. patapucs (válaszként erre: 210. - Próba-szerencse)
2013. júl. 19. 19:07

Szia!

Üdv, itt a fórumon!

Leírom ami elsőre az eszembe jutott miután végigolvastam:

1., én nem tartom szerencsésnek, hogy nem lehet enni 12-18 óra között, mert kiéhezteted magad és vagy előtte eszel többet, vagy utána

2, a táplálkozásod ugyanolyan rossz marad és amint visszatérsz a 12-18 közötti evésre, hízni fogsz

3, a szétválasztó diéta adhatta hozzá az ötletet, mert ha különböző étel típusokat tartalmaz az ennivaló, akkor kb 6 óra kell a megemésztéséhez

4, az ember ált nem tud 1-2-3 órával reggeli után rögtön ebédelni - kivéve ha csak gyümit evett

5, hol vannak a gyümölcsök??

Fogyni fogsz mert:

1, kevesebbet eszel mint korábban és valszeg többet iszol

2, du már nem terheled le a gyomrod

3, részben a szétválasztást csinálod, így fittebbnek fogod érezni magad

Amit nem értek, hogy ez vajon honnan jött neki? Nem mondta? Én mondjuk tutira nem tudnám csinálni, mert nem bírom az éhezést hosszú távon.

2013. júl. 19. 17:43

Sziasztok !

A hétvégén azt hallottam egy ismerős ismerősétől(aki védőnő) hogy mindenkinek azt ajánlja, dél és este hat között ne egyen, egy szem gyümölcsöt sem, SEMMIT, csak vizet igyon.

Ezt azzal indokolta, hogy így a délebéd(amit ugye picit előbbre kell tenni) rendesen megemésztődik /ez eddig logikus/ ; és ha nem eszünk rá hat órán keresztül, lassú de folyamatos fogyáshoz vezet.

Saját kútfőből hozzátettem még a következőt : hat után, a könnyű vacsora is csak fehérje legyen, tehát rántotta kenyér nélkül, felvágottfélék, tejtermékek .

Mit szóltok ehhez ? Vélemények ?

Harmadik napnál tartok. Normális reggeli és ebéd, majd szünet, ezalatt víz, víz. Hat és fél hét között könnyű vacsi.

Nem számolhatok be világrengető tapasztalatokról, de :

1. Az emésztésem tényleg jó, noha eddig sem volt vele gond. Tehát nem vitte el rossz irányba ez a módszer. Ez segíthet annak akinek gondjai vannak e téren ! ---> / azt hiszem ebből leszűrhető, hogy nekem ama bizonyos pohár félig tele van ☺ /

2. Valami alig megnevezhető, általános jó érzésem van, picit könnyebbnek érzem magam, légiesebbnek, könnyebben mozdulok, stb.

3. Ma délelőtt /emélkeztetőül: 3. nap!/ a busz felé sétálva végigsimítottam a pocimon és bizony laposabbnak érzékeltem. Ha ugyanolyan lett volna mint eddig, nem figyelek fel rá, de felfigyeltem egy talán alig érzékelhető változásra, és azt mondtam magamnak : EJHA !!! ☺

A dolog hátulütője : pszichésen még nem tettem helyre magamban a dolgot. Dél és hat között sűrűn pillantok az órára, pedig kibírható az idő , csak szoknom kell a tudatot.

A hátulütő előnye pedig : mindig tudom mennyi az idő . :D :D

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook