Fogyi-csoport :) (beszélgetés)
Igazad van !
A szénhidrát nem ellenség. Nem is tudom elfogadni azokat a zord diétákat amik sátáni gonoszként tekintenek a szénhidrátokra. A drasztikus elutasítás túlzás.
A mai nap is jól ment . Habár tartottam a hétvégétől mert amikor egész nap itthon vagyok rengeteget sütök-főzök ... de nem volt gond.
Reggelire t.k. kenyérből készült szendvicset ettem meg pár szem szilvát, délelőtt egy kis mogyorós csokit . Csodálkoztam is magamon , de délben hallatta szavát a vad természet :) és a nehéz napok elején nekem nagyon csokiehetnékem van . Nem mára vártam a havi hogyishívjákot ezért lepett meg a csokizhatnék; viszont így már értem. Tehát délben ugyanúgy szendvicseztem , utána vizet ittam. Szétkaptam egy csirkét darabokra, a puhább részeket kiránttattam --> nem elírás , kiadtam bérmunkába a melót :D , a többit sütőzacskóban jól befűszereztem és megsütöttem. Amíg sült szundítottam egyet. Hatra időzítettem, így ébredés után nem sokkal frissen sült csirkét vacsoráztam. Most teát iszogatok.
Mindenkinek jó hétvégét kívánok!
Végigolvastam amiket írtál. Ez csak akkor nem hízlal, ha sokat sportol vki ill. típus kérdése, hogy ez kinél válik be.
Én így étkeztem korábban ülő életmód mellett és folyamatosan híztam.
Szia!
Én minta étrendet nem tudok, mert a meglevőn változtattam.
Pld. Sült husokhoz, halhoz, köret mindig nyers vagy párolt/sült zöldség.
Én nem eszem rizst, mert nálam székrek.t csinál. Burgonya ritkán, akkor is tepsiben sütve. Napraforgó olaj helyett inkább oliva, vagy csak pici napraforgó.
Nem eszem kenyeret, zsemlét, egyik fajtát sem. Inkább habarás, mint rántás, de a fiam miatt nem tudok mindent habarni.
Cukrot soha, helyette vmilyen cukorpótló.
Mindennél a zsírszegényt keresem és magamnak nem használok majonéz, ketchupot.
Ha a hagyományos ételeket nem ejted, akkor használj mindig kis tányért, egyél lassabban, rágj meg jól mindent, részesítsd előnyben a leveseket, grill husokat, zöldségeket, a kajáldákat hanyagold, a szószokat te csináld, a bolti tele van rejtett kalóriákkal és mindig olvasd el a csomagolást és válaszd azt, amiben kevesebb az adalékanyag.
,
Lehet eszegetni mandulát, vagy mogyorót, mert írtó magas a feérje tartalmuk és a vércukrot sem engedik ingadozni, ami sportolásnál elengedhetetlen.
Sok fehérje van még a mákban. Lehet ebédre egy kis túrógombóc, gulyásleves.
Elég nehéz válogatni. Én annyit tudnék javasolni, hogy 5x egyél és ne sumákolj el 1 étkezést sem. Reggelire egyél egy kis lassanfelszívódó kenyeret, teljeskiörlésűt, vagy zabkását, kőrözöttet, sonkát és zöldséget. Tízóraira is mehet valami lassanfelszívódó. Mehet pár szem diétás keksz, pogácsa, palacsinta túróval töltve, a lényeg, hogy ch és fehérje is legyen benne.
Ebédre csirkemell, pulykamell, csirkehús, de a sovány marhahús is jó, mellé közetnek 60-70g párolt rizs, esetleg rizi-bizi, párolt zöldség, saláta, ilyesmi. A lényeg, hogy valami szénhidrát legyen benne és fehérje is.
Jöhet az uzsonna, itt jöhet megint egy kis pogácsa, palacsinta, joghurt(bár ezt inkább délelőttre ajánlják). Vacsorára is mehet a szénhidrát, persze kevesebb picit és sok fehérje. Mehet ugyan az mint ebédre. Meget sült hús, hal(akár ebédre is), picit kevesebb rizsköret mint ebédre. Vagy kenyér(tk) tojáskrémmel, vagy rántottával, uborkasalátábal. Vagy gombás, kolbászos rántotta.
Direkt nem nagyon írom a felvágottakat meg virslit, mert sok bennük a só, meg annyira nem szeretem őkEt.
Szép estét mindenkinek!
Segítsetek nekem egy kicsit kérlek. Olyan mintaétrendet keresek (egy heteset) amit rendszeres edzés (heti legalább 4 edzés és futás) mellett lehet követni.
Találtam párat, de minden napra olyan kajákat ír amit ember nem bír folyamatosan főzni!!! Egyek spárgás csirkeragut meg mittudomén. Nem, teljesen hétköznapi, normális alapanyagokból készített kajákra lenne szükségem, mennyiséggel. Előbb készítek el és eszek meg szerintem egy meghatározott mennyiségű csirkét rizzsel mint hajdinakrémes-málnás-brokkolis meg miazördögöt. Van valakinek bevált étrendje?
Help me please :(
Hello!
Privbe megírod, hogy melyik ez a könyv?
A barátom miatt jól jönne nekem is.
Köszi
Jó recepteket lehet találni cukorbetegeknek is szerencsére. Lehet változatosan étkezni is és még az édesség is bele fér. Persze csak a diabetikus.
Nekem ez az egyetlen diéta ami megy, amit tudok tartani. Enni kell rendszeresen és nem szabad éhezni:) Kell ennél több?:))))))))))
Csak mostmár gondolnomkell arra is, hogy az izomzat épüléséhez kell a sok fehérje és azért azt annyira nem nyomom
de majd most arra is ráállok
5x enni
kerülni a finomított dolgokat, lényegében amit a cukorbetegeknek kell tartani
ezt fogom most is tartani, csak jóval több fehérjét kell fogyasztanom
azért a teljeskiörlésű kenyér nem árthat meg
persze csak csínján, de kellenek a szénhidrátok, főleg a lassanfelszívódók