Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia!
Nem jó a link.. :(
Szia!
Ilyen hajat szeretnék, és segítséged szeretném kérni, hogy tudnám ezt így belőni, milyen szereket használjak, lakk/wax/zselé esetleg? És ha sikerül, tartós lehet ez, vagy 2 óra után lelapul?:S Előre is köszi segítséged :)
Szia!
Korábban ajánlottam az Alfaparf Semi de lino Diamond olajeszenciás ampullát, tényleg csodákra képes.. Szedjél mellé valami hajvitamint rengeteget számít.. Fixálhatod a hajad sörrel is, rendkívül tápláló, hajerősítő hatású, egyetlen hátránya, hogy mattá teszi a hajat.. :)
Szia!
A szőkítőkrémek valóban kíméletesebbek mint a porok, de nem is olyan intenzív a szívóerejük, legtöbb esetben sárga marad a haj.. :)
szia nagual én azt szeretném kérdezni hogy kb egy honap mulva lesz a pigment eltávoltiás és azt koveto festés
van e vmi jo hatékony hajerősitő módszer vagy szer amit ajánlasz? amitol nem fogja annyire megsinyleni a haj? szoval vmi jo kis balzsamok vagy mélyápolás
Ennek apropóján: átkentem a hajam világosabb szőkével, sajnos pont nem volt olyan árnyalat, mint amit kinéztem. (Miért is lett volna? Jellemző, milyen peches vagyok.)
Most ún. borostyánszőke lett a végeredmény.
Azt hiszem, Casting festékek között van hasonló.
Ha vennék ilyet, és átfesteném csak a tövét, a maradékkal melírcsíkokat raknék a hosszába, sávos lenne a végeredmény?
Elég jó a színe, és kb. soha többé nem tudnék ilyet elérni bolti festékkel. :D
Sziasztok!
Kipróbáltam a Garnier kiszőkítőjét, E0-ás néven kapható. Viszonylag jó, vörösből festettem át. Elég narancssárgás maradt a hajam, valószínűleg 12-es oxival és porral jobban leszedtem volna a festéket.
Viszont jó krémes állagú, mikor átfésültem, nem hallottam, hogy recseg-ropog a hajam, mint a poroktól.
Tehát a hajjal elég kíméletes volt, de a végeredményre inkább csak egy 4-est adnék.
Köszönöm a válaszod!
A 8-as színmélységből később még lehet megint "barbieszőke" a hajam?
Örök tapasztalat: vörös hajat soha többé!!! Megszabadulni se lehet tőle.
(A fodrászom jól vág, de nem valami jó hajfestésben, szóval kb. ennyit tudott volna kihozni a dologból ő is. Illetve még két tubus festékkel is olcsóbban kijövök, mintha ő csinálná, mert elég drágán is fest.)
Sokan panaszkodnak, hogy a vörös hajuk hamar megkopik. Nekik ezek után csak javasolni tudom a Wellatones hajfestékeket: nem szárít, és nem hogy nem kopik, kiszőkíteni nem lehet!
Szia!
Közép, de inkább valami világosbarna árnyalattal ha azzal is számolunk, hogy sok bolti színező befeketedik.. :)
szia Nagual.
Középbarna majdnem sötétbarna hajamat milyen színű színezővel színezzem be hogy ne fekete hanem szép barna szín legyen a végeredmény?
Fodrászkellékes boltba nem jutok el most úgyhogy csak üzletekben kapható jöhet szóba kivéve Palette mert az ...
Szia!
Úgy látom a félhosszú-rövid frizurák előnyösebbek ilyen korban, valahogy megfiatalítják az arcot. Ennek ellenére a hosszú haj is lehet előnyös, szerintem abszolút tipusfüggő. Talán egy félhosszú, diffúzorral szárított hullámos frizkó dögös lenne és nem is nehéz elkészíteni. :)
Szia!
Ollóval a legegyszerűbb vagy tovább kell kínoznod egy kicsit, hogy megszabadulj a vöröses résztől. Vegyél szőkítőt + 6% oxyt és hamvasszőke hajszínezőt 8-as színmélységben, ez befedi akkor is ha szőkítés után marad benne vörös.. Ha nincs akkor festék is jó lesz, de max 6% oxyval. Kend be a hosszát, a tövére csak 5 percre kend fel. Ha leszívta mehet a színező. Mással nem tudod összehozni a színét, csak ha visszafested sötétebbre, ez meg nem valami kímélő, főleg, hogy most volt festve a hajad.. Máskor fodrásszal csináltasd, ha nagy változásra készülsz.. :)
Most jövök a fürdőből és totál kész vagyok.
A hajam leszívattam Kallossal, 6%-os oxival, de nem volt valami jó a végeredmény. A lenövésből kb 2 centit nagyon jól leszívott, de ahol volt (a középszőke előtt!) vörös festék, ott "liptaiklaudia-vörös" lett.
Gondoltam, teszek egy próbát, és átkentem a hamvas szőkével.
A töve most sokkal világosabb szőke, mint a dobozon, a vége pedig feszt vörösesszőke, de inkább szőkésvörös.
Nem akarom levágatni, és nem akarok megint vörös lenni!
Akkor most csináljak vele?
Már annyira bánom, hogy a szőke hajam befestettem vörösre, soha nem fogok tudni megszabadulni tőle, csak ollóval?
Sötétbarna se akarok lenni.
Mit tudok tenni a hajammal, vegyek szőke parókát?
Szia!
Lehet színezni is utána, akkor az alfa legyen inkább a silky-t abszolút nem ismerem.. :)
szia mégsem viszem vissza. fodrászom elvállalta igaz még nem csinált ilyet
csak jovo hétre belejelntkeztem fejborvizsgálatra mikroszkopossra mert nagyon zsirosodik a hajam és arra biztos felir fejbőrtisztitot.
majd utána probálom ki az oxy reloadot
még egy kérdésem lenne: ha oxy megvolt akkor festéket kell rátenni vagy szinezo is jo?
fodrászom alfaparffal és silky vel dolgozik
melyik a jobb?
mert ugye még nem tudom milyen szint akarok minden attol fugg hogy a pigmenteltávolito hogy viszi le a feketét...
Szia!
A hennával kezelt haj nem szereti az oxidációs vegyszereket és fordítva, mert tartalmaz a henna olyan kénsókat, ami h2o2-vel érintkezve reakcióba léphet és letörheti a hajat. A használata semmi extrát nem kíván. Össze kell keverni a két összetevőt és fel kell vinni száraz hajra, majd befólíázod tincsenként. Ha az első nem sikeres, meg lehet ismételni. Ha kész jöhet a festés majd pakold be jól a hajad. Szerintem a fele is elég lesz, de ha van konyhai mérleged, kissebb kiszerelésben is ki tudod mérni. A henna miatt először ajánlatos egy próbatincsen kipróbálni.. Csak oxidációs festék esetén működik, ezért is mesterséges pigmenteltávolító a neve. Ami hidrogénperoxidot tartalmaz, az mind oxidációs festék, tehát a Casting is az.. Alig tudtad beszerezni, most meg visszavinnéd? :)
szia nagual. az a kérdésem hogy tnap sikerult oxy reloadot vennem. de ott azt irja hogy nem lehet hennával kezelt hajra haslználni..miért nem? valami baja lesz? kb egy éve azzal volt festve.meg még mást sem értek. te már olvastad a használati utasitását? ott a 7. pontban azt irja h3 százalékos hidrogén peroxidot vigyunk fel a hajra..
a végén pedig azt irja hogy a porozitás ellen vmi spray-t kell fujni rá
te már csináltál ilye?
ja és még az is fel volt tuntetve hogy csak oxidácios hajfesték esetén működik. tehát ha azzal volt festve. a casting az oxidácios?
és az én hajamra az egész elegyet fel kell tenni. nyakig ér.
ja és ha ugy dontok hogy még sem rakom fel. mert félek attol hogy vmit csinál a hennás hajjal akkor szerinted a fodrászboltban visszaveszik?
koszi
Igen ez egyértelmű, igazából nem tervezem agyon melíroztatni, mert nem akarok idővel "kiszőkülni".
Köszi szépen!
: ))
Szia!
A melírozott tincsek valszeg jobban ki fognak száradni és jobban töredezhetnek, mint a natúr részeken, de ez szerintem egyértelmű.. Szőkítésnél érdemes megemlíteni,, hogy gyengébb anyagot keverjen, de ha festékkel csinálja akkor nem számít mennyire engedékeny a hajad.. Egy árnyalattal világosabbat festékkel is könnyen el lehet érni... :)
Szia Nagual!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a természetes világosbarna (fodrász szerint sötétszőke) hajamba melírcsíkokat szeretnék, az a picit töredezett hajamat még jobban megtöri majd?
És lehet, hogy hülyeség, de évekkel ezelőtt magamnak próbáltam világosítani és a hatóidő fele alatt teljesen kiszívta a színét, ez jelent valamit, kell majd mondani a fodrásznak, vagy ez a melírozás szempontjából teljesen lényegtelen? Csak épp hogy egy árnyalattal világosabb csíkokat szeretnék bele.
Köszi : )
hajáruház???
Hmmmm?
Nah rémlik??:D
Köszi a jó tanácsaidat!:)
Haj problémával csak Hozzád fordulok!!