Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Konkrétan nem látszódik már annyir a henna max pár árnyalat eltérés van a hennázott haj és a lenőtt rész között. Ha a fodrász se szedi le akkor nem adok ki érte 10ezret:D Egy utolsó kérdésem lenne még: palette blond UIL+ -t válasszam következő festésnél, a schwarzkopf natural and easy 520-ast vagy pedig maradjak a wellaton 10/0-nál? Ha olyasmi hajat szertnék mint ami ezen a képen van :
Sziasztok!
Az Oxy Reload-dal kapcsolatban lenne kérdésem.
Másfél éve festetem az eredetileg világosbarna hajamat a sötétbarna legkülönfélébb árnyalataival, és kissé beleuntam, így szeretném visszanyerni eredeti hajszínemet. Az árnyalatváltogatás miatt kissé "átmenetes" a színe, és az eredeti hajszínem van a hajtő kb. 2 centiméterénél. Dús, erősszálú, egészséges hajam van, így szeretnék rákérdezni: nem teszi majd tönkre a hajfesték eltávolító, használhatom bátran? Nem fog tőle töredezni, elgyengülni, stb.? Amit még tudni kell, hogy erősen hullámos a hajam, így sokszor ki szoktam egyenesíteni, ezért nem akarom nagyobb károsításnak kitenni.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! :)
Próbáltam a Schauma lilás hajsampont, az nagyon szárította a hajam és egyáltalán nem segített a sárgaságán.
A hamvas színező ellen nem lenne kifogásom, szívesen kipróbálnám, csak hát azért hamvas szőke nem akarok lenni 43 évesen. Szerintem az öregít.
Természetes hatású szőkét milyen szinezővel tudnék elérni? Persze, tudom, hogy látnod kellene. Most 8-as alapszínbe van melírozva egy kb 11-es tónusú melír. Na ezért nem merem a hamvas színezőt. (A bőrszínem sápadt, sárgás, a szemem színe szürke.)
Mi van ráírva a dobozra, mennyit világosít? Esetleg a várható eredmény is ott van?
Mivel nem ismerem ezt a bolti cuccot, nem bízom abban, hogy tényleg olyan lesz, mint a képen. Legalábbis nem középszőkéből.
azia Anda!
rajtam sem segít a hamvasító, sőt, nagyon kiszárítja a hajam.
Ha rámennék hamvas színezővel, nem lenne szürke a hajam tőle? Jelenleg olyan 9-es színmélységű a hajam, festés+melír után.
A sampon nem fogja világosítani a szőke tincseket, hanem elfedi a sárgás árnyalatot (semlegesíti a lila)
A sampon helyes használata: jól felhabosítod a hajadon, mint általában a sampont, és legalább 5-10 percig rajta hagyod, és csak ezután öblíted le.
Ha az a bajod, hogy nem lett elég szőke, hanem sárgás,narancsos, akkor azzal nem sokat tudsz kezdeni, a fodrásznál kellett volna szólni, hogy nem ilyet akartál.
Lehet technológiai hiba (nem jó szőkítés, pasztellizálás elmaradása stb.), és még hozzáadódhat az is,hogy a hajad nehezen szőkíthető.
Sok mindent nem tudsz tenni, mert ugyanazokat a tincseket igen nehéz kiválogatni és tovább világosítani. Az a legegysszerűbb, ha egy hamvas színezővel bekened az egész hajad (úgyis csak a világoson fog látszódni), vagy hamvasító samponnal mosod.
Sziasztok!
Ma talaltam ezt a forumot es ha lehet en is kerdeznek!
Eppen ezzel a temaval kapcsolatos lenne a kerdesem! Egy hete tincseltettem ki a teljesen egeszseges, sajat sotet barna hajamat es nem vegypk megelegedve az eredmennyel! Tul sok szoke ment bele es eleg sarga lett! Kallos szokito porral lett csinalva. Nem tudom hogy ez a fodrasz hibaja, vagy az anyag nem eleg jo, vagy talan a hajam minosege nem a legjobb, illetve tul eros , nehezen lehet kiszivni? Nem tudom!
De a kerdesem az lenne mit tehetnek hogy feherebbek legyenek a tincseim? Valami tanacs?
Elore is koszi a valaszokat es a hozzaszolasokat!
Bár nem engem kérdeztél..
az egész hajat le kell színteleníteni egyformára, szinte fehérre, ezt szőkítővel lehet elérni. Ezután kell a fizikai színezőt rátenni - amit Asperger is említett (Manic Panic és társai). Nagyon kell vigyázni a hajra, mert ilyen extrém világosítás nagyon igénybeveszi és akár le is törhet. Ápolók, pakolások feltétlenül kellenek majd.
Sima festéssel ilyen világos színt képtelenség elérni. Ki kell szőkíteni (bár ha már festve van a hajad akkor ez macerás) és utána színezni kell vagy fizikai színezővel ami direkt arra lett kitalálva hogy fehér hajat csináljon (pl larcihé direction, manic panic - white) vagy rendes hajszínezővel ami ezüst színű. Én pl 613-as platinaszőke árnyalatú hajat színeztem be a legvilágosabb palette tone creme-mel és ennél kicsit lilásabb lett, de egy mosás után fehér volt.
Hosszú hajból nem érdemes ilyen világosat csinálni mert ez hamar tönkremegy és a szőkítés kiszárajta.
Ja mindegyiknek ugyan az a lényege. Ugyan azt éred el vele mintha 3%-os oxit használnál normál hajfestékkel, csak a színezőkben kevesebb az ammónia általában.
A wellánál a márkát is eléggé megfizettetik. Régen nem vol ilyen drága.
Lényegében a feketénél nem igazán számít hogy milyet használsz, mert az a legsötétebb amit rákenhetsz és senki nem látja a különbséget.
Ha 3 mosás után nem látszott hogy fekete akkor szerintem a te hajaddal van a gond. Nekem is volt már castinggal feketére festve és egyáltalán nem kopott ki magától. Van akinek a haja egyszerűen ledobja a festéket. A nővéremé pl mindíg sötétbarnára volt festve de 3 hét után már tök világos volt és vörösesre kopott. Egyszer fogta be rendesen a kallos, de az meg olyan rossz minőségű.
A wella color touch nekem bejött bár tényleg elég drága, ezért csak akkor használok olyat ha különleges színt szeretnék elérni. Ha feketét akarsz akkot sztem mindegy, hisz a fekete mindíg fekete. Az hogy mikor kopik változó, de a tartós színezők nem kopnak ki véglegesen. Ha nagyon világos a hajad akkor lehet az a baj.