Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Február 21.-étől kezdené valaki velem a 90 napost? Együtt könnyebb fórum

Február 21.-étől kezdené valaki velem a 90 napost? Együtt könnyebb (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
2011. febr. 20. 11:00

Rákerestem ezt adta ki:

kismamáknak igen nagy odafigyeléssel kell étrendjüket összeállítani. A hagyományos fogyókúra, főként egy villámdiéta semmilyen körülmények között nem javasolt. Normál körülmények között is hiánybetegségekhez vezethet egy drasztikus fogyókúra, áldott állapotban pedig nem csupán a saját egészségünket, de a magzat fejlődését is veszélyeztetjük.

A hosszabb lefolyású, úgynevezett életmód diéták közül is nagyon gondosan kell kiválasztani a nekünk megfelelőt, de még ezek sem veszélytelenek a kismamák számára. Fontos, hogy a diéta mindig szakorvos felügyelete mellett történjen.

Legideálisabb állapot, ha nem fogyókúrázunk, hanem csupán a nem megfelelő tápanyagokat kiváltjuk, ezáltal olyan étrendet alkotunk magunk számára, mely tápláló, de emellett nem felesleges.

Az üres kalóriáktól érdemes megszabadulni, amivel nem igazán tud mit kezdeni a szervezet, ezért jobb híján raktározza azt, de nem juttatja értékes tápanyaghoz a sejteket. Ilyenek a fehér kenyér, répacukor, szénsavas üdítők, chipsek, ropik, rágcsálni valók, gyorséttermi ételek, félkész ételek, készétel konzervek.

Amennyiben ezeket megfelelő tápanyaggal helyettesítjük nem lesz szükség fogyókúrára, mert a súlynövekedés nem lesz olyan arányú, hogy ezt igényelné.

A táplálék mennyisége és a táplálkozás gyakorisága is nagymértékben befolyásolja a súlynövekedést. Táplálkozzunk gyakrabban, akár naponta hatszor, sokkal kisebb adagokra osztva fel a napi szükséges tápanyag mennyiséget. Ez kedvezően fog hatni az anyagcserére, könnyebben felszívódnak a tápanyagok, kisebb az esély a lerakódásra.

Amennyiben a fenti értéktelen ételeket lecseréltük egészséges élelmiszerekre, ám a súlygyarapodás ennek ellenére veszélyes méreteket ölt, akkor haladéktalanul ki kell vizsgálni ennek az okát szakorvos segítségével. Nem a fogyókúra a megoldás, hiszen azzal többet árthatunk a magzat fejlődésének, mint a túlsúllyal.

A túlsúly kialakulásának megelőzésére a kismama torna is lehet egy alternatíva, mely amellett, hogy kellően mozgásban tartja a kismamát, a szülést is könnyebbé teheti. Fogyókúra helyett inkább válasszuk a rendszeres testmozgást, mely által mi magunk is sokkal jobban fogjuk magunkat érezni.

De ha kíváncsi vagy dobd fel tudásbázisként.

11. Pettka
2011. febr. 20. 10:34
Sziasztok!Én is belefognék szivesen,csak nem tudom,hogy tehetem-e.Második babánkat tervezzük(lehet,hogy már meg is fogant),de egy pár kilótól szívesen elköszönnék...Szerintetek,belekezdhetek most?Nem ártok a babónak,ha esetleg már a pocimban van?
2011. febr. 20. 10:11
Segítenétek nekem? Hogy kell a (protein, szénhidrát, stb.) napokat beosztani? Hány ilyesmi van (protein, gyümi)? Még nem 90 naposozam, ezért kérdezem! És mozgás vagy vmi ilyesmi kell hozzá?
2011. febr. 20. 10:08
De jó, sokan lettünk hirtelen. Így könnyebb lesz!
8. Judy86 (válaszként erre: 7. - 6b08b99072)
2011. febr. 20. 09:56
Oké, terhesség előtt 55kg voltam, most 62kg :S
7. 6b08b99072 (válaszként erre: 6. - Judy86)
2011. febr. 20. 09:42

Én szoptatás alatt nem csinálnám, mert értékes anyagokat vonhatsz ez a tejből.

Mennyi voltál terhesség előtt, és mennyi most?

2011. febr. 20. 09:08
Sziasztok :) Én is jönnék, szerintetek szoptatás mellett csinálhatom? Már 6 hós a bébim.Régen fogytam vele 12kg-ot
2011. febr. 20. 08:48

Szia!

Én nagyon szívesen csatlakozom, egyszer már végigcsináltam (vagyis majdnem végig, mert közbejöttek dolgok...), és most már nagyon jó lenne újra úgy kinézni, mint a gyerek előtt :D

Sohasem voltam az a nagyon vékony, de a 164centimhez a terhesség 4. hónapjában is csak 67 voltam, ehhez képest most brutális a 91...

Szóval felőlem kezdhetjük holnap :)

2011. febr. 20. 08:47

Sziasztok!

Én is kezdem veletek, bár már elkezdegettem, de mindig vétkeztem, Ma szénhidrát napom lesz, megpróbálom mostantól kezdve komolyan venni! Gyertek lányok segítsünk egymásnak. :) Én 168 cm vagyok és 60 kg, szeretnék 55-re lefogyni de az álom az 52 lenne. Augusztus 27-én lesz az esküvőm, addig jó lenne. :)

2011. febr. 20. 08:25
162 és 92 kg... :(
2011. febr. 20. 08:25
Igen, én!
2011. febr. 20. 08:22
Sziasztok! 159 cm és 60 kg vagyok. Jó nagy hasam van és a régi cuccaim se jönnek fel rám. Szeretnék min. 50 kg-ra lefogyni de az álomsúlyom a 45 kg. Elég kicsi vagyok és anno 45 kg-os voltam. Megint anyi akarok lenni. Gyertek ha ti is szeretnétek fogyni! Meséljetek magatokról (cm és kg)
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook