Február 21.-étől kezdené valaki velem a 90 napost? Együtt könnyebb (beszélgetés)
Rákerestem ezt adta ki:
kismamáknak igen nagy odafigyeléssel kell étrendjüket összeállítani. A hagyományos fogyókúra, főként egy villámdiéta semmilyen körülmények között nem javasolt. Normál körülmények között is hiánybetegségekhez vezethet egy drasztikus fogyókúra, áldott állapotban pedig nem csupán a saját egészségünket, de a magzat fejlődését is veszélyeztetjük.
A hosszabb lefolyású, úgynevezett életmód diéták közül is nagyon gondosan kell kiválasztani a nekünk megfelelőt, de még ezek sem veszélytelenek a kismamák számára. Fontos, hogy a diéta mindig szakorvos felügyelete mellett történjen.
Legideálisabb állapot, ha nem fogyókúrázunk, hanem csupán a nem megfelelő tápanyagokat kiváltjuk, ezáltal olyan étrendet alkotunk magunk számára, mely tápláló, de emellett nem felesleges.
Az üres kalóriáktól érdemes megszabadulni, amivel nem igazán tud mit kezdeni a szervezet, ezért jobb híján raktározza azt, de nem juttatja értékes tápanyaghoz a sejteket. Ilyenek a fehér kenyér, répacukor, szénsavas üdítők, chipsek, ropik, rágcsálni valók, gyorséttermi ételek, félkész ételek, készétel konzervek.
Amennyiben ezeket megfelelő tápanyaggal helyettesítjük nem lesz szükség fogyókúrára, mert a súlynövekedés nem lesz olyan arányú, hogy ezt igényelné.
A táplálék mennyisége és a táplálkozás gyakorisága is nagymértékben befolyásolja a súlynövekedést. Táplálkozzunk gyakrabban, akár naponta hatszor, sokkal kisebb adagokra osztva fel a napi szükséges tápanyag mennyiséget. Ez kedvezően fog hatni az anyagcserére, könnyebben felszívódnak a tápanyagok, kisebb az esély a lerakódásra.
Amennyiben a fenti értéktelen ételeket lecseréltük egészséges élelmiszerekre, ám a súlygyarapodás ennek ellenére veszélyes méreteket ölt, akkor haladéktalanul ki kell vizsgálni ennek az okát szakorvos segítségével. Nem a fogyókúra a megoldás, hiszen azzal többet árthatunk a magzat fejlődésének, mint a túlsúllyal.
A túlsúly kialakulásának megelőzésére a kismama torna is lehet egy alternatíva, mely amellett, hogy kellően mozgásban tartja a kismamát, a szülést is könnyebbé teheti. Fogyókúra helyett inkább válasszuk a rendszeres testmozgást, mely által mi magunk is sokkal jobban fogjuk magunkat érezni.
De ha kíváncsi vagy dobd fel tudásbázisként.
Én szoptatás alatt nem csinálnám, mert értékes anyagokat vonhatsz ez a tejből.
Mennyi voltál terhesség előtt, és mennyi most?
Szia!
Én nagyon szívesen csatlakozom, egyszer már végigcsináltam (vagyis majdnem végig, mert közbejöttek dolgok...), és most már nagyon jó lenne újra úgy kinézni, mint a gyerek előtt :D
Sohasem voltam az a nagyon vékony, de a 164centimhez a terhesség 4. hónapjában is csak 67 voltam, ehhez képest most brutális a 91...
Szóval felőlem kezdhetjük holnap :)
Sziasztok!
Én is kezdem veletek, bár már elkezdegettem, de mindig vétkeztem, Ma szénhidrát napom lesz, megpróbálom mostantól kezdve komolyan venni! Gyertek lányok segítsünk egymásnak. :) Én 168 cm vagyok és 60 kg, szeretnék 55-re lefogyni de az álom az 52 lenne. Augusztus 27-én lesz az esküvőm, addig jó lenne. :)
További ajánlott fórumok:
- Valaki fogyózna velem január 10.-től? Együtt biztos könnyebb lesz!!! :)
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Van aki szeptember 2.-án kezdené velem a 90 napost?
- Augusztustól fogyni szeretnél? Csatlakozz ide, együtt könnyebb!
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- Fogyjunk együtt, úgy könnyebb