Február 21.-étől kezdené valaki velem a 90 napost? Együtt könnyebb (beszélgetés)
Értem :)
Csak mert elég sok változatát olvastam a 90 naposnak... Volt olyan, amiben minden 5. vagy 7.nap víznap volt... Hát szerintem az többet árt mint használ :S Kiindulva a shake-es diétámból, pedig akkor ugye nem is sima vizet ittam. De ez a havi 1 egész kibírhatónak hangzik :D
havonta 1x kell, gyümölcsnap után
kétszer csináltam már 90napost, egyszer sem értem a végére... először becsúszott egy válás, másodszor pedig egy betegség.
egyszer tartottam eddig víznapot, csak ittam és ittam, hogy ne érezzem üresnek a gyomrom.
Este azért elrágcsáltam egy kis kekszet, hogy mégis legyen bennem valami.
ki lehet bírni, de leghamarabb 3 hét múlva szeretnék először tartani :D
Hú én még nem tudom mi lesz a vacsi. Általában spontán határozom el mit eszek :) Lehet ezen is változtatni kéne.
Egyébként szoktatok víznapot tartani? Milyen gyakran?
Botsa, nekem is sokat fájt a gyomrom terhesen, és azóta is megmaradt ez a "jó" szokása...
Mióta az orvos először ajánlotta nilacid-ot szedek rá, és tényleg perceken belül hat.
Shake volt a vacsid ahogy tegnap írtad?
lehet nem tesz még jót a gyomorsavadnak..
Nekem hasonló lett az ebéd mint a Tiéd :)
krumplit lereszel, ízesít, pogácsát formál, be a sütőbe :)
A reggeli csak egy alma volt, a vacsi pedig paprikás krumpli lesz.
Hát nekem személy szerint nagyon fáj a gyomrom tegnap este óta, úgyhogy rosszul.
Reggelire csak 100%-os gyümölcslé, ananász+citrom :) Ebédre pedig szerintem zöldfűszeres burgonyaropogós névre hallgató ételt készítek majd :)
Na és te/ ti? :)
Na, életjel :D
Tudom, Blizzy suliban van, de a többiek akkor is eltűntek :D
Hogy bírjátok?
Mi a mai menü?
Nálam is voltak ma apróbb bakik, bár jóformán semmit sem ettem ma :D
Lement 2 liter víz és egy kis gyümölcslé, ebédre tojás és virsli, nemrég pedig a párom hozott a gyerkőcnek csokit, és abból muszáj volt megenni egy szeletkét, mert "mitképzelekénmagamrólhogydiétázok"...
A mai ebédedben a paradicsomleves úgyis javarészt zöldség, tészta gondolom nem sok volt benne :)
A húst pedig ehetted, ha nem volt panírozva... bár a rizs nem kellett volna.
De ez az első nap, lesz még jobb is :)
Sziasztok!:)
Véletlenül én is ma kezdtem a diétát. Reggelire körtét ettem, ebédre főtt tojást sajtot csirkesonkát, vacsira ugyanez a terv:)
Sok sikert mindnekinek...
Hát csajok. Csalódni fogtok bennem. De nagyon! Reggelire megettem (fél 10-kor) 1 jughurtot és ebédig 1-ig vizet itam (1 litert). De a sulis ebédnél paradicsom leves és rizseshús volt. Ettem mindkettőből, zabáltam. Elszaladt velem a ló. TÚLZÁSBA vittem az evészetet és itthon 1 fánkot megettem. Restellem magam. nem kezdem újra. Mostantül betartom. A mai napon bűnöztem, de jobban fog meni. Ígérem és remélem is nagyon.
Naplók?
Tényleg az, szóval bátran ajánlom bárkinek :)
A 90 napos biztos, hogy nem az éhezésről szól... csak éppen meg kell válogatni, hogy mikor mit és mennyit :)
Sziasztok!
Hú, de jó hogy ráakadtam erre a fórumra :) Én is éppen ma kezdtem a 90 napost, úgyhogy csatlakozom, ha nem bánjátok... :)
Szuszáá, ez a recept valami isteni lehet :)
Bár ma én sem akarok túl sok szilárd ételt fogyasztani, hadd tisztuljon egy kicsit a gyomrom :) Úgyhogy beérem a reggeli körtémmel, meg ebédre egy joghurttal, este pedig szerintem csak egy shake-et iszom. A shake-et tejsavó porból gondoltam. Ezelőtt egy ilyen tubó-diéta szerű diétát próbáltam, de csak annyit értem el vele, hogy majdnem sikerült tönkretenni a gyomromat és a beleimet, meg borzasztóan vitaminhiányos lettem. :S De arra gondoltam, ha nem minden nap kizárólag ezt fogyasztom, hanem csak 1-1 (főleg esti) étkezést váltok ki vele, akkor hasznos lehet. Bár a 24%-a cukor, szóval a szénhidrát-napon is simán elmenne.
Egy jó kis recept fehérjenapra, én a korábbi 90napos alatt sokszor megcsináltam :)
Ami kell hozzá:
csirkemell vékony csíkokra vágva
petrezselyem
tejföl
sajt
só
tojás
egy jénait kivajazol, beleteszel egy réteg csirkemellet (én megpárolom a petrezselyemmel és sózom), majd sajtot reszelsz rá, újabb csirke, újabb sajt, végül az egészet meglocsolom tojás-tejföl masszával (amibe szintén teszek pici sót) és az egészet berakom a sütőbe.
Igazán fehérjedús :)
Hidegen és melegen is isteni, ha a család is enni akar belőle, akkor krumplival is rétegezem.
Hogy telik a fehérjenap?
Én eddig szinte csak vizet ittam, abból is másfél litert, 10percenként járok a wc-re, de tudjátok, a cél és az eszköz... :)
Ma nem nagyon szeretnék enni... terveim szerint legalábbis, de valami fehérjét azért majd muszáj lesz, végül is erről szól ez a nap.
Reggel mérlegeltetek?
Én majd' szörnyet haltam a kijelző láttán, szóval jócskán van mit javítani rajta.
Nem tudom mennyire vagytok jártasak a 90naposban, de mérlegelni jó így a legelső nap, aztán legközelebb 4 nap múlva, mert gyümölcsnap után van tényleges eredmény.
Sztem a fehérjenapod lesz a "legnehezebb" a suliban, mert az ebéd ugye adott.
De ha van hús, azt eheted (csak ne rántott legyen).
A szénhidrátnapon ha rizs van, azt nyugodtan eheted, a kenyeret szintén, keményítőn pedig a krumplit/rizset, főzelékeket.
Igazán változatos étrend lehet a 90 napos alatt, én ezért szeretem, mert tényleg jóformán mindent lehet enni, csak éppen meg kell válogatni, hogy mikor..
Most pl külön örülök, mert szombaton szénhidrát nap lesz, és aznap lehet pici sütit is enni, így a gyerkőc szülinapi tortáját is meg lehet kóstolnom :)
Protein napon ne egyél nagyon mást, mint fehérje.
Ebédre vihetsz otthonról joghurtot, kefírt, az elfér a táskádban, és meg tudod enni :)
Egy rakat cikket nyomtattam ki a napokban, hogy támpontok legyenek a későbbiekben:
A leginkább javasolt ebédre a sült vagy főtt hús, amihez egy szelet rozskenyeret ehetünk. Salátát bármilyen mennyiségben ehetünk az ebédhez, de kizárólag olaj nélkül. Abban az esetben, ha valaki nem szereti a húst, azt két vagy három tojással helyettesítheti. A diéta folyamán kizárólag protein napon lehet tejet vagy tejterméket fogyasztani. Hatékony, ha ebéd után egy kevés levest eszünk, természetesen tészta nélkül. A vacsora legjobb, ha ugyanaz, ami az ebéd volt, csak kevesebb, ez növeli a diéta hatékonyságát.
Egy 13 évesnek nem hiszem hogy diétáznia kellene... a teste még jócskán fejlődik, lehet hogy úgy érzi feleslege van, közben pedig majd nyúlik még.
Szóval az én véleményem az, hogy ne erőltesse még.
Holnap fehérje napunk lesz. Ti mit fogtok enni? Én egy olyan iskolába tanítok ahol reggeltől- du.ig (2-3 óráig) bent kell lenni. Így ott ebédelek. Ehetek ott? És válasszam ki (leves + 2. féle van) h melyikből eszekvagy h eszek-e egyálltalán. Gyümölcsnapon: gyümölcsös kajákat( pl. gyümölcs leves )ehetek?
Ja és ki mit eszik holnap?
Én már február eleje óta el akartam kezdeni de nem vett rá a lélek.
1. a fogyizásra se
2. arra hogy nyissak egy ilyen fórumot.
Én úgy vagyok vele, hogy ha azt mondtam diétázni fogok, akkor nem húzom-halasztom, mert folyamatos halogatás lesz csak belőle...
Én is jövőhéten akartam kezdeni, szóval nekem ez nem jelent gondot :)
Csajok!
Készen álltok holnap kezdeni? Mert lélekben is fel kell rá készülni!
Remek.
Én indítottam egy naplót a fogyókúrához, aki indít az írjon ide és bejelölöm és olvasom majd.
Mit tegyek ha az évfordulónk alkalmából (03.05.) a bartnőmnek meg a szülinapja (03.04) alkalmából elmegyünk Hajdúszobira 3 napra (péntek (du indulunk), szombat, vasárnap (du jövünk haza)). Ez alatt ott is be tartsam? Csak olyan ételeket egyek?
Én is megpróbálom! A szülés és szoptatás alatt felszedtem egy jó pár kilót.... jó lenne leadni 10-15 kilót. De ha ennél több sikerülne, annak is nagyon örülnék.
A mozgás az jó a diétához...mindenhez jó. (Hatékonyabb a diéta)
Én belekezdtem egyszer, ment is 2-3 hétig, de egy szülinapi buli alkalmával elcsábultunk a férjemmel... de addig 2-3 kiló ment le.
Szoval benne vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Valaki fogyózna velem január 10.-től? Együtt biztos könnyebb lesz!!! :)
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Van aki szeptember 2.-án kezdené velem a 90 napost?
- Augusztustól fogyni szeretnél? Csatlakozz ide, együtt könnyebb!
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- Fogyjunk együtt, úgy könnyebb