Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Extrasystoléval együttélők klubja fórum

Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
3783. TSanya (válaszként erre: 3782. - Bluemoon55)
2024. szept. 10. 21:02
Igen, késő délután este szaporodnak,aztán éjszaka lecsengenek.
3782. Bluemoon55 (válaszként erre: 3781. - TSanya)
2024. szept. 10. 20:07
Igazabol covid ota van ez nekem, az időjárás stb vernyomas, extra újra elojott. Ez mind azóta van sajnos. Most elég sok van ilyenkor este rengeteg, neked?
3781. TSanya (válaszként erre: 3780. - Bluemoon55)
2024. szept. 10. 18:15
Szerintem az időjárás érzékenység is az általános pszichés állapot, valamint a vegetatív idegrendszer működési zavarainak függvénye. Hogy mit lehet ellene tenni? Valahol helyre kell állítani a lelki egyensúlyt - ez az alap. Jól hangzik, csak ez baromi nehéz a mai világban. Meditáció, mozgás,gyógyszer, életmódváltoztatás? Ezek a varázsszavak mostanában. Sajnos, ha nem teszünk ellene valamit, az életkor előrehaladtával egyre rosszabb lesz. Arról is beszélnek, hogy a covid óta egyre több a pszichés, szorongó beteg - ebben is lehet valami.
3780. Bluemoon55 (válaszként erre: 3779. - TSanya)
2024. szept. 10. 16:59

De szedtem de kb 15 éve, akkor még fiatal voltam semmi bajom nem volt... És akkoriban jó volt de azóta én sem nagyon akarnám elkezdeni.

Akkoriban nem volt ennyi szív akármi (10 x évre eltűnt)

Nagyon nagyon front érzékeny lettem, és nemtudom már mit lehetne ezzel csinálni.

Vernyomas ingadozik gyógyszer mellett is, egyik orvos azt mondja szedjek duplát másik azt hogy nem. Viszont itt a hegyekbe 1000 m magasan magasabb lesz és szerintem is kellene a dupla. Péntekre 5-6 fok Nappal, de pont haza utazom pár napra. Viszont holnap még 16fok megint 15 fok korul esik a hőmérséklet.. Egyik napról a másikra.... Azthittem aki gyógyszert szed vernyomasra annak nem nagyon ugrik ki de tévedtem. Nyilván a stressz időjárás felulirja a gyógyszert, vagy emelni kell az adagot. Az extra ilyenkor kezdődik délután és egész este 22 vagy meddig tart ha sikerül elaludni

Frontin mellett is mar két óra múlva felkelek ha pl 22 kor elalszom 24 kor már fent vagyok és két óránként

Ez az időjárás érzékenység is kb két három éve jött, előtte nem volt ilyen de most iszonyatosan durva, nincs nap hogy ne fájjon a fejem.

Hormon is lett nézve, az is jó elvileg

3779. TSanya (válaszként erre: 3778. - Bluemoon55)
2024. szept. 10. 11:21
Pszichés alapon lehet ez a nyavalya nálad is. Én is tizenéve szedek Frontint/Xanaxot, változó mennyiségben. Voltak jobb időszakaim is, amikor hónapokig nem volt rá szükségem és semmi elvonási tünetem nem volt, igaz minimális mennyiségben szedtem (fél - egy 0,25-ös).Mostanában egyre több kell és érdekes nálam is délután 4 körül jön az idegesség és akkor be kell kapnom egy felet. Antidepresszánst nem szedtél valamikor? Én mostanában 3 pszichiátert is megjártam (kettő magán), mindegyik más gyogyót írt, így most van itthon 3 is - jól kicsesztem magammal, de egyiket sem merem szedni a mellékhatások miatt. Ráadásul az egyiket kifejezetten tiltják azívritmuszavar esetén, pedig mondtam a dokinak. Na, röviden ennyit.
3778. Bluemoon55 (válaszként erre: 3777. - TSanya)
2024. szept. 9. 20:28

Beszéltem ma is egy itteni asszisztens nővel, mondtam neki a dolgaim extra stb, azt mondta nem mindenkinek van! Mivel nekem állandóan azt mondjak hogy mindenkinek van! Tudom hogy nincs, hiszen csomó embert ismerek akár itt Meló helyen és egyik se mondja amikor beszélünk, amikor elmondom milyen érzés, furán néznek.. De mondjuk attól lehet nekik csak nem érzik. Nekem egy 10 x éves leleten pitvari volt sok, azóta már szinte csak kamrai, ez a rosszabbik tudom. Az nagyobbat is üt. Én most alig alszom másfél hónapja mióta itt vagyok sajnos olyan szobám van hogy itt halad át minden, alattam konyha stb, reggel 6 kor már pakolás este 22 még pakolás...

De a fura nekem akinek állandóan 60-65 pulzus volt vagy 58most már szinte csak 80 feletti 85 és ez nekem nagyon gyors erzem is. Extra most minden áldott nap főleg délután egész estig... Egy percen belül is nagyon sok.

Frontint szedem még de eléggé el vagyok keseredve, azt írják erről sose lehet leszokni.vegulis legális drog.

Anno 20 éve szedtem de nem ennyi ideig és akkor le tudtam rakni de már szedem másfél éve.

Iszonyatos gyógyszer és állítom minden bajom ettől van. Mivel én főleg este szedem, feltételezem délután közepe felé mar hiányolja a szervezet ezért az idegesség stb, szivdobogas, de most temetésre megyek haza, nappal is be kell vegyek. Viszont én már csak azért szedem hogy ne legyenek elvonási tünetek, ahhoz hogy hasson is mint az elején, többet kéne szedni, hát igen ez a hozzá szokás jele.

Sokan mondták hogy van ez a sr is a nem gyorsan ható, azt nem tudom, miért nem azt írják fel akkor?

3777. TSanya (válaszként erre: 3776. - Bluemoon55)
2024. szept. 9. 19:49
Megértelek, itt csak 15 fokot csökkent tegnap óta, de a szívem teljesen kivan, extrahegyek, ritmuszavarok.
3776. Bluemoon55 (válaszként erre: 3775. - Icuka86)
2024. szept. 9. 17:07

Nem hiszem hogy cserélnél hidd el, itt az Alpokban holnap utantol nappal 5 fok ejjel 2, havazás. Hirtelen leesik megint 20 fokot, folyamatosan van beutesem főleg este több órán át, pulzus is sok nekem 60-65 szokott most 86

Vernyomas is magas, ez a fél gyógyszer amit szedek nem elég ide

3775. Icuka86 (válaszként erre: 3774. - Bluemoon55)
2024. szept. 8. 21:15
Cseréljünk, én nagyon szívesen indulok akár azonnal!🥰Itthonra, (Dél-Békés) holnaptól mondja a lehűlést esővel, kettősfront.23-28 fok lesz, végre enyhül a kánikula. Mondjuk érzem is, és elég érdekes beütéseim voltak tegnap… Kitartást nekünk!🤞
2024. szept. 8. 18:13
Egyre jobb jovoheten Németországban már havazik éjjel 2 fok! :-((
3773. Bluemoon55 (válaszként erre: 3770. - Icuka86)
2024. szept. 5. 16:55
Igazad van, nekem sajnos a meleg is hideg is rossz, de a hideg rosszabb. Én most szívesebben lennék otthon Magyarországon
3772. Bluemoon55 (válaszként erre: 3769. - TSanya)
2024. szept. 5. 16:55

Hát itt Németországban az Alpokban szombat 28 fok aztán jovoheten már éjjel 5 fok.. Nagyon kivagyok.. Ma úgy begorcsolt a fejem azthittem agyverzes... Állam is.

Nemtudom hogy lehet ezt tulelni.

De legfőképpen nyilván ilyen szélsőséges időjárás változásoknal történnek sajnos az infarktusok, agyverzesek

3771. Icuka86 (válaszként erre: 3769. - TSanya)
2024. szept. 5. 10:50
Igen, egyetértek.☺️
3770. Icuka86 (válaszként erre: 3768. - Bluemoon55)
2024. szept. 5. 10:49
A pulzusa mindenkinek rengetegszer változik a nap során, rengeteg minden befolyásolja.Van, hogy felgyorsul pl.: sport, pánik-izgalom esetén, van, hogy lassú, pl. alvás, pihenés során. Egész nap azt figyelni, ha csak nincs komoly fizikai panaszod, erős szédülés, légszomj ájulás, eszméletvesztés…stb. teljesen hiábavaló. Kikészíted saját magad, az állandó önfigyeléssel. Az időjárás is olyan, hogy aki érzékeny, megérzi a frontokat. Nekem a meleg a rossz, neked a hideg. Sajnos ez ilyen, és nem tudunk mit kezdeni ezzel. Nekem az is segít, hogy elterelem a figyelmem, és nem figyelem magam.
3769. TSanya (válaszként erre: 3768. - Bluemoon55)
2024. szept. 5. 08:20
A változások viselik meg leginkább az arra fogékonyakat, no meg a hetekig tartó hőhullámok meg a szél - egyszóval az időjárás :)
2024. szept. 4. 10:45

Itt nálunk megint jön a Hideg, jovoheten már éjjel 10fok lesz, iszonyatosan nehezen viselem.

Meg ez a pulzus ingadozás, egyszer 65 utána most reggel Hirtelen szerintem volt vagy 90-100... Én ezt nagyon megerzem.

Az mitől lehet? Csinaltattam hormon vérvételt jó kis 200 euró ért, azt is megnezetem de szerintem annak nincs köze ehhez. Tsh 2.14

Lehetne 1 is, azt mondták aki gyereket akar annak 1

Nekem most minden nap van estre extra, múltkor is órákon át. Illetve a tabletta amit szedek vernyomasra itt valszeg nem elég de tegnap 140 feletti volt. Ennyit számít ha jon a hideg vagy eső

3767. Éva 1981 (válaszként erre: 3762. - Hoffnung)
2024. aug. 29. 16:31

Szia 🙂

Válaszoltam neked .

3766. Bluemoon55 (válaszként erre: 3763. - András79)
2024. aug. 28. 22:05
Szia mennyi idő után csináltak ablaciot? Mert azt azért csak úgy nem csinálják.... Állítólag kb 8000utesnek kell lennie extra hogy egyáltalán csináljanak, extra miatt, persze pitvarfibrilláció miatt az más kérdés.... Milyen típusú ritmus zavar volt? Az sem mindegy
3765. Bluemoon55 (válaszként erre: 3764. - Utolsó betyár)
2024. aug. 28. 20:36
Nekem pedig kamrai van... Abból van több... Régen pitvari volt de most már kamrai van és ez nagyobbat is üt
3764. Utolsó betyár (válaszként erre: 3760. - Bluemoon55)
2024. aug. 28. 19:43

Kamrai extrasystole. Sajnos ez a veszélyesebb.

Azóta jártam a háziorvosnál, valamint kardiológusnál, azt mondták nincs probléma a szívemmel. Próbáljam a gyógyszeradagot megemelni. Egy hónap múlva kontroll.

3763. András79
2024. aug. 27. 22:44

Sziasztok

Nekem öt èvig volt szívritmuszavarom. A szívemnek semmi baja, ezzel együtt kell èlni- ezt mondták. Borzalmas időszak volt. Volt hogy reggel elkezdte az összevissza verèst, lègszomj,izzadás,idegessèg, pánik, másnap reggelig. Vègül azt mondták a " szoftverrel" van baj. A szívben lèvő sinus csomók adnak " rossz jelet" Tehát ablációt ajánlottak. Azt mondták nem fáj az ègetès. Hát a vègèn már oxigènt adtak annyira nem bírtam, nekem fájt. Mindez kèt ève.Most viszont pár hónapja lassan extrázás kezdődött. EKG - semmi , vèrnyomás tökéletes, pulzus tökèletes. Minden beteg más ès más, nincs egy mindenkinek használó megoldás , ès sokszor az orvos sem mindenható. Gyakran marad a kesergès, bosszankodás ès a mièrtek keresèse.

3762. Hoffnung (válaszként erre: 3757. - Éva 1981)
2024. aug. 27. 21:54

Szia Éva,

Írtam neked üzenetben

2024. aug. 26. 18:47

Rajtam is volt már sokszor holter de sajnos sose annyi ideig hogy elég legyen. Vagy éppen nem aznap, amikor sok volt... Van 5 napos is az kb 90 ezer ft, nekem asszem 2-3 napos volt a legtöbb de abból a harmadik nap nem mert, lemerült az elem... Ez ilyen kis nyak alá ragasztott valami volt...

Vagyis ahol a kulcs csont van.

Sose akkor van rajtam amikor kéne.

Szegeny nagybátyám aki meghalt pár napja, kamrafibrillacioja volt az ugye halálos, de az már csak a következmény volt, abba halt meg de előtte sajnos le esett a korhazi ágyról betört a koponya. Most törvényszéki boncolás, vétség gyanúja áll fent

3760. Bluemoon55 (válaszként erre: 3759. - Bluemoon55)
2024. aug. 26. 18:43
Bocsi KES akart lenni
3759. Bluemoon55 (válaszként erre: 3756. - Utolsó betyár)
2024. aug. 26. 18:42
Mi ez a Kés?
3758. Bluemoon55 (válaszként erre: 3757. - Éva 1981)
2024. aug. 26. 18:42
Ismerős,ilyenkor mindig azt mondják pszichés alapon van! Mert nem tudnak már mást mondani
3757. Éva 1981 (válaszként erre: 3756. - Utolsó betyár)
2024. aug. 25. 22:14
Nekem is azt mondta a kardiológus semmi baja a szívemnek !csak akkor kérdem én mégis mitől produkál olyanokat hogy már az idegeimre megy,borzalmas .
3756. Utolsó betyár (válaszként erre: 3755. - Éva 1981)
2024. aug. 25. 21:01

Szerdán este az ügyeletről a mentő vitt a sürgősségire. Már egy hónapja, nem telt el úgy nap, hogy ne hagyott volna ki a szívem. Szerda este besétáltam az ügyeletre, ahol egy perc alatt 8 db KES-t észleltek a EKG során. A vizsgáló személy, mint a végén kiderült mentőápoló, hívta a kollégáit. Rákérdeztem, hogy miért kell a mentő, mire megvigasztalt, hogy azért, mert akár meg is állhat a szívem. A sürgősségin szintén csináltak EKG-t ott már nem volt extra. Adtak infúzióban magnéziumot csináltak egy labort, ami teljesen jó volt, majd hajnal 01-kor utamra bocsátottak, hogy semmi szív eredetű problémám nincs. Valóban megállhat, sőt egyszer meg is fog állni a szívem majd, de nem most.

Azóta olyan nyugodt vagyok, mint medve heréléskor. Csütörtök, pénteken dolgoztam, holnap megyek majd a háziorvoshoz, hogy kérjen nekem időpontot, ha lehet minél gyorsabban a kardiológiára.

Ezt a kört már két éve és tavaly is megfutottam. Tavaly Holterrel is vizsgáltak. Észleltek szép számmal extrát, de azt mondták a szívemmel nincs baj, és nem olyan sok (1078 /24 óra) az extra hogy ezzel komolyabban foglalkozni kellene.

Tegnap vendég volt nálunk és elmentünk szabadtéri színházba. A Padlás című előadást néztük és bevallom őszintén, nem egyszer gondolkodtam azon, hogy lehet nemsokára hozzám is jön majd a Révész...

3755. Éva 1981 (válaszként erre: 3754. - Bluemoon55)
2024. aug. 25. 20:28

Nem de már tökre kivagyok 😞

Van hogy elő se jön napokig,de most két napja nagyon nyomja ma már erre ébredtem hogy össze vissza majd ki hagy majd megint össze vissza ,most meg le feküdtem és megint kezdi .

3754. Bluemoon55 (válaszként erre: 3750. - Éva 1981)
2024. aug. 25. 20:03
Q 10 szedsz?
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook