Extrasystoléval együttélők klubja (beszélgetés)
Szeptember eleje óta jól vagyok, köszi...
Ti hogy vagytok? Extra ügyileg jobban bár jön a 0 fok itt aztán a 18...vernyomasom megint ingadozik hiaba a gyógyszer... Szerintem gyógyszert adagot kellene emelni allandon fáj a fejem nem jó.
Egyébként a pulzusom teljesen megváltozott nekem akinek évekig allandoan 60-65 volt vagy 55 most már 85..nem értem
Persze hogy van ,és sajnos egyre több ,,új,,formáját mutatja ,rettenetes kikeszito
Nekem is volt ma is, de ma ilyen furák vannak, hogy nem követi nagy bedobbanás. Covid van és szamárköhögés, itt ahol én lakom… Az eü. intézményekben kötelező ismét a maszk. Gyors gyógyulást kívánok, vigyázz magadra. Esetleg valami vitamin készítménnyel kicsit turbózd meg az immunrendszered. Én is azt teszem.
Nekem most naponta van, és órákig tart... Most is épp leultem és kezdődik... Ráadásul megvagyok fázva is, vagy covid kitudja mi ez, most itt az egész hotel beteg
Nekem van. Amikor azt gondolom tényleg hogy semmi bajom, nyugodt és boldog vagyok, ellazultan nézelődöm, vagy este már aludnék, és bumm. De nekem nem szökik fel a pulzusom és nem marad úgy, csak jön a semmiből a beütés. Most jöttünk haza a nyaralásból, ott is végig voltak beütéseim, pedig igyekeztem kikapcsolni, pihenni.
Holnap nálunk melegebb lesz 10 fokkal aztán újra ilyen éjjel 2 fok.. Ez a hideg totál kikeszit itt az Alpokban
Van másnak is olyan hogy csak úgy a semmiből jön az extra? Nyilván a semmiből jön de kb fekszek, videót nézek... Lazulok erre extra extra gyors pulzus.. Előtte ettem de nekem ez soha nem befolyásolta. És ilyenkor órákig ez van... Nem áll csak úgy vissza a normal... Este persze frontin aki már nem használ... Azt is le kéne tenni de egyenlore már erre is hozzá szoktam, már nem használ , ahhoz többet kéne szedni hogy ugyanazt a hatást elerjem
Hogy mire jó a kókuszvíz? A II. Világháborúban a Távolkeleten és a Vietnámi háborúban a fiziológiás sóoldat hiányában kókuszvizet adtak intravénásan a sebesülteknek. Amit Jackie Chan csinál a filmben, az nem kamu.
Így-így, nekem is ilyenkor... volt...
A minden második extra sem biztos, hogy pf. Teljesen más...
Ez igaz. Sajnos én általában rosszul alszom.
Fogalmam sincs hányszor volt, sokszor érzem, hogy össze-vissza ver, de néhány perc, vagy max 1-2 óra múlva helyreáll. Vérhígítót szedek, béta blokkolót az alacsony pulzus miatt nem nagyon lehet. Van wive készülékem is, az is mutatta.
Nekem ha kimerült vagyok, vagy rosszul alszom, sokkal több van mint egyébként.
Tehát akkor lehet nekem is van, pf, vagy volt, csak magától helyre áll... Nyilván az a veszélyes ha órákig fent all... Hányszor volt neked már? Kaptál rá gyógyszert? Milyen időnként? Vagy ablaltak?
Hasonlót éreztem már enis, most folyamat extra van egész nap, kár hogy nem ilyenkor van rajtam a holter... Minden második harmadik ütés felreut. Két napja megint alig aludtam ilyenkor ennyire rosszabbodik, másnak is befolyásolja ennyire?
Ezt a remegést hogy élted meg? Pánik, rosszullét, szédülés...?
Én meg azt éreztem, hogy nem dobog a szívem, hanem remeg. Más tünetem nem volt.
Hát én a pf- nél csak azt éreztem, hogy nagyon sok extrám van, minden 2., 3. ütés kimaradt. EKG mutatta a pf-et, de pár perc múlva visszaállt és utána már extrém sem volt, egész éjjel rajtam volt a monitor.
A pitvari arritmiát éreznéd...
Nekem viszont azt több orvos is mondta hogy extrát nem nagyon szoktak ablalni vagyis akinek extrasystoleja van. A pitvarfibrilláció mas, nekem az a félelmem állandóan hogy egyszer ez lesz.. Vagy honnan fogom tudni amikor az van.. Aki allandoan azt érzi hogy melléüt össze vissza üt...
Nekem elég egy nap amikor rosszul alszok kB évek óta mind ilyen de van amikor rosszabb ennél is, pl ma 5-6 órát aludtam megyek vissza németbe.
Ilyenkor már több van, aztán jön a stressz, időjárás sorolhatnam
Az összes napi ütésed nagyon nagy százaléka kell, hogy VES,vagy SVES legyen, akkor ablálnak. 800-900 az csak a töredéke. 100000-101000 dobbanás naponta kb 70-es pulzusnál...
Nekem azt mondta eddig az összes kardiológus, hogy mindenkinek van valamilyen fokú ritmuszavara. Számokat nem részleteztek.(Nyilván itt nem a kóros állapotokra utaltak.) Fogadjam el, hogy vannak akik nem érzik, van aki érzi. Néha én is eljutok arra a pontra, hogy bármit megtennék, hogy legalább egy napom legyen beütés mentes. A legboldogabb pillanatokban, vagy amikor leginkább azt gondolnám, hogy minden rendben velem, jön egy nyomorult extra, és bár látszólag rendben vagyok, azért görcsölök rajta, és halálfélelmem van olyankor. Próbálom elterelni a figyelmem, mert nagyon bele lehet mélyedni ebbe. Semmi esetre sem olvasok, kutatok a neten, és ijesztgetem magam. Nekem lassan 20 éve vannak beütéseim. Nem akarom tudni, hogy miből van több és mibe csaphat át, azt sem, hogy mennyire veszélyes. Egyszer úgyis bekövetkezik az elkerülhetetlen. Addig is,nem rettegéssel töltöm el, az időm.
Mit mondott a kardiológus akinél voltál?
Ki fogod bírni, ha én is kibírtam. Tavaly nekem 1000 fölött mért a Holter, azt mondta a kardiológus, ez nem veszélyes. Idén a háziorvosom is megerősítette, hogy nem olyan sok.
Persze megértelek, mit érzel. Én naponta körbegyalogoltam a városban lévő tavat, ami 7 km. Nyár közepétől leginkább itthon gubbasztok egyedül és nem merek nekivági, mert mi van, ha esetleg rosszul leszek. A semmi közepén rám sem találnának, Illetve ha igen, valószínű elmennének mellettem, vagy kikerülnének, mondván részeg vagyok. Pedig a alkoholt nem iszom.
További ajánlott fórumok: