Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

2016. mrs.dry (válaszként erre: 1996. - Luice)
2008. okt. 3. 21:35

luice!

Még csak pár napja keveredtem ide, nem is ismerem többetek sztoriját, de tényleg sok erőt ad, hogy más is döcögve, találgatva keresi az utat :-)

Köszi Mindenkinek!!!!

2015. mrs.dry
2008. okt. 3. 21:32

Jav:

...édességelvonás 100%ban...

...és oxytarm....

2014. mrs.dry (válaszként erre: 1993. - Cszsuka)
2008. okt. 3. 21:31

Diót, mogyorót nem ehetek, allergiás vagyok rá. Marad a dejó, olyat még sosem vettem.

Tegnap csináltam karobos szeletet, mert mondta a adolkinő, h azért édességelvonás 1005ban nehezen fog menni. Egész jó lett :-) Két gerincsütő tele lett vele, most aztán el vagyok látva egy ideig :-)

Más: megkérdezte a ma a dokinőt, az összes bogyót kell szedni 3 hónapig... (protexincandidás, calc+magn, oxítarn, calivitaB+)

Hát én is csodálkozom, de ez van...

És megkérdeztem azt is, hogy a béltisztulásnak menniyre kell "másnak" lennie, mint előtte?

Azt mondta, h azért nem úgy működik, h álalndóan wécére kell szaladgálnom... merthogy ezt nem teszem...

Remélem azért jó nyomon vagyok :-)

2013. Hajdina (válaszként erre: 2011. - Cszsuka)
2008. okt. 3. 21:25
Zsuzsi írjál valamit ezekről a furcsa tünetekről, hogy majd ne lepődjünk meg. Tudom, hogy mindenkinek más, de mégis...azóta még találtam valami rózsapirosat, szerinted a piros grapefruit belseje nem olyan ?
2012. Cszsuka (válaszként erre: 2007. - Bernuska)
2008. okt. 3. 21:05
Ügyi!
2011. Cszsuka (válaszként erre: 2004. - Hajdina)
2008. okt. 3. 21:04
Egyrészt igen, másrészt nem. A túlízesített ételek miatt elferdült az ízlelése mindenkinek, s nem azt érzi savasnak, ami valójában a ludas. Utána, mikor egy kicsit felsóhajt a szervezet, olyan tünetek jönnek elő, amin meglepődsz. Ez is lehet az.
2010. Bernuska (válaszként erre: 2009. - Luice)
2008. okt. 3. 21:02
És te hogy vagy? Olyan jó gondolatokat írsz, hogy öröm olvasni. Ha van egy pici időd, olvass vissza azokba a hozzászólásokba, amelyeket a diétád elején írtál... :) szerintem nagyon érdemes lenne...
2009. luice (válaszként erre: 2007. - Bernuska)
2008. okt. 3. 20:24
Ügyes vagy!
2008. luice (válaszként erre: 2006. - Hajdina)
2008. okt. 3. 20:24
Ez igy helyes csak leirtam.
2007. Bernuska (válaszként erre: 2002. - Cszsuka)
2008. okt. 3. 20:08
Nem kell kérned, meg tudom állni, csak nézelődöm. :) Ma az értekezleten isteni jó illatú rétest kínáltak, de teljesen közömbösen, vágyakozáás nélkül el tudtam utasítani.
2006. Hajdina (válaszként erre: 2005. - Luice)
2008. okt. 3. 20:06
Egyelőre szeretném tartani magam a diétának ehhez a részéhez is, ma pl. pontosan erre kaptam a kezelést.
2005. luice (válaszként erre: 1999. - Hajdina)
2008. okt. 3. 19:56
Glutén az almába?Jó kérdés.Melyik juhturót nézted?Mert én a vödröset veszem amit kimérnek.Lehet abban is van tehénből de én megeszem.Na jó nem sokat mert ha 20dkg-ot veszek 2-3 nap is eszem.Ugy veszem észre nem gond.Bár nálam már kitudja.Elvileg ha a candida már ok akkor a tejcukor is.Vagy nem?A franc sem tudja.Azt olvastam hogy aki tejcukor érzékeny mert elvileg én is a gluténnal együtt jár az nem jelenti azt hogy nem ehetjuk csak ki kell tapasztalni hogy mennyi az a mennyiség ami nem okoz gondot.
2004. Hajdina (válaszként erre: 2000. - Bernuska)
2008. okt. 3. 19:54
Bernuska: ez érdekes, mert én is úgy éreztem, szerintem a nyelőcső nyálkahártyája is gyulladásban van, attól érezzük ezt, nem ? Zsuzsi, szerinted ?
2003. Hajdina (válaszként erre: 2001. - Cszsuka)
2008. okt. 3. 19:52
Erre jól rátapintottál, mert ott a hűtőben egyik szomszédomtól a kecsketej és ma vettem kecskesajtot is aranyárban, de sajnos nem igazán jön be. A tejet használom: pl. teljes kiörlésű palacsintába.
2002. Cszsuka (válaszként erre: 2000. - Bernuska)
2008. okt. 3. 19:52

Talán kezdenek visszajönni a normális érzékelőid.Chio dolgokat felejtsd el egy időre, kérlek! Bioboltban keress ilyesmit.

Császárszalonna talán jó, ha nem bolti, hanem házi. Túróstésztához ajánlatos a mangalica, de majd meglátod. Egyébként a füstölt dolgok is erősítik a pattanásokat, úgyhogy most, ha eszel, legalább meglátod, hogy hányadán állsz a füstölt cuccokkal.

2001. Cszsuka (válaszként erre: 1999. - Hajdina)
2008. okt. 3. 19:49
Hát, akkor keress kecsketejet és csinálj kecsketúrót!
2000. Bernuska
2008. okt. 3. 19:48

A mangalicaszalonna helyett lehet már sima háziszalonnát enni? Vagy ajánlatos a mangalica? Helyett? Ezt jól megkérdeztem! Még nem ettem szalonnát, csak a zsírt vettem.... de holnap túróstészta a terv!

Ja és a másik: mi a helyzet a császárszalonnával?

Új nasit kerestem ma, kiírtam az összetevőit, érdekelne ez is: Chio burgonyaszirom (burgonykeményítő, növényolaj, burgonyapehely, só, emulgeálószer E471)?

3 hét múlva szülinapom lesz, akkor szeretnék megenni egy szelet tortát... és szerintem egy kis szelet elég is lenne, mert ami nem jó nekem étel, azt kaja után a torkomban érzem, mintha marna. Érdekes, régebben egy vödör paradicsomtól se lett volna semmi bajom, mostmeg 2 karika is elég...

1999. Hajdina (válaszként erre: 1998. - Luice)
2008. okt. 3. 19:45

Te szegény:-( Honnan kerül glutén az almába ?

Az embereknek fogalmuk sincs néha, hogy mit esznek...ma szerettem volna juhtúrót venni, mert a tehéntejben található tejcukorra allergiás vagyok, de juhturó nincs tehéntej nélkül, sajnos:-(

1998. luice (válaszként erre: 1997. - Hajdina)
2008. okt. 3. 19:33
Hát ezek a gyümölcs dolgok tényleg érdekesek mert képzeld el nekem meg azt mondták,hogy nagyon nézzem meg a gyümölcsöt mert ha fénylik akkor tuti tartalmaz glutént.Na most gondolnád hogy mondjuk 1 alma tartalmaz buzát?Hát én nem.Akkor a penész már nem is lep meg.
1997. Hajdina
2008. okt. 3. 19:20

Sziasztok:-)

Volt ma ismét egy érdekes tapasztalatom, megosztom Veletek: az orvoshoz menet megettem egy finom magyar almát, de elkezdtem tőle egy kicsit fulladni. Megkérdeztem a doktornőtől, hogy miért lehetett. Bemért az almára, de nem vagyok rá allergiás, azt mondta, hogy valószínű, hogy penészgomba lehetett rajta, amit a két végén nehezebb kimosni, ezért azt javasolta, hogy ott vágjam ki.

Hát ez lett volna. Megint kezeltek. Ennyi.

H.

1996. luice
2008. okt. 3. 19:12
Azt hiszem most egy olyan elszánt és egymást segitő csapat állt össze,hogy aki most itt nem gyógyul meg az soha.Tök jó.
1995. Cszsuka (válaszként erre: 1992. - Napra_forgó)
2008. okt. 3. 14:05
Szép és felelősségteljes gondolatok! :)
1994. Cszsuka (válaszként erre: 1991. - Mrs.dry)
2008. okt. 3. 14:04
Rendesen összeáll és tudod szeletelni, ha jól csináltad, nem száraz. Szerintem is nagyon finom. :)
1993. Cszsuka (válaszként erre: 1989. - Mrs.dry)
2008. okt. 3. 14:03

Szia!

Bernuska jól mondja, a mák és a dió vagy dejó is jöhet. A dióval nagyon vigyázni kell a penész miatt.

2008. okt. 3. 11:58

Eszembe jutott a szülésről...

Én még nem szültem, tehát nem tudom, mennyire fáj... Sőt, sajnos, ha szülök is császárral leszek kénytelen.

Ráadásul szerencsém van, mert a candidától nem fáj folyamatosan semmim, csak szimplám rosszul vagyok.

DE

Szeretnék gyereket. Hamarosan. És úgy gondolom, a felelősségteljes anyaság ilyenkor kezdődik.

Nekem pl azzal, hogy kiírtom a candidámat, nem csak azért, hogy én jobban legyek, hanem, hogy a leendő gyerekemet ne fertőzzem össze már akkor, mikor még bennem van...

Azt hiszem, ez pont elég motiváció ahhoz, hogy betartsam a szigorú és néha nem könnyű diétát.

És akkor még nem beszéltünk ugye arról, hogy a candida "apró" mellékhatása meddőség is lehet...

1991. mrs.dry (válaszként erre: 1990. - Bernuska)
2008. okt. 3. 11:29

Király!!!! Imádom :-)

Csajok! Csináltam tegnap kölessütit.

(1 rész köles, 3 rész víz, kicsi olaj, édesítő, fahéj, az egészet beönteni tepsibe és majd 1 órát sütni...)

Valami csinált már ilyet?

Milyen állagának kell lennie? K.

1990. Bernuska (válaszként erre: 1989. - Mrs.dry)
2008. okt. 3. 10:38
lehet :)
1989. mrs.dry
2008. okt. 3. 10:25

Cszsuka!

A mákkal mi újság? lehet? K.

1988. mrs.dry
2008. okt. 3. 09:37

Beautiful!

A szülés "egyszeri" fájdalma egészen más, sztem mint egy állandó és visszatérő, kínzó fájdalom...

Nem mindegy, h egyszer megtörténik és el is felejted igazából a kellemetlen részeket, vagy minden napodat megkeseríti.

Én így gondolom...

Amúgy meg azt érzem rajtad, h nem a válaszokat keresed, hanem a kifogásokat sorolod.

Ha valóban kínozna a fájdalom, akkor nem gondolkodnál egy percig sem, h inkább betartod ami a gombák ellen jó.

Diétázgatni lehet, "candidadiétázgatni" nem... K.

1987. luice (válaszként erre: 1979. - 9df60c3431)
2008. okt. 3. 07:32
Hát elég lekezelő vagy a többiekkel pedig tele vannak segitő készséggel!De ugy látom felesleges hisz te magad nem akarod a gyógyulást.Bocs ha megbántalak de szerintem ezt senki nem érdemli tőled.Reméllem ez csak olyan pillanatnyi kirohanás volt és észhez térsz.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook