Esmya tapasztalatok (beszélgetés)
Csak jótanács kb 20 éve vannak csomók a melleimben nem tudják mitől fibroadenómák nem csinálnak vele semmit csak ellenőrzik viszont már 20 éve megmondták h SEMMIféle hormonális készítményt nem szedhetek emiatt!!! Ha csomód van még véletlenül se szedj már Esmyát hiszen az egy nagy hormonlöket de ha mész a vizsgálatra kérdezz is rá az orvostól.
Szia! Köszönöm én megvagyok. Változatlan minden. Egy hónapja volt riadalom, mert rám ijesztett a nőgyógyász, hogy méretes miómát érez vizsgálatkor. De, nem igazolta az ultrahang szerencsére. A méhfal ugyan vastag, de azzal nem sokat lehet kezdeni szerintem. Hormonkészítményeket lehetne legfeljebb szedni, de azt én nem szeretnék. A változókor talán majd megoldja...
Ha a nődoki is javasolja, akkor fel fogja írni, és szedd be ha az a meggyőzödésed.
Gyógyszer óta eltelt " kis " idő, ( 2015 március végén kezdtem el a szedést. 46 oldalon vissza olvashatja aki " csak most érintett " )
Közel 2 év.
Újabban 1 hétig is eltart, kb időbe jön meg, még mindig.
Most is 3 napig alig volt valami vérzés, és 2 napja erősebb. Lényegesen nem annyira mint a gyógyszer előtt. És nem annyi alvadékkal. Talán mégiscsak volt előnyöm a gyogyiból.
Lehet most lenne értelme a vaspótlásnak. Mert hát ha alul nem folyik el, be tud épülni...
Görcsölni nem vészes...
Ami most zavart, hogy mielőtt megjött pár nappal előtte, fájt a cickóm. :'(
Mammon tavaly tavasszal nyirokcsomó duzzanat félét találtak. Szeptemberben voltam, kb uaz az eredmény.
Márciusra van az újabb időpontom. Majd az eredmény után lehet hogy lesz kérdésem. ( ha fel is írnám, a mammom biztosan nem foglakoznak vele, illetve 1 próbát megér.
Nem tudodm még mindig, vajon ez a hormon bogyo következménye - e amit látott a mammo. Igazából mindegy, mert már 1 kúrát ugye beettem...
Citoval kicsit késésbe vagyok szerintem. Tavaly decemberben kellett volna, de lebeszélt a doki. Valamikor januárba menyjek.
Sok oka volt amiért nem kértem időpontot, mert az azért kell.
De holnap már kérek. És akkor máshova is megyek... Ha már abba az épületbe vagyok ;)
Még mindig nem tudom megérte az akkori " pénzkidobást ".
Hisz igencsak a változókorba vagyok 50 évesen.
48 voltam mikor szedtem.
kb pillanatnyilag ez van.
Kedves régiek hol vagytok? Mackobandi, viva70.
Sziasztok.Esmya gyógyszert vennék,de én recept formájában... Nekem nagyon bevàlt.Hála az égnek megy össze..
amikor először mondta a nőgyógyi, hogy ez van és szedjek gyógyszert, akkor nyilván adtam esélyt a dolognak.. Azért elvileg bízom az orvosomban. Persze utána olvastam itt is és nagyon hasznos tanácsokat kaptam, de nyilván nem tehetem azt, hogy nem szedem be, mert a neten olvastam.... Persze azt is megtapasztaltam, hogy nem mindig a gyógyszer a megoldás. Szerintem egy kis saját tapasztalat, némi közösségi informálódás és orvosi tanáccsal kombinált megoldás a legjobb. Most belekezdek egy kúrába majd, csinálgatom az AVIVA tornát, szóval meglátjuk. :)
Én elégedett vagyok az Esmyával. 3. kúra végén vagyok. A első után nekem sem volt sok változás, csak annyit mondott a dr. hogy mintha elindult volna valamennyi zsugorodás. 4 cm-es cisztám nekem is lett a bal petefészekben, de semmi gondot nem okoz. Mellékhatása csak a hőhullámok, de elviselhető. Vérzés semmi, múlt héten volt friss labor tavaly szeptemberiben 2,3 a vas, 86-os hemoglobin. Most 8 a vas, 121-es hemoglobin.
Szerintetek miért mondom h ne szedjétek be??! Mindenkinek szíve-joga mit tesz a szervezetével,fogamzásgátlóval meg esmya hormonbombával mérgezik aztán csoda ha ciszta is lesz utána?
Nem irigyellek.
Lehet benne valami.... Legyengült immunrendszer.
Ma mondta kollnőm : Nem igaz, hogy nem tudatosan mérgeznek! Hamarább haljunk.
Azt mondtam neki : Ismered a kémiát ( kemikália gyógyszerre értettem ) , tudod mibe mi van... Gyanítom mindennel " mérgeznek ".
Sziasztok
A második 3 hónapos Esmya kúra után...
Gyakorlatilag semmit nem változott a dolog! Minden ugyanaz!
Ellenben lett egy cisztám, több mint 6cm! (Múltkor - 3 hó - is volt már kb 3 cm). Elküldtek tumormarker vizsgálatra. Nem túl megnyugtató. Jól emlékszem, hogy pàran említettétek, hogy ciszta lett az esmya kúra alatt?
A másik... gyakorlatilag két hónapja betegeskedem, nátha nátha hátán, kb. 3-4. Alkalommal esem vissza. Régen sose volt ilyen és lázas sem voltam majdnem 20 ève, a napokban pedig sikerült. Úgy vélem, hogy a gyógyszer simán legyengíthette az immunrendszerem... de lehet én gondolkozom rosszul
Nekem nem voltak hőhullàmok.
Köszi a választ, már megijedtem, hogy abba kell hagynom a vérnyomás-emelkedés miatt, de valószínűleg az időjárás viselt meg azon a napon. Nagyon érzékeny vagyok a frontokra is. Még 3 db Esmyám van az első levélből, de hőhullámom még nem volt, hála az égnek! Nektek mikor kezdődött a hőhullám az Esmya szedésekor?
Nekem is magas kicsit a vérnyomàsom, de az Esmya kúra alatt nem volt gond vele. Még amikor a Dienille fogamzàsgàtlót szedtem mensi előtt megindult felfelé a vérnyomàsom alig lehetett levinni. Az Esmya alatt semmi ilyesmi nem volt.
Köszi a válaszodat. Én eddig 1 levéllel szedtem be, az első hetekben fájtak a melleim nagyon, de az elmúlott, most vizesedek egy kicsit, de nem vészes. Viszont a hangulatom az pocsék... tegnap konkrétan borzasztó feszültség volt bennem, de mára elmúlt. Nektek mikor jöttek elő a tünetek? A vérnyomást nem emelheti nagyon? Ettől félek, meg egyébként is gyógyszert szedek a vérnyomásomra
Szia, nekem bevált az Esmya, szintén minimális mellékhatások pl. feszültebb, sírósabb vagyok, én kicsit fogytam, hőhullámom van, az elején volt bővebb vízes, kissé rózsaszínű folyás, de az elmúlt. Vérzés a szedése alatt semmi. Szedtem 3 hónapig, majd a 2. mens. kezdetén újból kezdtem szedni, most folyamatosan fél évig. Kérdeztem az orvost, hogy szünet nem kell, azt mondta, hogy nem, mivel annyira jók a visszajelzések, hogy az OEP támogatja a folyamatos szedést. Én szívem szerint szedném folyamatosan, nekem nekem ez az állapot bőven jó lenne ennyi mellékhatással. 47 éves vagyok. A legutóbbi Uh szerint a miómák mérete csökkent (a legnagyobb 6 cm körüli volt) most az mondta az orvos, hogy számos 2-3 cm mióma látható. Viszont nálam a méhem méretére mondta, hogy megnagyobbodott (116x85 mm). A Mirena spirált javasolta még, én tartok tőle, nem igazán szeretném.
Olvastam a Miréna fórumot. Sokan dicsérik, sokan nem. Az Esmya se mindenkinek jött be. Nem vagyunk egyformàk. Ha esetleg nem működik jól nàlam még mindig vannak lehetőségek. Ha meg működne megúsznàm a műtőasztalt.
Nekem nem okozott melléhatàst csak minimàlisat.3 hónap allatt 2 cmt zsugorodott. Némi kényelmetlenséget tudnék csak felsorolni, zsirosodó haj, szàraz bőr minimàlis folyàs. Ennyi.
Sziasztok! Van itt valaki, akinek semmilyen mellékhatást nem okozott az Esmya, és zsugorodott is a miómája? Nekem kb. 3 hónapja észleltek egy 2,8 cm-es miómát, erre írta fel a doki. Előtte kéthetente menstruáltam, erősen vashiányos lettem. 54 éves vagyok, tehát már jöhetne a változókor is... ezért mondta a doki, hogy esetleg az Esmya szedése után már lehet, hogy nem is fogok mensizni. Várom a hozzászólásokat! Köszi!
5X nél nem hinném ajánlaná bármelyik doki is.
amik kb 30 évvel ezelőtt voltak, galaibát okoztak. Köztes vérzés..
A Mirena egy hormontartalmú spirál. Nekem is ajánlotta annak idején az egyik nőgyógyász, de nem éltem a lehetőséggel. Ha érdekel, van itt róla fórum rengeteg hozzászólással. Kinek bejön, kinek nem...
Így már értem. Nem szedhettem, nem ismerhettem.
Esmya hormon tabit volt " szerencsém " megismerni.
Fogamzásgátló .Ez viszont megint hormonbomba:(
Mi az a Miréna? Bocs de nem tudom :(
Most voltam nőgyógynàl. A 3hónap Esmya 2cmt zsugoritott a miomán.Ezutàn a Miréna felhelyezését javasolta az orvos. Ha minden jól megy így nem szükséges műtét!
Azétt mert az embolizációból neki nincs pénze az Esmya felírásából viszont van.
Nálad már tényleg nem volt más választás.:(
A nőgyógyászok soha nem fogják ajánlani az embolizációt, mert azt nem ők végzik. Én sem voltam túlságosan elragadtatva tőle, de lépni kellett valamit. Hasi műtétet abszolút nem akartam, a laparoszkópossal úgy voltam, hogy végszükség esetén. De, azt a mi kórházunkban nem is csinálják. Így aztán maradt az embolizáció.
Végigolvasgattam az embolizàcio fórumot is. Régebben màr elolvastam. Valamiért nekem ellenérzéseim vannak. Sokaknak viszont jó tapasztalatok vannak..Ebben a hónapban megyek kontrollra, majd faggatom az orvosomat is. Vajon ezt a lehetőséget miért nem említette? Csak még meg kell vàrnom egy menzit. Esmya utàn jó lenne tudni mikor jön majd meg. Meg főleg hogy mit ad be..
Igeeen hála Istennek :) febr.ban ha letelt a 6 hét megyek Aviva tanfolyamra h ne is legyen több.
További ajánlott fórumok: