Esmya tapasztalatok (beszélgetés)
😑 igen. Addig még biztosan van még néhány évem. Ha az esmya után újra nő a mióma, nincs más választásom, csak a műtét.
Húúú, az nagyon brutális! Még nagyon fiatal vagy a klimaxhoz.
38 vagyok. Szülni már én sem fogok, van két nagy lányom, 16 és 15 évesek.
Nem tudom, hogy helyes-e a műtét mellett dönteni. Hatalmas a méhem. A miómák mellett még ki tudja mi van odabent, amit az uh sajnos nem mutat. Ha fekszek, kidudorodik a legnagyobb, úgy hogy meg tudom fogni. Növeszteni sincs értelme.
Sztem írtam már, nálam is a klimax végét várjuk. Dokim valószínű tudja, jobb ha ott van az " ékességünk ".
Nem a mensi zavar.
A váratlan, sokáig húzódó. Legutóbb 10 nap is volt.
Talán neki kellene veselkednem újból a teázásnak.
Hátha segít.
Van peteérésünk? Van esély hogy 50 fölött, babázunk. ;)
A természet majd eldönti mi legyen.van három nagy lányom,gyermekre már nem vágyom.Ott a kicsi unokám .
Eddig nem volt szó még műtétről.
Én ahhoz az orvoshoz pártoltam, aki nem erőlteti a műtétet, elfogadja, hogy nem szeretném. Úgy tudom, indokolatlanul gyakran műtenek. Később meg gondot okozhat a műtét a hegesedések, összenövések miatt. Egyik gondot megoldja, de más problémát indíthat el.
A természet is megoldja, remélhetőleg a klimaxszal. Neked sok van addig?
Ha tudnám ilyenkor mi a helyes döntés, akkor nem takarítanék.
Sajna nem tudom. Ha azt írom menyj másik dokihoz, se biztos hogy eredményre vezet.
Nem mentünk bele a részletekbe, csak elejtett szavakat hallotta. Kolléganőmtől. Koraszülött lett a baba aki azóta már iskolás. De szerintem a baba születése után " műtét ". Nem mensizik, nem szülhet több babát.
Olyan sok időre nem szeretném bevállalni, lehet, hogy több kára lesz, mint haszna. Neked is növekedésnek indult már. Nem jött szóba a műtét? Lehet írtál róla, de keverednek a nevek. 😑
Libatojás nagyságú az enyém,és már a 10.doboz Esmyát fogom elkezdeni szedni.
Sziasztok! Végig olvastam a fórumot. Látom, eléggé megoszlanak a vélemények. Egy hete szedem én is az esmyát. Eddig nincs jelentősebb tünetem. Több éve vannak miómáim, elég nagyok, de soha semmi problémát nem okozott. Szeptemberben orvost váltottam. Akkor voltam uh-n is, volt egy 9cm-es, 8cm-es, 6cm-es és egy csomó kisebb,1 centis. A kövi uh-on(november végén) mindegyik nagyobb lett, a méhem nem fért el a monitoron, olyan nagy, tapintásra a köldökömig ér. Csoda, hogy semmi galibát nem okoz.A műtét és a gyógyszer közül választhattam. Megbeszéltük,h kari előtt nem lenne jó a műtét,így a bogyót választottam. legközelebb február végén megyek újra uh-ra. Akkor megbeszéljük, hogy újabb három hónap gyógyszer,vagy a műtét következzen.
Sajnos a legutobbi vizsgálatnál kiderült,hogy a gyógyszer szedése mellett úja növekedésnek indult a miómám:(
Elkezdtem egy újabb 3 hónapos kúrát. Meglepődtem, hogy milyen sokat csökkent az ára. Már nem emlékszem, mennyibe került, de sokkalta többe. Gondolom, átsorolták a támogatását.
4750ft,én már kilenc hónapja szedem.
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mennyibe kerül egy doboz Esmya, ha orvos írja fel? Néztem a neten, de hülye vagyok ezekhez a támogatási rendszerekhez.... :)
Köszönöm!
Igen csökkent ,de csak pár milimétert.én közben iszom a palástfű teát is.Azt mondják az is jó.Az injekcióról még nem hallottam.
Sziasztok! Igazából a bejegyzésem azoknak szólna, akiknek van miómájuk, de babát szeretnének és nem tudják mitévők legyenek. Nekem az orvosom Esmya kúrát javasolt, 3 kúrát csináltam végig. Most 37 hetes kismama vagyok és úgy néz ki az Esmya által meggyöngített, összezsugoríott miómámiat a bébinek sikerült egészen kinyírnia. Az Esmya nekem szinte semmilyen mellékhatást nem okozott. Az irományom lényege, hogy ne tartsatok az Esmya-tól és lehet utána még babátok.
Vagyis pontosan ma egy hónapja .. lemaradt és nem mindegy.!
Én pontosan ma hagytam abba az Esmyat, de már napok óta nagyon gyenge barnás pecsételésem van és rettenetesen feszít a hasam. A miómád csökkent Kajati? Nekem azt mondta a nődoki, hogy a menstruációt várjam meg és az alatt elkezdi a Depo-Provera fogamzásgátló injekciót. Én 42 éves vagyok. A depo-provera állítólag szintén jó hatással van a miómákra.
Nekem kb egy hónap múlva jött meg,újra erős vérzésem,görcseim voltak .
A doki azt mondta ,mível 48 éves vagyok az lenne a jó ha nem jönne már meg ,elmaradna.Így a mióma nem tudna növekedni a vérhiány miatt.Én már a harmadik adagot szedem ,kilencedik hónapja.
Sziasztok!
Három hónapig szedtem az Esmyat, minden rendben volt alatta. Nem jött meg és semmi mellékhatás nem jelentkezett nálam.
Annyi lenne a kérdésem, hogy aki szedte, annak az abbahagyás után mikorra jött meg és mennyire szenvedett meg vele?
Köszönöm!
Akkor nem vagyok egyedül ezzel ha jól látom,én 12.én megyek vissza a dokimhoz mert olyan izomfájdalmaim vannak ,hogy sokszor menni alig bírok.
Jó reggelt! Ma megjőtt a draga😀szoval pénteken újra indul a 3hónapos kúra! A jobb petefészkemen találtak egy magy cysztát amibe van valami szövet! Ha vege a 3havi kúrának utána műtét!
8 évesen?! Nem semmi...:( Én épp csak betöltöttem a 12-őt, amikor megjött. De, nagyon korainak éreztem akkor. Múltkor azt hittem már végleg elmarad, mert 117 napra jött meg. Nem egész 2 hónap múlva leszek 47 éves. Hogy miómaügyileg hogy állok? Nem tudom... Jó féléve nézték utoljára. Menni kellene megnézetni lassan...
Huha,és még én az gondoltam ,11 évesen ,hogy nekem milyen hamar volt az első.
Szia 46éves vagyok! Nem bánnám ha végleg elmúlna mert 8éves voltam amikor megjött😀kicsit korán! Ezért már ez igy sol!
További ajánlott fórumok: