Esküvő 2008-ban (beszélgetés)
Lehet.
De az én nevem magyar, az övé olasz. Én miatta maradtam itt, nem állt szándékomban egyébként. Most már a gyerekek miatt is. De én nem akarok olasz nevet. Nem akarok teljesen elolaszosodni. Legalább a nevemet meg akarom tartani, hogy egy picikét még magyarnak érezhessem magam.
Ráadásul én elnyomásnak is érzem valahol, ezt a feltétlenül névváltoztatósdit. Ha nekem megfelel az enyém, miért kellene megváltoztatnom? Attól még a hozzá fűződő kapcsolatom ugyanaz marad.
A második, hogy ő elvált. Hogy milyen okból az semleges (nem csalt, elküldték a ...). Az előző felesége felvette a nevét, én nem akarok a második lenni az ő nevével. Akkor inkább jó nekem az együttélés, nem kell a házasság.
Semmi baj:)))
Csak én már voltam -né, és amikor legközelebb férjhez megyek már nem szeretnék az lenni.
Új név, új élet:)))
Én is ezen a véleményen vagyok, bár mindenkinek szíve joga.
Látom, ti már visszafelé számoltok:)))
Szia!
Gondolom a vezetéknevére gondoltál:))
Nekem is ez a változat tetszik a legjobban, ha még egyszer férjhez mennék, így választanék.
Az egyik ismerősöm kérdezte tőlem, hogy felveszem-e a férjem nevét, mondtam neki persze, azt mondta akkor jó. Szerinte nem érdemli meg az a nő, hogy elvegyek, aki nem veszi fel a férje nevét. MINDENKI MAGA TUDJA!
A vicces nálunk az, hogy a TESÓM NEVE:
Takácsné Varga M. ÉN MEG:
Takácsné Varga K. leszek! :)
Mi fordítva csináltuk. Először gyerekek és az esküvő egyszer majd, valamikor. Őszintén, annyira talán nem fontos.
A lényeg, hogy ő akarja, hogy felvegyem majd a nevét, én meg meg akarom tartani az enyémet. Mondja ő, akkor nem tisztelem. Szerintem, nem tisztelet kérdése - megszokás, meg egyébként is mindenhová így vagyok bejegyezve, mindenki így ismer. Annyira nem akarok beilleszkedni külhonba, hogy még a nevemet is megváltoztassam, legalább ennyit hagyjanak már meg a magyarságomból.
Szia mano!
Én kötőjellel a saját nevem elé veszem a Párom családi nevét. Így nem leszek né, mert én nem akartam, de mégis felveszem a nevét, és a családomé is megmarad.:)
Te?
Itt vagyok! :)
Nagyon szép az idézet, amit választottatok! Mindketten:)
Mi a meghívókat már kikültük meg elvittük, most rendeltünk tána, azoknak akik nem kaptak meg.. magyar posta:)
További ajánlott fórumok:
- 2007-ben esküvő
- Felvételi ponthatárok 2008-ban
- Meddig érvényes a 2008-ban vásárolt BKV gyűjtőjegy?
- Férjemmel 2008-ban fundamentával kombinált hitelt vettünk fel. Ezzel kapcsolatban tudnátok válaszolni kérdésemre?
- Mikor állítjuk át az órát téli időszámításra 2008-ban?
- Mikor tartják 2008-ban a körösfeketetói vásárt?