Esküvő 2008-ban (beszélgetés)
Hogy honnan? Nagyon egyszerű a bankszámlámról. Ezért kell mindig valamennyit megtakaritani. Mondjuk nem jó érzés sok év munkájával gyüjtögetett kis pénzemet egyszerre lenullázni de egyszer van az embernek esküvője,ennyi áldozatot meg kell hozni. Én azt nem értem hogy hogyan lehet kihozni ezt mondjuk egy millióból? Kiváncsi vagyok nagyon mert mint mondtam nálunk sem lesz semmi fényűzés.
Nekünk már kb. minden megvan, tegnap voltam a próbakonty csináltatáson. Mi kb. 110-en leszünk, és így került kb. 1,2 MFt-ba...
Rika! Melyik ez a nagyker??? (Nekem is kéne egy ilyen helyet találnom .. )
Lehet egy indiszkrét kérdésem? Honnan szedsz elő ennyi pénzt? Én kb 5-600.000-nél tartok és már kezdek aggódni.
Igen ők adják az összes italt. Próbálkoztam ezzel én is amit te irtál,de nálunk nem engedik hogy én vigyem a piát,mert ugye azon keresnek a legtöbbet. Ha én vinném,nagyon olcsón megúsznám. De nem lehet.
Semmi különöset nem rendeltem össze. A kaja a pia és a helyszin lesz csak két millió. Az összes többi még ezen felül. Semmi extra nem lesz hidd el,és ráadásul egy három csillagos helyen tartjuk,ezt szintén nem mondanám nagy fényűzésnek. Semmi felesleges kiadás,se tüzijáték se semmi ilyesmi nem lesz.
Nálunk sem lesz dekoratőr, vagyis mi leszünk azokat! :) Lenne rá pénzünk, csak nem értem miért adnék ki érte annyi pénzt amikor én ahogy szeretném meg is tudom csinálni! Nekünk az étterem, (ahol lesz a lagzi) adja nagykeráron az italokat!
Corinna!
Teljesen egyetértek veled. Van aki ad ilyen ajándékot van aki nem. Én speciel a dekoratőrt találom hülyeségnek. (de lehet azért mert én rendezvényszervező vagyok:)). Felesleges kiadás. Csak egy kis fantázia meg 1-2 kellék kell és kész a díszítés. Meg is őrülnék ha olyan helyen lenne az esküvőm aminek a díszítéséhez semmi közöm sincs.
Honnan lesznek az italok? Minden onnan ahol a lagzi lesz? Mert azon is szépen lehet spórolni ha egy nagykerből szerzed be az italokat. Mi tárgyaltunk egy nagykerrel és megbeszéltük azt, hogy elhozhatjuk az italokat és ami nem fogy el azt csak vissza kell vinni és kész. CSak azt kell kifizetni ami elfogy. Ezen elég szépen lehet pénzt spórolni.
Jézusom miket rendeltél össze ha már több milliónál tartotok? Mi megbeszéltük a zenekarral elengedtek egy ötezrest. Az én 2 ruhám, anyukám ruhája és a 2 koszorúslányruhája együtt kerül 110ezerbe (ez nagyon jó ár). A tortákon is szépen spóroltunk. Az üdvözlő italt is mi készítjük, ahogy az apórsütiket is a rokonsággal. Így ezen is spóroltunk. A fényképész is olcsóbb lesz, a videos is "csak" 50ezret kér. Így úgy gondolom, összespóroltuk a pénzt a kb 4000ft-os köszönőajándékra. Ja és a vőfély árát is megspóroltuk. Csak tudni kell szerintem, hogy mit honnan szerezz be és kész. A teremdíszitést is mi csináljuk.
jessus szóismétlés akkor erről beszélt a műfajismeret tanárom!!! :(
"Szerintem a köszönetajándékok egy-két kivételtől eltekintve úgyis csak sutba lesznek vágva"-) ezért kell értelmes, és hasznos dolgot választani, mint pl. mi a tollat! És nehogy azt hidd hogy én 100000-ről beszélek, ha a köszönetajándékot említem!!! De mint említettem mindenki maga tudja, hogy mi az amire ad és mi az amire nem!!! Megértem azt is aki nem ad, és ha én mennék esküvőre nem is várnám el, de én ebbe a toll dologba beleszerelmesedtem!!!!!
Ja és olyan agyatlanságokról mint galambröptetés,tüzijáték,jégszobor, (köszönetajándék :) ) még csak szó sincsen.
Igy van. Nekem volt egy keret az egészre. Na most úgy állunk,hogy ez a keret csak a szállásra a kajára és piára lesz elég. Mindkettőnk ruhája,torta,gyűrű,dekoratőr ,fotós,videós,hangositás,meg még az ezer apróság ezen kivűl lesz fizetendő! Borzalom.
Szerintem a köszönetajándékok egy-két kivételtől eltekintve úgyis csak sutba lesznek vágva,kevés az olyan ember aki tényleg értékesnek tekinti. Mi már igy is több milliónál tartunk,ilyen hülyeségre ezért nem adunk még 100 ezret. (jóesetben is ennyi)
A köszönetajándékot mindenki maga tudja, de én úgy vagyok vele, hogy ezt megérdemlik, és ezen nem fogok spórolni. Én is tudnék amúgy drágábbat mint a toll, de kell egy határ.
Mi a párommal 2003.03.30-á jöttünk össze. Mi 2008.08.08-án akartuk tartani, de belegondoltunk, hogy péntek, stb.stb...., ezért lesz 2008.08.30-án !
Pécsett a Deltába lesz május 24.-én
Nálunk vőfély nem lesz. Feleslegesnek tartom. Amúgy sem lesz kikérősdi, mert 4éve együttélünk. Picit hülyén nézne ki, ha most kérne ki otthonról nem?:)
A tortákat is nagyon jó áron szereztük meg. Lesz kb 6 normál torta meg egy 3emeletes torta és megáll 30ezerbe. Szerintem ez jó ár, de holnap megyek mindent konkretizálni akkor már biztos lesz.
Nekünk van otthon fotónyomtatónk így azzal fogjuk megcsinálni a meghívókat. Egyedi lesz. Más meghívója lesz a tanunak, más a koszorúslányoknak és más a vendégeknek, családtagoknak.
A köszönőajándék: origamis liliomvirág színes papírból, egy kis kártya: "köszönjük, hogy itt voltál" szöveggel és pár szem drazsé. Lehet venni nagyon finom nagy kiszerelésű rumosdrazsét a sparba. Tök sok van benne veszek 2dobozzal és mindenki fog kapni 2-3 szemet becsomagola kis papírba. A virágok meg egy vázába lesznek a bejárat mellett és amikor elköszönnek a vendégek akkor fogják megkapni. Addig is szép dísz lesz a teremben és nem megy tönkre az este folyamán.
Osztom véleményedet!Szerintem is tök felesleges!Igy is sokba kerül egy esküvő,föleg így,hogy 120-130-an leszünk!Már csak a terem bérlet,zenész,vöfély,videós,fényképész is elég drága!A többiről meg nem is beszélek!Hol van még a kaja,a ruha meg a sok apróság!
Ahogy most látom minimum másfélszer annyiba fog kerülni ahogy terveztem.... Nálunk köszönő ajándék nem is lesz,szerintem tök felesleges,nem látom értelmét. Nektek hol lesz és mikor?
Legszerencsésebb nap az eskövöre 2008-ban:
2008.08.08-án az egy pénteki nap vagy reggel 08h-kor vagy késödélután 18h-kor!!!
Akinek az esküvöje erre a napra esik az bizti nagy szerencse fogja érni. : )))
Mi tollat fogunk adni a nevünkkel és a dátummal feliratozva.
Hogy csináljátok a meghívót?Igaz én már nézztem esküvői meghívó katalógust!Ami nekem tetszik az kb350-400ft/db áron van!Húzzos,így olcsóbat keresek,de szépet!Igaz utánna valaki úgy is kidobja!Mi a köszönő ajándékotok?Anyira divatba jött mostanába ez a köszönő ajándék!Én is gondolkoztam rajta,hogy legyen-e,de még nem tudom,hogy döntök!Ha lesz akkor mézeskalács szívet szeretnék a monoggramunkkal(Gy+G)!De,hogy ki fogja megsütni azt nem tudom:)
Megkérdezhetem, hogy mi lesz a köszönőajándék? Ötleteket gyűjtök. :)
Megértelek én is ebben a cipőben járok. Ezért csináljuk mi a meghívókat, meg a köszönöm ajándékot.
Nem,nem itt vagyok én is! :)
A feladat szerintem nem is nehéz,január közepén kezdtem szervezni,és már majdnem mindennel megvagyok. Inkább az anyagi oldala a húzós. Volt egy keret,amit már réges rég túlléptem,és még nem látom a végét....
Szerencsés...:) én már lemaradtam a kétszekérről. A Deltába lesz. De ennek is nagyon örülök, mert jó nagy hely van. És az esküvő hol lesz? Nekünk a kertvárosi templomba, aztán a boldogságházába és onnan fogunk a deltához menni. Legalább lehet majd dudálni...:)
Kozármislenyben a Két szekérben. Ti?
Igy utolag is öszinte részvétem!Az esőről meg anyit csak,képzeled a párom tesojának a lagzija 1999-ben augusztus 7.-én volt,és annyira szakadt az eső,hogy még az étterem is beázott,ugyhogy hajnal fél 2kor mehetett haza mindenki!De mi szerencsések leszünk és 1000-rel fog ránk sütni a nap!Na persze rátok is!
További ajánlott fórumok: