Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Igaz, gyerekfüggő kinek melyik közeg a megfelelő.
Szerintem nem, ha mégsem odavennék, amit igazán szeretne, akkor passziváltathat, de ezzel ott vagyunk megint, hogy egy szabad éve marad.
Nincs igazság az ilyesmiben :) ahogy a gimiknél is, egyiknek ez jön be, másiknak az, valakinek büntetés lenne az, ami a másiknak jutalom :)
De a Károli meg a Pázmány esetében a személyes véleményem az, hogy egyik 19, másik egy híján 20.
Ő beírta amúgy a Károlit másodiknak, de igaziból nem akarta, és félek, hogy meg is fogja bánni, ha az sikerül.
Olyat itt sem lehet csinálni, hogy a hátrább rangsoroltat választja inkább, ugye?
Színművészeti:), az igen! Ilyen gimibe is jár? Bár nem ez fog dönteni nyilván a rostavizsgákon.
Én is a nyelvet javasolnám, az nem büntetés jellegű:). És a magyar is jó, bár baromi sokat kell olvasnia, de a színművészetin nem árt, ha ismeri a magyar és világirodalmat. Úgy általában sem persze:).
Ha nem tudja, mi akar lenni, érdemes azt nézni, mit szeret?
Nálunk először kizárták azt, amelyik tanárt nagyon nem szerették, majd ezután nézték, hogy melyik tantárgy tetszik nekik. Ezzel le is szűkült a kör. Az egyik beválasztott még egy nyelvi faktot pluszba, mert a tanárnőt nagyon szereti (ráadásul, hogy középfokú összejöjjön a második nyelvből ahhoz heti 3 óra kevés).
A Károliról a nagynak lesújtó véleménye van. Úgy általánosan:).
Megértem, én is odajártam, a Kazyba:).
Hát... amiből baj nem lehet, az a nyelvi fakt, a töri (mert akkora az anyag, hogy normál rákon kb lehetetlen végezni vele), vagy a matek, szerintem. Utóbbi akkor, ha bármi reálos dolog mégiscsak szóba jöhet elméleti síkon.
Vagy választhat tanár alapján is, mint enyimgyerek tette ugye... Bár ezt nem szokták javasolni, de nagyon sokan mégis így tesznek, hiszen a faktos órák elég számosak ahhoz, hogy ne olyannal töltsék, akivel nem jönek ki.
Mire ez a kishitűség, nem értem:). Azért az a matek fakt, csak jelent valamit. Amúgy meg nem kell, hogy mindenki zseni legyen az adott tárgyból. Ha becsülettel végigcsinálja a felkészülési időszakot ki kell, hogy jöjjön az eredmény! Csak pozitívan:).
Állítólag a Pázmány jobb:), csak hogy hergeljelek.
Jogból is, ez viszont tuti.
Az ELTE-t szeretné, csak hogy még esélytelenebb legyen :)))
Hát nem tudjuk, hogy megy-e neki így :))) Rövidesen kiderül. Matek faktos, szóval azért jó belőle, de nem ez a fő erőssége, hogy úgy mondjam ;)
:). Le a kalappal előtte, hogy így neki megy, ami tanulható azt vágja be, ha van ilyen, azt hiszem.
És melyik egyetem lenne?
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!