Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Köszi :)
ELTE a cél. Szaktól függően 41x és 42x pontja lett (nem tudom pontosan), ez eddig bőven elég volt (50-80 ponttal többje van mint tavaly kellett), remélem teljesül szíve vágya, legyen is az bármi :) Majd július 12-ig eldönti mi is legyen elől.
Nagyon sajnálom. Amúgy ennyi pénz befizetése után, minek cseszteti még a gyereket? Fizettek így is, és úgy is, ha normális lenne. Milyen lelkülete lehet?! Hogy így töli a napjait??
Kár, hogy nincs valami felügyelet, bár félek az sem sokat lendítene az ügyön:(.
Alapból nem lehet máshol, én úgy tudom. Talán csak plusz pénzért vesznek át.
Pár hónap... Őszre...
Fiam októberben kezdte, és sehol semmi kilátás még a vizsgára.
Az oktató néha teljes hónapokra eltűnik, ezért-azért, lassan aaz 50. óránál tartunk, és most sem akarja engedni vizsgázni... Ha meg balhézunk, azt is rajta bosszulná meg. Patthelyzet.
Nagyon köszi:)! Néztem Ági én is:), megpróbáljuk. Azt lehet, hogy máshol vesz e-learninget és máshol tanul vezetni?
Pedig él/t bennem a remény, hogy egy pár hónap intenzív képzéssel meglesz őszre a jogsija. Ezek szerint nem:(. És ha még lökdösni is kell, nincs a vezetésért így sem oda:).
Kérdezősködtem kicsit. Csepelen két iskolát nézzetek meg: elsőként Ági (női oktató) majd Papp.
Sajnos hosszú és lelkileg sem könnyű a jogsiig vezető folyamat.
Bocsánat! Ezt kijelentő mondatban akartam írni, csak a smiley egy része lemaradt. Szóval:
Biztos teljesül a szíve vágya:).
Ne viccelj! Rosszul vagyok, hogy ilyen az oktatótok. A nagylányomnak épp elég az egyetemi folyamatos stressz, az kellene a lelkének, hogy az amúgy nem vágyott vezetés alatt is rombolják az igen csekély önbizalmát. Nem is értem miért mennek az ilyenek oktatónak?? Ha nem képesek motiválni? Brr. Eddig is azt gondoltam, hogy női oktatót keresek, nekem is az volt, aztán sajnos abba kellett hagynia a tanítást és kaptam egy férfi oktatót. Az édesapámnak azzal "adott át" a vizsga után: Közveszélyes, ne engedje vezetni.
Akkor fel sem fogtam mit mondtott és nem is vettem magamra, az évek sora pedig nem őt igazolta:). De a nagylányom egy ilyen tanárral...
Valakinek ugye van pozitív tapasztalata?
Nem akarlak lelombozni, de szinte csak rossz tapasztalatunk van ismerősi körben. Kolléganőm fia Csepelen több mint négy hónapot várt az első gyakorlati órájára a sikeres kresz után. És nem kétszer előfordult 3 hét szünet két vezetési alkalom között. Még mindig nem végzett a kötelező vezetési órákkal sem, és szeptemberben lesz egy éve, hogy beíratkozott. (mondjuk idén érettségizett is, így annyira nem bánta, hogy az április-május nagy része vezetésmentes volt)
Az elméletet e-learning rendszerben javaslom, ezzel nincs gond, flottul megy. A kresz vizsga is aránylag hamar megszerveződik. A neheze később jön.
Gyerek augusztusban megszerezte az EU vizsgát, októberben a kreszt, és februárban tudott vezetni kezdeni. Az első (remélem utolsó) forgalmi vizsgája pár hét múlva lesz. Alig várjuk, hogy vége legyen.
A lányom 16,5, akár el is kezdhetné, de naagyon koraai lenne.
Arról nem beszélve, hogy ennek a szivatásnak és megaláztatásnak nem szívesen teszem ki. A 19 éves fiam is rosszul viseli...
Ha tudtok emberséges és normális oktatót, aki még el is vállal, ne titkoljátok.
Azt gondolom, hogy jellemzően a vezetésre nem érettek még 17 évesen. De ha már van jogsija, begyakorolni később is ráér, 20 éves kor körül sincs elkésve vele. Nekem is keveset vezet a nagy, de nem zavar, mert én 21 voltam amikor vezetgetni kezdtem, pedig 2 hónappal a 17. szülinapom után kezemben volt a jogsim.
S mi is azt gondoltuk a nagynál, hogy 10. utáni nyáron letudja, és úgy kezdheti meg a 11-et, hogy már az érettségire, faktos tárgyakra koncentrál. S ez nem jött össze. A kicsi már úgy töltötte a szülinapját, hogy javában benne volt a 11-ben, nem kezdte el végül. De rosszabb helyzetben van, mint a nagy volt.
17 éves kor előtt nem mindenki érett a jogsiszerzés elkezdésére. Az elméleti képzés visszaigénylése miatt viszont 20 éves korig célszerű belevágni.
Évvesztes, nyekes gyerek esetén ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 11.(max 12. legelején). Akkor, amikorra a leggtöbbnél első nyelvvizsgák is aktuálisak. Szinte sosincs jó időzítés, és sajnos sok esetben ha zajlik is a gyakorlat, nincs teljes összhang a tanuló és az oktató között...
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!