Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
A hír én is hallatán feltúrtam gyorsan a fiókokat!
De nem mindenki a Rigó utcában vizsgázott, talán az egyetemek őrzik még azokét akik a nyelvi tanszakokon tettek vizsgát. Páromé is ilyen. Már többször terveztük, de most tutira be fogjuk scennelni a bizonyítványainkat mert itt már semmi se biztos. Persze lehet hogy az se bizonyít semmit...
(Pár éve elvesztettünk egy születési anyakönyi kivonatot. Kértünk másolatot, amit azért nem tudták kiadni mert kiderült hogy az igénylőnek a nyilvántartásban két anyja van. 😀)
"...az 1967 és 2000 között letett több százezer nyelvvizsgáról ma nincs hiteles adatbázis. Ha a vizsgázók elveszítették a papírjukat, Magyarországon ma nincs olyan hivatal, amely hitelt érdemlően igazolni tudná, hogy van nyelvvizsgájuk"
Hű. Nekem szerencsére megvan. '95- ben a diplomám kiadásának a feltétele volt egy Rigó utcai középfokú. De a hírek szerint ez sem lenne bizonyíték, ha a papírt elvesztettem volna.
Egy ismerősünk (55+) az általános iskolai bizonyítványát vesztette el. A régi falusi sulija nincs már, a falu is elnéptelenett, küldték ide-oda, három hónap alatt semmi. Így nem mehetett a cége által biztosított targoncás tanfolyamra, mert ahhoz be kellett volna mutatni a bizit.
Őrizzétek a kincseiteket és örömteli szerdát!
Tényleg ügyesek voltak, itt a fórumon is szép eredmények születtek. Gratulálok mindenkinek! Biztosan jó hírek jönnek majd 24-én este!
A cikk egy kicsit érdekesen fogalmaz: "emellett a történelem is jobb lett (3,57), mint tavaly (3,57)."
Ez tényleg sokkal-sokkal jobb!😀 (Főleg hogy pont töriből szivárgott némi infó az esszékről...)
Az átlagot tekintve az idei érettségi lett az évtized legmagasabb eredménye.
Matematikából az elmúlt három év leggyengébb eredménye született, középszintet hármas átlaggal. Felvitte viszont az összteljesítményt a minden eddiginél magasabb osztályzat angolból (3,95), németből (3,6), magyar nyelv és irodalomból (3,77), fizikából (4,37), informatikából (4,19) emellett a történelem is jobb lett (3,57), mint tavaly (3,57).
Ügyesek voltatok, remélem a következő évfolyam se marad le nagyon! 😉
Én is kíváncsi vagyok az idén érettségizőkre, hogy kinek hova sikerült bejutni.
Már csak pár nap, és kiderül!
Azt mondta, végre elért valamit ami kézzelfogható.☺ Tesója elég nagy árnyat vet rá, ezért is kezeli ilyen kieemelten.
Igen, köszi! Intézem. Sajnos még szükség van a számlára, valahova eltettük... újból kérhetjük.
Én a pécsi Katedránál több kurzuson is részt vettem, egészen a b2 szintig, előkészítőn nem.
Kérdésedre azért lehetetlen válaszolni, mert erősen tanárfüggő volt minden tanfolyam, az egészen kiválótól kezdve sokfélével találkoztam.
Gondolom, Pesten is hasonló lehet a helyzet. Jelentkezés előtt próbálj ne csak a kurzus kezdetéről, hanem a tanár személyéről is infót szerezni. Maga a nyelviskola egyébként szerintem remek, ezért is esett mindig rájuk a választás.
Jogos a büszkeség! :-)
El ne felejtsétek visszaigényelni az árát, ha már lehet... :-)
Jó lesz kézbe vennie:). Nálunk az íróasztalán van kiállítva😊.
Plasztikkártya? Ez aztán a modern vizsga eredmény.
Gyereké a jövő héten érkezik, 8.-ától vehető át. :-)
Amúgy az ÖSD vizsga nemzetközi részében is van karton a pontokkal, plusz egy névreszóló sorszámozott plasztikkártya.
Kodolányi Társalkodó nyelvvizsga.
Szerintem nem lehet könnyű nyelvvizsgáról beszélni. Nálunk van BME, EURO, DSD és Társalkodóból szóbeli nyelvvizsga. Ez utóbbi nekem. Skacok magas ponttal tették le a vizsgát, én nem. Van tudásbeli különbség közöttünk.😊
BME-n kétféle van. Írásban erősnek inkább a kétnyelvű lehet jobb.
Katedrát nem ajánlják, gyár, magán nyelvtanár esetleg? Tudom húzós, de sokkal intenzívebb. Válasszátok inkább az adott nyelvvizsga felkészítőjét. BME-n van ilyen.
Levia! Euron beletettek a bizibe egy erős karton papírt: International certificate, ott van az összes eredmény és, hogy distinction.
Jogosítvány: Baranya is a nagy ívben kerülendők listájának élén!
Lányom tavaly márciusban vizsgázott kreszből, vezetni augusztusban kezdett, az első óra után mindjárt 3 hét szünet következett az oktató nyaralása miatt.
A kötelező 30 órát ez év májusig sikerült is nagy keservesen összehozni, elsőre megbukott. Plusz 10 óra után a második vizsgán is elhúzták.
Harmadikra az idő rövidsége és az oktató nyári szabadsága miatt már esély sincs, ezt a jogsit kénytelenek voltunk elengedni.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!