Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után fórum

Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)

8155. Chelsey (válaszként erre: 8154. - Chelsey)
2020. dec. 10. 22:33

Mármint nem azt találtam a BME portálján, hogy nincs alapozás. Ott a link, látszik, hogy alaposan vázra fűzik fel.

De maga a programozás nem olyan, amit egy-egy előadás, gyakorlat alatt el lehet sajátítani. Ahhoz napi több órát kell vele foglalkozni, ha haladni akar valaki. Kicsit olyan, mint a nyelvtanulás.

8154. Chelsey (válaszként erre: 8153. - Virgilius)
2020. dec. 10. 22:31

A BME portálján nem azt találtam. Lehet, hogy egy kicsit önállótlanabb a kelleténél, azt várja, hogy ott is mindent letegyenek elé, neki "csak" tanulnia kelljen. Az egyetem már nem erről szól, a BME-n biztosan nem.

Hogy mi is ez a mérnökinformatikus? Nekem kicsit olyan átmenet, összekötő az informatikus és a villamosmérnöki tudományok között. A mérnöki rész a matek, fizika, mérnöki alapismeretek, fogalmak, módszertani ismeretek stb., amik kellenek a különféle informatikai rendszerek megértéséhez, megtervezéséhez. Egyébként érdekes, ha valak fel tudja venni a fonalat, akkor nagyon élvezhető, "menő" dolog :)

8153. virgilius (válaszként erre: 8152. - Chelsey)
2020. dec. 10. 21:31

Egyébként a mérnök infóban a mérnök az mit jelent pontosan?

Elvileg van, de gyakorlatilag nincs. Gyakorlatilag csak követelmények vannak. (Szerinte.) Emelt matek (5-ös) és emelt infó érettségivel ment, szóval annyira nem lehet hülye.

8152. Chelsey (válaszként erre: 8147. - Virgilius)
2020. dec. 10. 21:13

Hogy miért mennek oda? Egyrészt a BME neve miatt, másrészt a mérnöki tanulmányok miatt mennek.

Közben rákerestem és azt kell mondjam, hogy van ott alapozás is és nem is rossz. [link]

Szóval, az is lehet, hogy neki ami ott folyik túl nagyléptékű vagy túl sok egyszerre ahhoz, hogy önállóan fel tudja dolgozni. Ami nem jelenti azt, hogy nem tudná megtanulni és később akár megszeretni, csak az elején kell neki segítség. Amikor más segítséget mondtam, akkor olyanokra gondoltam, akiktől órát vehet. Nem ő az egyetlen a BME-n, aki nem boldogul a programozással.

8151. virgilius (válaszként erre: 8149. - Akinomuj)
2020. dec. 10. 21:09
Biztos azt gondolják, hogy ez így férfias, de nem is csak fiúk járnak oda...
8150. levia (válaszként erre: 8149. - Akinomuj)
2020. dec. 10. 21:02
Kb. A gólyaavató is hasonló szellemű...
8149. akinomuj (válaszként erre: 8148. - Levia)
2020. dec. 10. 20:58
Dettó mint a kopaszok szívatása a seregben. :-(
8148. levia (válaszként erre: 8146. - Virgilius)
2020. dec. 10. 20:54
Nem jut eszembe más, hogy már őket is így kezelték anno, lettek is valakik, hát a következő eresztésnyi hallgatónak se legyen jobb...
8147. virgilius (válaszként erre: 8144. - Chelsey)
2020. dec. 10. 20:46

Miért mennek oda valójában szerinted?

Igen, fiam is ezt javasolta neki, hogy próbáljon valakivel együtt tanulni, de covid meg egyebek miatt nem nagyon tudott megismerkedni ott senkivel.

8146. virgilius (válaszként erre: 8145. - Levia)
2020. dec. 10. 20:45
Nem tudom, miért kell ezt így...
8145. levia (válaszként erre: 8143. - Virgilius)
2020. dec. 10. 20:34
Vegyészmérnökként végzett munkatársam is rémtörténeteket mesél a BME-ről, főleg a képzés elejéről. Volt olyan évfolyamvizsgájuk, ahol a kb. 300 diáknak fejenként 5-6 oldalas kifejtős dolgozata másnapra ki volt javítva. Úgy 50% bukott, a legjobb jegy a hármas volt. Ennyi idő alatt el sem lehet olvasni ennyit. Kb. random osztályozhattak. :-(
8144. Chelsey (válaszként erre: 8143. - Virgilius)
2020. dec. 10. 19:57

Egyébként, ha ennyire nyomasztja a hely, akkor lehet, hogy tényleg kár erőltetni. Azt neki kell eldönteni, hogy mi a fontos számára, mit is akar ebből az egészből a végén kihozni.

Az biztos, hogy azok, akik programozni akarnak megtanulni, nem mennek a BME - vagyis oda nem ezért mennek.

Próbálta már más segítségével tanulni? Lehet, hogy ennyi elég lenne, hogy átlendítse a krízisen és utána minden könnyebben menne neki.

8143. virgilius (válaszként erre: 8142. - Chelsey)
2020. dec. 10. 19:51
Semmi jót. :)
8142. Chelsey (válaszként erre: 8139. - Virgilius)
2020. dec. 10. 19:05

Ebben ő a naprakészebb. Biztosan nem csak számonkérés van. Mit mond, mit csinálnak?

Tudtommal elég sok matekot, fizikát és persze informatikát tanítanak - utóbbinak csak egy kis szeglete a programozás.

8141. virgilius (válaszként erre: 8140. - Akinomuj)
2020. dec. 10. 18:52
De különben nem állt ellentétben az, amit Te írtál azzal, amit én. Gyakorlat-orientáltabb, könnyebb elvégezni. Ezek sztem megférnek együtt. És bekerülni is könnyebb. Aki szereti Bagdy Emőke irányzatát, az menjen oda, aki nem annyira, az inkább ne. :)
8140. akinomuj (válaszként erre: 8137. - Virgilius)
2020. dec. 10. 18:50

Én enm értek hozzá, ő így döntött.

De különben nekem is sokkal inkább az ELTE az egyetem, történelmi okokból. Saját gyereket is inkább oda irányítanék. :-)

8139. virgilius (válaszként erre: 8138. - Chelsey)
2020. dec. 10. 18:47
És akkor mi történik az órákon a BME-n? :) Amúgy infó tagozatos volt, szóval nem hiszem, hogy ne tudta volna az alapokat, nem ott látott először gépet.
8138. Chelsey (válaszként erre: 8133. - Virgilius)
2020. dec. 10. 18:42

Egy mérnök informatikusnak nem kell minőségi kódolónak lennie. A kereteket adja az egyetem, az alapokat kell ismernie, hogy el tudjon igazodni.

Nulláról indulós szájbarágós programozás max. középsuliban van. Illetve egyetem előtt "szokás" elsajátítani az alapokat. Nem túlzok. Ez van. Ezzel együtt az Óbudainak ezen a téren jobb a híre ("gyerekbarátibb" a a hozzáállásuk).

Ha mégis szeretne programozásból jó eredményt elérni és még BMEs diplomát is, akkor azt javaslom, keressen külső segítséget! Pl.: [link]

Ami még nagyon fontos, kapcsolódjon be projektekbe még az egyetemi évek alatt, mert informatikában a tapasztalat sokkal többet számít, mint a BME az önéletrajzon!

8137. virgilius (válaszként erre: 8136. - Akinomuj)
2020. dec. 10. 18:38
Ezt szokták mondani magukról a károlisok, igen. De ebbe nem akarok annyira belemenni, akit érdekel, megnézheti a két egyetem tanegységlistáját, és aztán csodálkozhat. Sőt elég megnézni, milyen tanszékek vannak egyiken, illetve a másikon.
8136. akinomuj (válaszként erre: 8125. - Virgilius)
2020. dec. 10. 18:36

Érdekes, ismerős pont azért ment pszi Károlira, mert gyakorlatorientáltabb, mint az ELTE. Simán besétált volna oda is a pontjaival, most ötödéses már.

Hajléktalanokkal foglalkozik önkéntesként gimis kora óta, csak szülői tanácsra ment pszire és nem szoc. munkásnak. Hogy utána még mindig mehet ilyen területre, de több lehetősége lesz, ha rájön, mégsem a szoc. munka a hivatása.

8135. virgilius (válaszként erre: 8134. - Logarithmia)
2020. dec. 10. 18:30
Köszi! :) Már csak az a kérdés, hogy az Óbudain kellemesebb-e a légkör és emberibb-e a bánásmód.
8134. logarithmia (válaszként erre: 8133. - Virgilius)
2020. dec. 10. 18:21

Az infós állásoknál nemigen számít, hogy melyik egyetem. Sőt, az sem mindig, hogy van-e diploma. Állásinterjún feladatot kap időkorláttal, ha jól megcsinálja, övé a meló. Ez egészen magas bérezésű poziknál is így van. Ha még valami számít, az az, hogy mely cég(ek)nél volt gyakornok, ill.később hogy hol dolgozott már. Ez a terület így működik, sok rokon-ismerős- kolléga tapasztalatából ezt szűrtem le.

A BME nem infós területen presztízscég.

8133. virgilius (válaszként erre: 8130. - Hermione G.)
2020. dec. 10. 17:11

Nem ismerünk senkit, aki máshová járna ilyen szakra, mármint ő sem meg mi sem. Valószínűleg el tudja végezni itt is, hiszen valameddig már eljutott, csak tömény kínlódás az egész. Kérdés, megéri-e. Másik haverok se kapnak jobb jegyeket, de ők sokkal lazábban veszik, csak ez a barát ilyen érzékeny lélek. Akik meg már a pólyában a programoztak, azok persze vígan vannak. :)

Senki nem ismer óbudais diákot? Lehetőleg infóst.

8132. Hermione G. (válaszként erre: 8126. - Virgilius)
2020. dec. 10. 17:01

Á!Dehogy! Nincs.

De más egyetemnél is kellene tenni érte, ez pedig (még?) nem érzékelhető.:)

8131. levia (válaszként erre: 8129. - Virgilius)
2020. dec. 10. 16:54
Mire elküldtem a magam két sorát, megelőztél. :-)
8130. Hermione G. (válaszként erre: 8125. - Virgilius)
2020. dec. 10. 16:53
Ha rosszul érzi ott magát,és nem jut előbbre, akkor elgondolkoznék a váltáson. Van alternatíva, van esély a jobbra.:)
8129. virgilius (válaszként erre: 8127. - Levia)
2020. dec. 10. 16:47
Én is írtam, JATE rulez. ;)
8128. Hermione G. (válaszként erre: 8127. - Levia)
2020. dec. 10. 16:46

Bocsi! Teljesen igazad van!

Mentségemre, született büdipesti vagyok.

8127. levia (válaszként erre: 8124. - Hermione G.)
2020. dec. 10. 16:45
Én még a megboldogult és más néven újjászületett JATE-t is az Egyetemek közè sorolnám. Ha kitekintünk egy kicsit Bp-ről, a szegedi diploma is értékesnek számít(ott).
8126. virgilius (válaszként erre: 8123. - Hermione G.)
2020. dec. 10. 16:44
Hát pont most vezettem le, hogy tulképp nem is olyan vészes :DDD Remélem, ez Titeket is teljesen megnyugtatott, és most már be meri írni ;) Amúgy Károlin meg PPKE-n nem kicsit könnyebb elvégezni a pszit, nincsenek ilyen rém tárgyaik, mint az ELTE-n, szóval ha nincs ELTE-mánia a családban, akkor nyugodtan be lehet írni azokat is. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook