Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után fórum

Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)

8189. akinomuj (válaszként erre: 8188. - Chelsey)
2020. dec. 13. 20:13

Egy átlag gimiből, esetleg plusz magánórákkal, szinte bárhova bekerülhet egy jó képességű, motivált, szorgalmas gyerek.

Ha valakinek nem felülről nyitott a költségvetése, akkor valóban jó, ha az egyetemre tartalékol.

Mondom én ezt úgy, hogy az egy szem egyetemistámmal fölvetettük az összes létező diákhitelt, amit lehetett, mert az erőforrásokat nem egyetlen gyerekre óhajtjuk koncentrálni.

8188. Chelsey (válaszként erre: 8187. - Virgilius)
2020. dec. 13. 17:12
Őszintén szólva a tandíjon felüli jelentős anyagi elköteleződést eleve kizártuk, mert még ott van utána az egyetem. Bízunk abban, hogy kvázi bármelyik gimnáziumból - az általunk listázottak közül - a gyerek tovább tud menni. Inkább fordítanánk azt a pénzt az egyetemi tanulmányokra, egyéb képzésekre.
8187. virgilius (válaszként erre: 8186. - Chelsey)
2020. dec. 13. 16:56
Hát persze. De lehet am veluk bizniszelni is win win alapon , ha van olyasmi, amiben esetleg tudtok segiteni a sulinak a cegetekkel.
8186. Chelsey (válaszként erre: 8185. - Virgilius)
2020. dec. 13. 16:28
Még egyszer meg fogjuk nézni azt is. A sima tandíjas része még beleférhet, az nagyjából folytatása a mostaninak. A bekerülésért viszont egy komolyabb autó árát nem tervezzük felajánlani.
8185. virgilius (válaszként erre: 8183. - Chelsey)
2020. dec. 13. 13:57
Amugy ha nat-ot koveto de megis alter sulit keresnek es penz annyira nem lenne szempont akkor nekem egyertelmu lenne hogy akg :)
8184. virgilius (válaszként erre: 8183. - Chelsey)
2020. dec. 13. 13:50
Alkalmasint bedobhatjuk de nem szorulnak reklamra. Boven nagy a tuljelentkezes igy is.
8183. Chelsey (válaszként erre: 8182. - Virgilius)
2020. dec. 13. 13:33

OFF. Jaja, éppen most nézem! Nálam ez összemosódott a Csillagberekkel, mert egyszerre indultak nagyjából és egy helyen voltak az elején. De látom, hogy a Csillagberek tejesen külön van és már nem is ott.

Tömegközlekedéssel ez is nagyjából annyi idő alatt érhető el, mint a többi általunk nézett suli. Nem tudom, hogy mennyire passzolna a kütyüföldről érkező gyerekem oda. A mostani sulijában még a falon is fokostábla van és igyekeznek kihasználni a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket, mindamellett persze, hogy fontosnak tartják, hogy mással is foglalkozzanak, mint a számítógépek. Alapvetően náluk a NAT megy, "csak" gyerekbarát a hozzáállás, ha valaki nem terhelhető annyira, azt nem frusztrálják, akik meg többre képesek, azokat nem hagyják babérjaikon ülni.

Lehet ezt a sulit érdemes lenne bedobni a középsulis fórum köztudatába is, mert valószínűleg nem annyira ismert és jól jöhet az info.

8182. virgilius (válaszként erre: 8181. - Chelsey)
2020. dec. 13. 13:03
Ez gimi, csak gimi, nem általános. Nézd meg esetleg alkalomadtán.
8181. Chelsey (válaszként erre: 8179. - Virgilius)
2020. dec. 13. 13:02
Az egy vakfolt nekem, mert még éppen szerveződött, amikor mi elsőbe mentünk és a fótiak el is vették a kedvünket a további érdeklődéstől, úgyhogy nem foglalkoztunk vele. Nem is tudtam, hogy az annyira jól sikerült.
8180. virgilius (válaszként erre: 8179. - Virgilius)
2020. dec. 13. 13:00
8179. virgilius (válaszként erre: 8177. - Chelsey)
2020. dec. 13. 12:54
Nem hanem a regionalisra kaposztason. Amit vekerdy fia csinalt es a legjobb.
8178. Chelsey (válaszként erre: 8176. - Levia)
2020. dec. 13. 12:53
Micsoda szánalmas kicsinyesség! Mégis mit hittek, hogy mindenki úgy gondolja, hogy ha megdöglött a tehene, dögöljön a másoké is?!
8177. Chelsey (válaszként erre: 8174. - Virgilius)
2020. dec. 13. 12:52

Ha az Óbudai Waldorfra gondolsz, az másfél óra. A fóti, az közel van, de oda nincs tömegközlekedés egyáltalán.

Még első előtt gondoltunk rájuk, jártunk is felkészítőre. De aztán a végén "elbuktunk", túl sok nálunk a kütyü.

8176. levia (válaszként erre: 8175. - Chelsey)
2020. dec. 13. 12:50
És botrányt kiáltottak a tansegédek, amikor rájöttek, hogy az évfolyamcsoportban a korábban tesztelő gyerekek elmesélték a tesztkérdéseket a többieknek, akokra még nem került sor. Szóval itt is van egy kis BME feeling, de persze nem olyan intenzitással, csak mutatóban.
8175. Chelsey (válaszként erre: 8171. - Levia)
2020. dec. 13. 12:41
Az ilyet sosem értettem. Ez amolyan hülye erőfitogtatás. Egyáltalán nem motiváló és a tiszteletet sem vívja ki ezzel egy tanár sem, sőt inkább az ellenkezőjét éri el.
8174. virgilius (válaszként erre: 8172. - Virgilius)
2020. dec. 13. 12:30
Viszont ott vannektekigazan kozel a regionalis waldorf gimi, azon nem gondolkodsz? Szamomra nem lenne kérdés, ha arrafelé laknank, de barat gyerekek erzsebetrol szentendrwrol es budafokrokis jarnak oda mert megeri.
8173. virgilius
2020. dec. 13. 12:24
Bocs telefonról nem tudok normálisan irni...
8172. virgilius (válaszként erre: 8170. - Chelsey)
2020. dec. 13. 12:22
Igen ere gondoltam már a ti esetetekben hogy minden középsuli nagyon más lesz a mostanihoz képest... És nem a jó értelemben.
8171. levia (válaszként erre: 8169. - Virgilius)
2020. dec. 13. 12:18
A Corvinuson infóból szintén szivatják a népet. Olyan gyerekek, gazdmen szakosok, akik max. szoftverhasználók lesznek és tutira értelmesek, örülnek, ha hármast kapnak. A zh-kon a rendelkezésre álló idő alatt kb. lehetetlen elvégezni annyi feladatot, amennyiért hármasnál jobb jegy járna.
8170. Chelsey (válaszként erre: 8169. - Virgilius)
2020. dec. 13. 12:16

Látod, még az is lehet, hogy az intézmények közti stíluskülönbség fekszi meg a gyomrát. Emiatt se egyszerű nálunk a helyzet, nagyon gyerekbarát suli után, szinte minden "kockázatosnak" tűnik, pedig még hol van az egyetem!

Remélem, azért így vagy úgy sikerül megoldania a helyzetet és a végén elégedett lesz a végkifejlettel. Mégiscsak meghatározó korszak az ember életében az egyetemen eltöltött idő.

8169. virgilius (válaszként erre: 8168. - Chelsey)
2020. dec. 13. 11:51
Nem tudom ennyire részletesen. Az eredményei átlagosnak szamitanak ott. Ha végképp besokall, majd lép, gondolom. Mindenesetre bge re meg elte re de ppke re is sokkal lelkesebben jarnak a baratok. Corvinust viszont van aki szinten hasonloan utálja, és szintén nem azért, mert hiányosak lennének nála az alapok vagy túl gyirs a tempó. Lehet, higy a túl liberális gimikbol nehéz átszokni a drillre.
8168. Chelsey (válaszként erre: 8166. - Virgilius)
2020. dec. 13. 00:34

Nekem az a furcsa abból, amit neked mondott, hogy szerinte csak számonkérés van. Nem tudom elképzelni, hogy minden egyes alkalommal számonkérés van és nem adnak le semmit. Inkább az lehet, hogy rohamtempóban haladnak végig olyan anyagmennyiségen fél év alatt, amivel középsuliban eltöltenek kb. 2 évet azok, akiknek mindennap van órájuk. De az ott is kevés, mert általában azoknak megy, akik délután veszik a fáradtságot és az elméletben tanultakat gyakorlatban is kipróbálják. Erre nem mindig marad idő az órák alatt, illetve nem elég csak egyszer megcsinálni, ezeknek be kell épülniük.

Az is lehet, hogy a folyamatok lépésekre bontásával van gondja vagyis nem neki, hanem a tanár nem tartja megfelelőnek. Esetleg nem eléggé letisztultak a munkája, azért kap gyengébb jegyet. Ezeket a javításokból látnia kell. Ha ezekről van szó, akkor tényleg keressen segítséget maga mellé pár hónapra, amíg elsajátítja azt a szintet, amit elfogadható jeggyel honorálnak.

De ha semmi ilyenről nincs szó, csak maga a légkör és a jegyek nem tetszenek neki, akkor el kell döntenie, hogy megéri-e még éveket ott eltölteni így vagy inkább szerencsét próbál máshol.

8167. Chelsey (válaszként erre: 8165. - Akinomuj)
2020. dec. 13. 00:26
A programozást úgy képzeld el, mint a nyelvtanulást, csak ebben az esetben inkább valami intenzív nyelvi kurzushoz hasonlítanám. Ahhoz, hogy tudjon kapcsolódni a következő előadáshoz, minden délután órákat kell(ene) foglalkoznia vele amennyiben neki teljesen új az anyag. Nem tudom, hogy mi lehet igazából a gondja. A tempó, a légkör, maga az anyag nem neki való vagy ezek ötvözete. Aztán lehet, hogy nagyjából ugyanúgy teljesít mint a többiek, csak általánosságban rossz jegyeket osztogatnak és ez bizonytalanítja el.
8166. virgilius (válaszként erre: 8165. - Akinomuj)
2020. dec. 13. 00:15
Amugy neki vannak raadasul. Na mindegy,igazibol nem tudom a reszleteket,utalja az biztos.sajnos, es ez nem javul, gondolom az online oktatas sem segit megszeretnie. De nem is az anyagot, hanem az ottani szellemiseget. Amugy neki is vmi human terulet lenne valo, csak ugye jon az abbol nem fogsz megelni szoveg...
8165. akinomuj (válaszként erre: 8164. - Chelsey)
2020. dec. 12. 23:59

A papír sok mindent elbír. Valóban tanítják, vagy csak lenyomnak valamit, amit követni sem lehet annak, akinek nincsenek emelt infós alapjai?

(Nem tudom - kérdezem)

8164. Chelsey (válaszként erre: 8163. - Virgilius)
2020. dec. 12. 20:56
De tanítják is, ott van az alapozóban, amit belinkeltem.
8163. virgilius (válaszként erre: 8162. - Sütanapocska)
2020. dec. 12. 20:54
Csomóan mennek pedig azzal, nem kell lenézni őket. Szerintem jogos elvárás, hogy megtanitsak az egyetemen.
8162. Sütanapocska (válaszként erre: 8133. - Virgilius)
2020. dec. 12. 20:44
Ismerek. Nem egyet. Olyanokat, akiknél a BME ponthiány miatt szóba sem jött. De mind erős infós alapokkal ment. Nem azért, mert Óbudait anélkül nem lehet nyomni, hanem mert aki azt a vonalat választja 18-19 évesen, az nem a gimnáziumi infó tudással megy. A fiamnak is az infó az egyik lehetséges vonal. Most megy emelt infóra, kicsit sem izgul. Mert ő sem az Apiban tanulta meg a programnyelveket, amiket használ. Nála is BME a cél :-), de pl. a sok jó példát látva opció az Óbudai is.
8161. virgilius
2020. dec. 11. 15:57
Köszi a válaszokat! Azt nem tudom, hogy segítettünk-e neki a döntésben, de továbbítottam... Mondjuk amilyennek ezt a fiút ismerem, végig fogja csinálni, ha belehal is.
8160. akinomuj
2020. dec. 11. 15:34

Fazekasos ismerősök közül páran mentek BME-re. Volt olyan speces, aki otthagyta - és nem azért, mert nem bírta, hanem mert azt mondta, őt ne idpmítsák, ahhoz van szokva, hogy értelmes emberként, partnerként kezeli a tanár.

PhD-s matematikus ismerős is tanított ott pár évet,d e otthagyta, mert azt mondta, a tanárok felé azt volt az elvárás, hogy "sorozzák meg" a hallgatókat.

És van olyan is, aki már rég programozott, és minimális erőfeszítéssel csinálja (jó, nem is jeles).

De aki végzett is ott ismerős pár éve, azt mpondja, hogy az egy túlélőtábor, és nem ajánlja senkinek.

Különben sajnos van olyan tanár középiskolában is, aki ledarálja az anyagot (infó) és követni se bírják, kivéve azt, aki már tud programozni. A fogadóórán meg közli a szülővel, hogy keressen a gyerek mellé segítséget. Szerintem ez felháborító (de ugyebár négyszemközt hangzik el).

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook