Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Nekünk is ez a realitás. De még a 2. emelt érettségi sem biztos, nemhogy hova menjen.
Az nagyon jó, ha eldöntötte, mit szeretne tanulni, ez egy nagy döntés.
A fiam nem trendi. De ezért jó ez a fórum! Így utolsó pillanatban világos lesz, hogy hová kellene/kellett volna jelentkezni. :D
Én egyik intézményt sem ismerem annyira, Szegedre jártam. Tudom, hogy te ELTE rajongó vagy, joggal. :)
Ilyen pontszámokkal nem is merült volna fel ez a szak. Csak a legutóbbi pontokkal került képbe. Neki 420-430 pontja lesz kb. Hacsak az OKTV nem sikerül, de az teljesen bizonytalan.
hogy nem biztos, hogy megfelelő helyre kerülnek, ha végeznek. Ez a képzés is felhígult, mint annyi más.
Iszonyat magas pontszámok. És az a szomorú, hogy el
Munkatársam a jogot a nemzetközi utolsó évében kezdte el. Angol nyelvű, Cor. képzésre járt.
Ő tudja, de alapjában véve egy nyelviskola-kurzus szintű dolog nem éri meg az ELTE kontra BGE különbséget.
Visszakerestem, ez 2018-baan volt, amikor az ELTE-n angol nyelven 466, magyarul 468 pontot ért. Corvinuson 466 és 465. Kemény év volt.
A BGE trendi lányoknak, fiúknak való. Mikor még volt személyes jelenlét a házban, igen gyakran láttam a hallgatóságot az Egyetem előtt. A gyerekeimnek nem ez a közege. Barátnő odajár, igaz más szakra. Nyilván ez is egyéni, és sokan nagyon szeretik.
Ha nemzetközi, akkor első a Corvinus, utána az ELTE. Szerintem.
És vehet fel 3. nyelvet kezdőről tanrendi órában. Neki ez fontos. Az ELTE-n ezt nem tehetné meg, mivel nem a BTK-n van a szak.
ELTE: 401, 408
Corvinus: 433, 456
A tavalyit nem tudom, meg minket nem is érintett, de fiam egy barátját csak a Corvinus angolra vették fel, mert oda kevesebb pont kellett. Ez tavalyelőtti téma.
Nem egy súlycsoport a kettő, és sztem a két diploma értéke sem azonos... BGE elég link hely, ami azt illeti. ;) De legalább kellemes.
Neki most a Budapestre költözés a nagy ugrás. Vidékiek vagyunk.
Értem... Szóval ELTE. Az ELTE-BGE között a nyelvek miatt szavaz a BGE-re.
Megrtem. Tényleg nagy ugrás. Főleg közvetlenül a kiköltözés után, meg az első vizsgakor. ;-)
Hogy úgy mondjam jobban beköltözött a politika, mint korábban.
Nekünk az is szempont volt, hogy az ELTEn lehet már az első félévet is passziválni. Plusz sokkal rugalmasabb az egyetem hozzáállása a hallgatókhoz.
Az összes urbanisztikát megnézte Európában, de csak mesterre szeretne elmenni, mert neki itthonról elmenni lesz az igazi nagy ugrás.
Az ELTE-n sokkal alacsonyabbak voltak a ponthatárok.
Az alapítványiság miatt miért kevésbé vonzó? A gyakorlatban nincs nagy különbség, nem?
Nem, tavaly jóval alacsonyabbak voltak a pontszámok, mint előtte, és messze a Corvinuson volt a legmagasabb, és az angol képzésen.
A szociológiáról volt szó, de a BGE-n 3. nyelv felsőfokig lehetőség vonzóbb, vagy hogy a Corvinuson tanrendi portugál órája lehetne.
Igen, ez már képben van nála!
A lunkelt Urban studies master előfeltétele:
"...bachelor degree ... in geography, sociology, literature, cultural studies, architecture, planning, economics, political science, public management, tourism, history, criminology, leisure studies, media studies, or a similar discipline."
Nem, nemzetközi tanulmányoknál ez sztem még egész alacsony pontszámnak számít. Angol nyelvűnél kicsit alacsonyabb szokott lenni, legalábbis úgy emlékszem.
Mióta alapítványivá vált és az ELTE is megkezdte a képzést az új épületben a BCE már kevésbé volt vonzó. Tőlünk az osztályból egyszerűen kevesebben jelölték első helyen. Nyugtázták, hogy ide is elég lenne a pontjuk, de az ELTEt választották elsőként.
Naná, sejtem. Nálunk is hasonló a helyzet, persze oké, még van egy évünk, de meglepne, ha nagy változás állna be e téren. ;)
Urbanisztikáról nekem a szociológia meg a pszi jobban beugrik, mint a nemzetközi tan.
Olyanok vannak pedig a magyar anyanyelvűek között is. Pszin legalábbis vannak.
Tudom, hogy ez majd később lesz aktuális, de hátha "eláll" az infó addig is.
[link]
További ajánlott fórumok: