Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Plusz nem kell előre nyelvet választani, minden félévben a tárgyfelvételnél eldönthető, hogy az adott tárgyat magyarul vagy angolul hallgatná a diák.
Plusz teljes átjárás van a szakok közt az első év során. Rugalmas. Ez vonzott.
Igen, tudom, hogy Levia "ELTEfan", ahogy Virgilius is . ;)
Arra gondoltam, hátha jön valaki, akinek más a véleménye,tapasztalata.És hát más egyetemek is léteznek ezen a területen.
Nekünk még a szak illetve a nyelvválasztás is bizonytalan. Magyar vs. angol. Vagy gazdmenen magyar, nemzetközin az angolt érdemes előre sorolni? Nem tudom.
Mondjuk a Corvinus biztos hátránya, hogy nem lehet az elején passzíváltatni, így emiatt valószínűleg nálunk nem jöhet számításba.
Aktívan ugyan nincs tesztelve, de a mi bp-i preferenciánkat talán már ismeritek: ELTE :-)
Levia lánya passzív féléves valamelyik ilyenen, szerintem ő a te embered. :-)
De azért drukk a külföldért!
Véleményeteket szeretném kérni. Közeledik az egyetemi jelentkezés. Bár elsődlegesen nem itthon képzeli el a gyermek a továbbtanulását, de mindenképpen jelentkezik Magyarországon is. Ami biztos, hogy a közgazdaság, azon belül a gazdálkodás és menedzsment, vagy a nemzetközi gazdálkodás érdekli.
Melyik egyetemet miért érdemes választani? Legtöbb helyen van angol nyelvű képzés. Azokról mit lehet tudni? Van értelme egyáltalán? Nem igazán vagyunk tájékozottak. Köszönöm előre is.
Igen, a tavalyiak egész olcsón megúszták.
Idén nem lenne semmi gond, ha esetleg előre terveztek volna, pl. ilyen esetekre. Ha a nyár nem az Adrián telt volna (OK? túlzok), hanem a teljes és valós digitális oktatás kidolgozásával, kipróbálásával, hogy az ilyen esetekre felkészüljenek. Digitális tananyag? Nem csak egy netre föltett pdf?
Mintaérettségi, hogy mire számítsanak a gyakorlati vizsgákon?
Azért örülök, hogy rajtunk tavaly volt a sor. Az sem volt sima ügy, de az idei végzősök eredményessége sokkal kevésbé becsülhető.
"...a kormány nem támogatja az érettségi elmaradását, mert 'Nagy-Britanniában tavaly elmaradtak az érettségik és komoly botrányok voltak belőle'
Itthon is felvételi káosz alakulnak ki Maruzsa szerint egy ilyen helyzetben, majd több felelősséget kért a szakpolitikusoktól és a sajtótól, illetve azt is szeretné, hogy „a hergelést mindenki fejezze be”.
Négy hónap van hátra, nem terveznek változást, vagyis lesz írásbeli és szóbeli vizsga is. Az iskoláknak fel kell készíteni a diákokat, a tavaszi tapasztalat szerint ez idén is menni fog – jelentette ki az államtitkár."
És szorgos népünk győzni fog.
C.-ben az előző trimeszterben volt anyagismeretből meg fizikából kiscsoportos labor, kémiából viszont csak online.
Most ebben a trimeszterben minden online lesz.
De pl. Skóciában olyan a fizikalabor, hogy a diákok távolról tudják vezérelni a robotkarokat. Ott tanul egy ismerős.
Így meg lehet oldani.
...a kormány nem tervez változtatni az érettségi szabályain és időpontján...az írásbeli és szóbeli vizsgákat egyaránt meg kívánják szervezni. ...
Nem, már az én introvertáltam is rosszul viseli. :(
De ők most bemehetnek két alkalommal kiscsoportban konzultálni legalább a jövő héttől.
Nálunk a matek nem igazán mumus, és ugyanolyan jó online mint jelenlétiben, de az óraszám sajna felezett, így kevesebb gyakorlással haladnak, sztem ez sem veszélytelen.
A 2.nyelv nagyon belassult, ezt sajnáljuk.
De legnehezebben a kortársak hiányát viseli a sarj.
Azt gondolom, a kamaszokra specializálódott pszichomókusoknál hosszú várólista van már ennyi online hét után.
Tieitek jól viselik?
Sajnos ilyen is, olyan is van. Nekünk a töri és fizika kuka. De van a barati körben, aki a matekot vagy a magyart offolta.
És kérdés, hogy az erre a tanévre ütemezett előrehozott érettségiknek érdemes-e nekifutni félgőzzel.
Kollégám fia Zeneakadémista. Fúvós. Kellett neki építeni egy hangszigetelt helyet, ahol zenélhet és kapcsolódhat zoomhoz stb. A "gyerek" most a vírushelyzet miatt napi sok órát tölt gardróbban... ott fért el a csöpp lakásban a kb. 2 nm-es kuckója. A WC lett volna a másik hely, de nem volt a panelban több klotyó, így maradt a gardrób.
Lesz mit meséljen a gyerekeinek majd...
...vagy inkább a kevésbé jó beszélőkével megáldottak.
a nyekesek is rosszul jártak, igen, kivéve, ha a tanáraik esetleg véletlenül jók digitálisban. azért akad ilyen.
Az egyetemistáknál meg az járt rosszul, aki tanulni is szeretne, nem csak megúszni az egyetemet. Viszont van ismerős, aki két nyelvvizsga híján évek ót nem kapta meg a diplomáját, most meg igen...
Így van, egyetértek.
A tavalyiak a szóbelik elmaradásával kifejezetten jól jártak, legalábbis a nem humán beállítottságúak.
Van 11. osztályosom, és igen, szívás. 6-7 óra a képrenyő előtt neki nehéz, nem tud úgy fókuszálni, mint élőben. És több önálló tanulnivalója van. A zeneiskola végképp rossz, ha nincs kontaktóra.
Csak reménykedem, hogy jövőre tudnak rendesen suliba járni.
Különben az idén nulladikos nyelvi osztályoknak is pocsék lehet.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!