Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után fórum

Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)

8369. levia (válaszként erre: 8368. - Levia)
2021. jan. 13. 23:04

Plusz nem kell előre nyelvet választani, minden félévben a tárgyfelvételnél eldönthető, hogy az adott tárgyat magyarul vagy angolul hallgatná a diák.

Plusz teljes átjárás van a szakok közt az első év során. Rugalmas. Ez vonzott.

8368. levia (válaszként erre: 8367. - Bogi11)
2021. jan. 13. 23:01
Az elsőéves passziváltatási lehetőség miatt került az ELTE a BCE elé. Ezt a Corvinus nem engedi.
8367. Bogi11 (válaszként erre: 8365. - Akinomuj)
2021. jan. 13. 22:49

Igen, tudom, hogy Levia "ELTEfan", ahogy Virgilius is . ;)

Arra gondoltam, hátha jön valaki, akinek más a véleménye,tapasztalata.És hát más egyetemek is léteznek ezen a területen.

Nekünk még a szak illetve a nyelvválasztás is bizonytalan. Magyar vs. angol. Vagy gazdmenen magyar, nemzetközin az angolt érdemes előre sorolni? Nem tudom.

Mondjuk a Corvinus biztos hátránya, hogy nem lehet az elején passzíváltatni, így emiatt valószínűleg nálunk nem jöhet számításba.

8366. levia (válaszként erre: 8364. - Bogi11)
2021. jan. 13. 22:30

Aktívan ugyan nincs tesztelve, de a mi bp-i preferenciánkat talán már ismeritek: ELTE :-)

[link]

8365. akinomuj (válaszként erre: 8364. - Bogi11)
2021. jan. 13. 22:26

Levia lánya passzív féléves valamelyik ilyenen, szerintem ő a te embered. :-)

De azért drukk a külföldért!

8364. Bogi11
2021. jan. 13. 22:19

Véleményeteket szeretném kérni. Közeledik az egyetemi jelentkezés. Bár elsődlegesen nem itthon képzeli el a gyermek a továbbtanulását, de mindenképpen jelentkezik Magyarországon is. Ami biztos, hogy a közgazdaság, azon belül a gazdálkodás és menedzsment, vagy a nemzetközi gazdálkodás érdekli.

Melyik egyetemet miért érdemes választani? Legtöbb helyen van angol nyelvű képzés. Azokról mit lehet tudni? Van értelme egyáltalán? Nem igazán vagyunk tájékozottak. Köszönöm előre is.

8363. Chelsey (válaszként erre: 8362. - Akinomuj)
2021. jan. 12. 20:47
Igen, azt láttam, hogy Skóciáról van szó. De ha távolról lehet irányítani, akkor tulajdonképpen mindegy is, hogy hol van! Milyen jó is lenne kipróbálni :)
8362. akinomuj (válaszként erre: 8361. - Chelsey)
2021. jan. 12. 19:07
Ez nem C.-ben, hanem valami kis skót egyetemen. Ahova 5 évre vették föl az érdekeltet.
8361. Chelsey (válaszként erre: 8356. - Akinomuj)
2021. jan. 12. 16:42
Ó, robotokkal távkísérleteznek? Az még lehet olyanoknak is felkelti az érdeklődését, akik egyébként passzívak vagy kifejezetten nem szeretik a fizikát. Persze, azért mindenkit a robotok se nyűgöznek le.
8360. akinomuj (válaszként erre: 8359. - Levia)
2021. jan. 12. 16:26

Igen, a tavalyiak egész olcsón megúszták.

Idén nem lenne semmi gond, ha esetleg előre terveztek volna, pl. ilyen esetekre. Ha a nyár nem az Adrián telt volna (OK? túlzok), hanem a teljes és valós digitális oktatás kidolgozásával, kipróbálásával, hogy az ilyen esetekre felkészüljenek. Digitális tananyag? Nem csak egy netre föltett pdf?

Mintaérettségi, hogy mire számítsanak a gyakorlati vizsgákon?

8359. levia (válaszként erre: 8357. - Akinomuj)
2021. jan. 12. 16:17

Azért örülök, hogy rajtunk tavaly volt a sor. Az sem volt sima ügy, de az idei végzősök eredményessége sokkal kevésbé becsülhető.

"...a kormány nem támogatja az érettségi elmaradását, mert 'Nagy-Britanniában tavaly elmaradtak az érettségik és komoly botrányok voltak belőle'

Itthon is felvételi káosz alakulnak ki Maruzsa szerint egy ilyen helyzetben, majd több felelősséget kért a szakpolitikusoktól és a sajtótól, illetve azt is szeretné, hogy „a hergelést mindenki fejezze be”.

Négy hónap van hátra, nem terveznek változást, vagyis lesz írásbeli és szóbeli vizsga is. Az iskoláknak fel kell készíteni a diákokat, a tavaszi tapasztalat szerint ez idén is menni fog – jelentette ki az államtitkár."

És szorgos népünk győzni fog.

8358. levia (válaszként erre: 8356. - Akinomuj)
2021. jan. 12. 16:11
Felcsillant a szemem! Ez nagyon király!
8357. akinomuj (válaszként erre: 8354. - Levia)
2021. jan. 12. 16:10
Kívánós ez a mi kormányunk... :-D
8356. akinomuj (válaszként erre: 8355. - Levia)
2021. jan. 12. 16:09

C.-ben az előző trimeszterben volt anyagismeretből meg fizikából kiscsoportos labor, kémiából viszont csak online.

Most ebben a trimeszterben minden online lesz.

De pl. Skóciában olyan a fizikalabor, hogy a diákok távolról tudják vezérelni a robotkarokat. Ott tanul egy ismerős.

Így meg lehet oldani.

8355. levia (válaszként erre: 8354. - Levia)
2021. jan. 12. 14:59
Nagy kérdésem, hogy mi lesz a kísérletekkel, a gyakorlati résszel (fizika, kémia, biosz)?
8354. levia
2021. jan. 12. 14:53

...a kormány nem tervez változtatni az érettségi szabályain és időpontján...az írásbeli és szóbeli vizsgákat egyaránt meg kívánják szervezni. ...

[link]

8353. virgilius (válaszként erre: 8352. - Franciska76)
2021. jan. 8. 20:27
Hát ez az. az előrehozott miatt kicsit én is aggódom, lányom szeretne menni angolból emeltre, de tényleg annyira kiesnek már az iskolai dolgokból, hogy lassan azt se fogják tudni, hol kell bemenni az épületbe. :)
8352. Franciska76 (válaszként erre: 8351. - Virgilius)
2021. jan. 8. 18:00
Nálunk ugyanígy. A matekról gyanúsan semmit nem hallok, és ez így érettségi előtt 4 hónappal nem túl jó előjel. Valamint ma volt tablófotózás, és egy kicsit örült neki, ami megdöbbentő!
8351. virgilius (válaszként erre: 8350. - Logarithmia)
2021. jan. 8. 17:03

Nem, már az én introvertáltam is rosszul viseli. :(

De ők most bemehetnek két alkalommal kiscsoportban konzultálni legalább a jövő héttől.

8350. logarithmia (válaszként erre: 8349. - Virgilius)
2021. jan. 8. 16:54

Nálunk a matek nem igazán mumus, és ugyanolyan jó online mint jelenlétiben, de az óraszám sajna felezett, így kevesebb gyakorlással haladnak, sztem ez sem veszélytelen.

A 2.nyelv nagyon belassult, ezt sajnáljuk.

De legnehezebben a kortársak hiányát viseli a sarj.

Azt gondolom, a kamaszokra specializálódott pszichomókusoknál hosszú várólista van már ennyi online hét után.

Tieitek jól viselik?

8349. virgilius (válaszként erre: 8348. - Logarithmia)
2021. jan. 8. 15:35
Ja, fiamnál is a töri és a fizika voltak ezek. Aztán 12.-ben összekapta magát, de hogy online mi lett volna, azt nem tudom. Lányomnál továbbra is a matek a kritikus pont, kritikán aluli tanárral. :(
8348. logarithmia (válaszként erre: 8347. - Virgilius)
2021. jan. 8. 15:24

Sajnos ilyen is, olyan is van. Nekünk a töri és fizika kuka. De van a barati körben, aki a matekot vagy a magyart offolta.

És kérdés, hogy az erre a tanévre ütemezett előrehozott érettségiknek érdemes-e nekifutni félgőzzel.

8347. virgilius (válaszként erre: 8345. - Logarithmia)
2021. jan. 8. 14:09
Nekik amúgy mi a nemszeretem? Érettségi tárgy, vagy olyan, ami tényleg nem oszt, nem szoroz majd a későbbiekben?
8346. virgilius (válaszként erre: 8345. - Logarithmia)
2021. jan. 8. 14:06
Igen, én is behozhatatlannak látom, persze másoknak ugyanúgy az, de azért van, ahol lényegesen profibb a digitális oktatás, van, ahol meg kb a nullával egyenlő. :(
8345. logarithmia (válaszként erre: 8340. - Akinomuj)
2021. jan. 8. 14:00
Sztem minden gimis évfolyamnak rossz ez. Mindent összevetve lassan már egy teljes tanév megy a levesbe. A nemszeretem tárgyakat gyerekem és baráti köre egyáltalán nem tanulja. A szeretem és/vagy fontos tárgyakból meg feleződött az óraszám. Ezt behozhatatlannak gondoljuk. Nálunk konzultációs bemenet sincs sajnos.
8344. virgilius (válaszként erre: 8343. - Levia)
2021. jan. 8. 13:41
Láttam ilyet én is, trombitás gyereknél. Nagyon klausztrofóbiás volt a kis "gyakorlója". Minálunk amúgy kb ezért lett offolva a zenei pálya, mert a szomszédok rendre kiakadtak a túl sok gyakorláson, pedig nem is fúvósok, és nem is gyakoroltak olyan sokat.
8343. levia (válaszként erre: 8340. - Akinomuj)
2021. jan. 8. 13:38

Kollégám fia Zeneakadémista. Fúvós. Kellett neki építeni egy hangszigetelt helyet, ahol zenélhet és kapcsolódhat zoomhoz stb. A "gyerek" most a vírushelyzet miatt napi sok órát tölt gardróbban... ott fért el a csöpp lakásban a kb. 2 nm-es kuckója. A WC lett volna a másik hely, de nem volt a panelban több klotyó, így maradt a gardrób.

Lesz mit meséljen a gyerekeinek majd...

8342. virgilius (válaszként erre: 8341. - Virgilius)
2021. jan. 8. 13:32
(mármint az MA-t)
8341. virgilius (válaszként erre: 8340. - Akinomuj)
2021. jan. 8. 13:32

...vagy inkább a kevésbé jó beszélőkével megáldottak.

a nyekesek is rosszul jártak, igen, kivéve, ha a tanáraik esetleg véletlenül jók digitálisban. azért akad ilyen.

Az egyetemistáknál meg az járt rosszul, aki tanulni is szeretne, nem csak megúszni az egyetemet. Viszont van ismerős, aki két nyelvvizsga híján évek ót nem kapta meg a diplomáját, most meg igen...

8340. akinomuj (válaszként erre: 8339. - Virgilius)
2021. jan. 8. 13:22

Így van, egyetértek.

A tavalyiak a szóbelik elmaradásával kifejezetten jól jártak, legalábbis a nem humán beállítottságúak.

Van 11. osztályosom, és igen, szívás. 6-7 óra a képrenyő előtt neki nehéz, nem tud úgy fókuszálni, mint élőben. És több önálló tanulnivalója van. A zeneiskola végképp rossz, ha nincs kontaktóra.

Csak reménykedem, hogy jövőre tudnak rendesen suliba járni.

Különben az idén nulladikos nyelvi osztályoknak is pocsék lehet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook