Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után fórum

Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)

8429. Hermione G. (válaszként erre: 8426. - Virgilius)
2021. jan. 23. 13:14
Egyszer már elengedtem magamban ezt az egészet, minek idegesítsem magam címszóval. De ez az új ötlet az oltással?! Mert szuper, hogy védettek lesznek, mehetnek a nagyszülőkhöz végre, teljes nyugalommal. De a tananyagot, azt az oltással nem kapják meg... Az a két hónap benti lét, ha lesz, inkább tűzoltásnak felel meg.
8428. Hermione G. (válaszként erre: 8427. - Virgilius)
2021. jan. 23. 13:08

Igen, és tudjuk, hogy egy-két pont is vízválasztó lehet.

Még az jutott eszembe, hogy a mi giminkben nincs labor. Tehát az emelt kémiás kísérletek elvégzését máshol kellett a gyerekeknek megtanulniuk. Ez több alkalom volt. Ha csak egy blokk hiányzik a mostaniaknak, azzal mi lesz?

8427. virgilius (válaszként erre: 8426. - Virgilius)
2021. jan. 23. 12:35
És amúgy nem egészen ugyanúgy lejt, mert nagyon sokan felvételizhetnek a korábbi pontszámaikkal idén.
8426. virgilius (válaszként erre: 8425. - Hermione G.)
2021. jan. 23. 12:31
Ilyen "egyszer volt Budán kutyavásár" jellege van a dolognak... Tavaly kb semmi járvány nem volt a mostani helyzethez képest, mégis megúszták a szóbeliket, a mostaniak pedig duplán szívnak. De a most 11.-esek szintén. Főleg, akik még előrehozottaznának is, mint pl lányom.
2021. jan. 23. 11:38

Nem értem miért ragaszkodnak a szóbelihez?! És ez a beoltjuk és akkor mindem rendben? Tavaly márciusa óta nem járnak rendesen Iskolába, míg a tavalyi évfolyam jobban felkészülve vághatott neki az írásbeliknek is. Szóbeli nekik nuku. Most miért lesz?

Kérdezem úgy, hogy tudom, mindenkinek ugyanúgy lejt a pálya.

2021. jan. 23. 11:33

"Nem készülhetünk egy ideális érettségire, mert a helyzet nem ideális. Hiába az összes próbálkozás, jó helyzetet, vagy átlagosat ebből már nem lehet kihozni, csak csökkenteni a károkat. Vegyék észre, hogy nem vagyunk képesek arra egyedül, amire együtt képesek lettünk volna" - zárja a levelet.

Idézet egy végzőstől.

8423. levia (válaszként erre: 8422. - Bogi11)
2021. jan. 21. 06:00

Igen.

A kiállítás minden résztvevő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Fontos, hogy a rendezvényre csak az általad választott idősávban léphetsz be, ügyelj arra, hogy olyat válassz, amikor meg tudod látogatni a kiállítást.

8422. Bogi11 (válaszként erre: 8421. - Levia)
2021. jan. 21. 00:10
Online lesz?
8421. levia
2021. jan. 20. 18:50
2021. január 21. és 23. között Educatio Szakkiállítás
8420. levia
2021. jan. 18. 19:57
A Mateking bővül, ahogy nézem. Születőben az Eduking. Vsz. Informatikával fog foglalkozni. Klassznak tűnik :-).
8419. Franciska76 (válaszként erre: 8409. - Virgilius)
2021. jan. 17. 12:13
Oké, ezt megbeszéltük! :D
8418. logarithmia (válaszként erre: 8417. - Franciska76)
2021. jan. 16. 14:59

Pár nappal a határodő előtt online sulizás közben kemény napjaik lehetnek a végzősöknek. Drukkolok!

A csavarokból meg sokat lehet tanulni, tapasztaltam.

8417. Franciska76 (válaszként erre: 8416. - Logarithmia)
2021. jan. 16. 14:02
Igen, bízom benne, hogy megtalálja a helyét! Lehet, hogy csavarokkal, de ezek legyenek az ő döntései.
8416. logarithmia (válaszként erre: 8415. - Virgilius)
2021. jan. 16. 13:08

Amit ilyen lelkesedéssel csinál, abban biztos, hogy kimagaslóan jó lesz. Akár nemzetközi szinten is. Én támogatnám ezt a vonalat.

Köszi az anglisztikás infókat!

Az igaz, hogy az évi több száz végzős majdnem minden területen több, mint a piaci igény. De szülőként bízunk benne, hogy a csemeténk végül a helyére kerül.

8415. virgilius (válaszként erre: 8414. - Chelsey)
2021. jan. 16. 12:43

sztem az anglisztikát fogj előre írni. Mondjuk óangolhoz király, ha valaki latinul is jól tud, nem mellesleg. Csak mondom, mindig hátrányban lesz egy igazi brit óangoloshoz képest.

De még van egy éve ugye, szóval bármi lehet. Na jó, bármi nem. :D

8414. Chelsey (válaszként erre: 8413. - Virgilius)
2021. jan. 16. 12:40

Ok, hogy hallott róla, más megint, amikor hozzájuk kell nyúlni úgy ahogy tanulta és sikoltozik a baba. De persze, attól még tudhatja ezt jól kezelni. Főleg, mert amikor jönnek az eredmények, az kompenzálja az átélt fájdalmakat.

Amiket írtál az is mind olyasmi, ami miatt valószínűleg a lányod inkább a nyelveket választja, főleg, hogy azokkal hobbiként, plusz munkában foglalkozott eddig is. Szóval miért is ne lehetne a fókusza a tanulmányainak később? Azért kíváncsi vagyok, hogy mi mellett köt ki végül. :)

8413. virgilius (válaszként erre: 8412. - Chelsey)
2021. jan. 16. 12:34
Ja, tudjuk ezt. Másik baj a Dévénnyel, hogy nagyon hosszú idő, mire egyáltalán elkezdheti azt a képzést, aztán mire elvégzi...
8412. Chelsey (válaszként erre: 8403. - Virgilius)
2021. jan. 16. 12:32
A Dévény tornánál a legnehezebb - még a fogások elsajátításánál is - hogy a gyerekek legtöbbször sírnak, zokognak, ordítanak a fájdalomtól. Arról nem is beszélve, hogy nem tudják elmondani, hogy mit is éreznek pontosan. Tudom, hogy ez most egy extrém példa lesz, de pont emiatt, hogy sokan sírnak és ez ott "természetes", nem vették figyelembe az egyik ismerősöm gyerekének a sírását. Többszöri kezelés után, valami teljesen más okból egy dokihoz került a gyerek, aki röntgen felvételeket kért. Kiderült, hogy a csontjai összevissza voltak törve. A mozgásfejlődésének a visszamaradása egy genetikai rendellenesség miatt voltak (üvegcsontú, szerencsére a skála szerint az egyik legenyhébb fokozatú). Persze, ilyennek nem nagyon találkoznak, de bőven elég amivel igen.
8411. virgilius (válaszként erre: 8410. - Chelsey)
2021. jan. 16. 12:29
Mondjuk lányom babákat szeretne gyúrni ugye (Dévény), de attól még persze, jó fizikum kell. Mondjuk ez sok pályára igaz, a zenészre is pl de még sebészre is, hogy egy sérülés véget vethet az egésznek... Ebből a szempontból jobb, ha tisztán az agyadból élsz.
8410. Chelsey (válaszként erre: 8402. - Levia)
2021. jan. 16. 12:26

Mert bírja a erővel és ez nagy szerencse, hogy ilyen jó a fizikuma!!!

Nem mindenkinek van ilyen szerencséje, előjöhet egy ízületi probléma vagy akármi, ami miatt már nem tud pl. emelni. Gyógytornászként akár nála kétszer akkora súlyú embernek is kell segítenie. És persze vannak fogások, amikkel csökken a terhelés, de attól még az fizikailag megterhelő lehet. Szemben egy műfordítóval, aki egy kandalló mellett ücsörögve is tud dolgozni akár 90 évesen, ha szellemileg tiszta (persze kisarkítottam).

8409. virgilius (válaszként erre: 8407. - Franciska76)
2021. jan. 16. 12:25

Hát ja, el kell tudni adni magát ott.

...menjen inkább nyelvszakra mindkettő. Aztán onnan még lehet ide-odaa variálni, vannak jó kis minorok meg mesterek az ELTE-n.

8408. virgilius (válaszként erre: 8406. - Franciska76)
2021. jan. 16. 12:24

Az tökéletes lenne, csak nagyon rizikós. nekem is az lenne az álommunkám, és csináltam is csomó szerkesztést meg műfordítást is (és nagyon jónak szoktak tartani), de nem lehet belőle megélni, max kiegészítő keresőként, úgymond. Á

Ilyen állást kapni tényleg csak kapcsolatok révén lehet, nehezebb, mint kutatóként, kb. de ha ez van, hát ez van.

És van még a rajz, de az se sokkal ígéretesebb.

8407. Franciska76 (válaszként erre: 8403. - Virgilius)
2021. jan. 16. 12:21
Fiam dettó. És így menni nemzetközi tanulmányokra..., ahol épp kifejezetten fontos a kommunikációs képesség!
8406. Franciska76 (válaszként erre: 8405. - Virgilius)
2021. jan. 16. 12:19
Ebben igazad lehet. De a műfordító-szerkesztő jó lehetne.
8405. virgilius (válaszként erre: 8404. - Franciska76)
2021. jan. 16. 12:15
Igen, nála is egyrészt a minél több nyelv, a nyelvek összehasonlítása stb, és az angol irodalom meg történelem meg minden. Az a fő aggályom ezzel, hogy magyar anglisztikások mindig durva hátrányban lesznek egy született brittel szemben. Mit tudhat hozzátenni egy magyar mindehhez? Kl fil-ban mindenki eléggé egyenlő, egy magyarnak is lehet ugyanúgy jó ötlete, mint egy olasznak, de anglisztikában? ... Persze itthon az egyetemen taníthatják az utókort, de kicsit olyan esélytelennek érzem őket nemzetközi szinten.
8404. Franciska76 (válaszként erre: 8395. - Virgilius)
2021. jan. 16. 12:12

Ha ennyire erősen érdekli, akkor szerintem érdemes azt választania!

Van szerkesztői minor is.

A tanár szak nálunk sem jön szóba. Inkább a /minél/ több nyelv magas szinten való megtanulása.És ez a nyelvek és a társadalom működése iránti érdeklődésből fakad.

8403. virgilius (válaszként erre: 8401. - Chelsey)
2021. jan. 16. 12:08
Az is igaz, de még inkább az a gond vele, hogy ő nem nagyon akar és nem is tud direktben ismeretlen emberekkel jól kommunikálni, főleg nem többel egyszerre. Mert ha a Dévényt csinálná, akkor is ott lennének a szülők, akikkel muszáj jópofizni. Hiába lenne szakmailag csúcsszuper akár, ha nem tudna velük is kedves lenni.
8402. levia (válaszként erre: 8401. - Chelsey)
2021. jan. 16. 12:06
Apámhoz még 76 évesen is sorban állnak. Mondjuk ő nem gyógytornász, hanem masszőr és mozgásterapeuta (plusz egy csomó minden más).
8401. Chelsey (válaszként erre: 8395. - Virgilius)
2021. jan. 16. 12:03
Nekem a gyógytornászról mindig a fizikai és a pszichés megterhelés jut az eszembe, mert ott azért mindkettőből akad elég sok. Míg a nyelvi érdeklődését, hobbiját egészen idős koráig munkaként is tudja kamatoztatni, addig ez nem mondható el, ha a gyógytornász szakot választja. De ez csak az én megközelítésem.
8400. virgilius (válaszként erre: 8399. - Levia)
2021. jan. 16. 11:43

Tudom, csak Mérő vicces módon állandóan pont a kl fil-val példálózik. :) de bármely kutatói területre áll ez, azt gondolom én is.

Talán lányomat is rá lehetne beszélni a kl fil-ra is, de magam sem vagyok benne biztos, hogy ezt jó lélekkel megtehetném. de ő a briteket jobban imádja, mint a latinokat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook