Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Kár hogy senki nem veszi komolyan a témáját.
Sztem a min.1 évre a forgalomból kivont kamaszokkal-fiatal felnőttekkel nem lenne szabad ott és úgy folytatni a nyitást követő napon, ahol és ahogy a járvány előtt befejezték. Nem tudom foglalkizik-e ezzel bárki. Vagy a fáradt/kiégett/ érzéketlen/tanácstalan tanerőre van bízva minden, és örüljön a diák, ha van pár empatikus és kreatív tanár, akik beépítik a közeljövőbe a közelmúltat.
Luca a lányom osztálytársa volt 7 évig gimiben, hiáby az alma nem esik messze....
Ne is mondd!
A legkisebbem osztályában a többségnek az elsőszülöttje jár. Érzem az évek súlyát. :-D
🤣
Ok, de azok nem kívánkoznak annyira topiknyitásra.
Ismeritek?
A felsőoktatással, a végzést követő munkavállalással kapcsolatban számos eltérő vélemény, várakozás, akár tévhit létezik. A pályaorientációt támogató modul tényadatokkal válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire: mit tudnak kezdeni a diplomájukkal (milyen munkát tudnak végezni), várhatóan lesz-e állásuk, mennyi idő alatt helyezkedhetnek el, mennyit kereshetnek egy adott képzési terület vagy szak végzettjeiként, hogyan nézhet ki a karrierpályájuk diplomásként?
Az interaktív online keresőfelület célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok számos, szabadon választható összetételű, pontosságú és részletességű adatkört megismerhessenek. Egy kattintással választható a képzési terület, a szak, és akár az intézmény.
A keresőfelületet pályaválasztás vagy pályamódosítás előtt álló fiataloknak, szüleiknek és más érdeklődőknek ajánljuk.
A bíróság is alkotmányellenesnek tartja az SZFE-modellváltást lehetővé tévő törvényt
Az nem is lenne rossz.
Bájtalanság :))) Bírom ezeket a telókat. Okosak, tényleg. :)
Hátha eljön itt is a mi időnk egyszer. :)))
Az utolsó klasszika filológus politikus miniszteri szinten tudtommal a Hiller volt, de ebben az érában is tudok legalább kettőt, alacsonyabb pozícióban, vagy többet is, szóval akadnak azért. :) És a régi csoptársaim, körülöttem járók közül sokan dolgoznak menő pozíciókban pályaelhagyóként. De az lenne igazán szuper, ha tényleg maga a pálya lenne végre menő újra. A 90-es években megdöbbentő módon az volt, valódi virágkorát élte a kl. fil. intézet. Sajnos ez már több okból sem jöhet vissza.
Amúgy az durva , hogy nálunk pl a latin stb nem menő.
Konkrétan Angliában az ilyen szakosokból lesznek diplomaták (98-ban az akkori brit nagykövethelyettesről konkrétan tudom, hogy ógörög-latin szakon végzett és tárt karokkal várta a Foreign Office
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!