Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után fórum

Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)

8999. virgilius (válaszként erre: 8997. - Akinomuj)
2021. márc. 7. 21:04
sztem meg de. :)
8998. virgilius (válaszként erre: 8996. - Chelsey)
2021. márc. 7. 21:03

Nagyon sok természettudós beszél lekezelőleg a bölcsészekről, kb a többségük. Már megszoktuk. :S

Egyébként nekünk pl sose rágták a szánkba, hogy pontosan mit kell csinálni, sőt. Igazából nem is értem, miről beszéltek. :)

8997. akinomuj (válaszként erre: 8993. - Somam)
2021. márc. 7. 21:00
Persze, van, aki olyant hoz otthonról, hogy nem hagyja magát beetetni. Hanem gondolkodik, összevet. Arra akartam utalni, hogy a termtudományokat tanulóknak bele kel ivódnia a vérébe az igénynek az ellenőrizhetőség, megkérdőjelezés, bizonyíthatóság iránt. Nem minden társadalom- ill. bölcsésztudománnyal foglalkozónak magától értetődő ez.
8996. Chelsey (válaszként erre: 8994. - Somam)
2021. márc. 7. 20:59
Szerintem az két különböző dolog, hogy valaki lekicsinylően beszél a kollégáiról, mert nem természettudósok vagy nem tud érvelni az adott területen laikusnak számítók részére a saját kutatási területének hasznosságáról. Az előbbi egy gyenge jellemre utal - bármekkora tudós is a maga területén -, a másik meg egy pótolható tudás.
8995. Chelsey (válaszként erre: 8993. - Somam)
2021. márc. 7. 20:50
Teljesen más az angol képzés, legfőképpen a megközelítés, amit te is említesz. Sosem mondják meg, hogy pontosan mit kell csinálni, a megoldást és egyben az érvelést mindig meghagyják diákoknak. Ez annyira szokatlan a magyar diákok számára, hogy anno több Corvinust végzett csoporttársam várt kétségbeesetten utasításokat a tanároktól, hogy mi is legyen a beadandókban. Egyszerűen nem tudták elfogadni, hogy semmi kapaszkodójuk nincs, pont úgy ahogy az életben sem kap az ember pontos leírásokat, hogy mit kell kezdeni az éppen aktuális üzleti problémával. Van és valahogy hozzá kell fogni megoldani.
8994. Somam (válaszként erre: 8991. - Akinomuj)
2021. márc. 7. 20:48

Ez oké, főnököm volt Dr Pálinkás József - na ő aztán az alapkutatást és a termtudot nyomta és preferálta - magasról leszólva a bölcsész, politológus, jogász beosztottakat...

azért egy nat sci- snek sem árt belefolyni a világ dolgaiba, a politikába, a társadalomba és a nagy kihívásokba, amikre ugye a kutatásaikkal a megoldást kéne keresni - szuper kfi kutatói ösztöndíjakkal foglalkoztam és sok tudós nem tudta megfogalmazni , hogy a kutatása , és annak eredménye miként szolgálja a mai társadalom és /egyén életét....

(társadalmi hasznosulás - ez legalább anyira fontos, mint maga a reáltudományok )

ez nyílván a te fiadnak sztem jobban fog menni , kint megtanulja :-)

8993. Somam (válaszként erre: 8991. - Akinomuj)
2021. márc. 7. 20:44

Mondjuk az én lányomat nehéz lenne befolyásolni:-) pedig szociológus lesz:-)

Főleg, hogy épp ezért ment külföldre - itt járhatott volna za ELTE jogra - de teljesen más amit Londonban kap - az érvelés - a vita - az esszék - a minden oldalról, mindent megkérdőjelezni....hadd ne folytassam...

8992. Somam (válaszként erre: 8988. - Bogi11)
2021. márc. 7. 20:41

Igen, természetesen - mondjuk a célközönség : hm tehetséges egyetemisták és gimisek:-)

A Milestone-nak is van egy alumni programja a FUTURE HUNGARY - akinek van esetleg külföldön tanuló gyermeke, hátha érdekli - szuper networking - nyári gyakorlat - neves végeknél és NGOk-nál , álláslehetőségek végzés után.

Illetve szuper társaság, akikkel nagyon valószinű, hogy - év múlva akár egy helyen fog dolgozni itthon vagy a világban.

[link]

8991. akinomuj (válaszként erre: 8990. - Bogi11)
2021. márc. 7. 11:22

Nem kizárt, hogy kevésbé fogékonyak az ideológia típusú befolyásolásra (bár nyilván nem érinthetetlenek).

Az átkosban is az egzakt tudományokba menekült sok okos ember. Soha nem is voltunk annál magasabban jegyezve azokon a területeken!

8990. Bogi11 (válaszként erre: 8989. - Akinomuj)
2021. márc. 7. 10:48
Nem is értem, miért . ;)
8989. akinomuj (válaszként erre: 8988. - Bogi11)
2021. márc. 6. 23:02

Mármint hogy közpénzből fizetik.

Már általánosból is "gyűjtik" a gyerekeket, közéiskolásoknak is vannak kurzusaik, és persze egyetemi hallgatóknka is. Inkább jog-közgáz-bölcsész irányultság.

Szegény reál beállítottságúak ki vannak hagyva. :-D

8988. Bogi11 (válaszként erre: 8987. - Somam)
2021. márc. 6. 21:59

Amúgy az ötlet nem volt rossz. A fiam még 9-ben megpróbálta. Sajnos neki nem jött be, pedig szerintem nagyon jó programjaik voltak. Mondjuk ,akkor még nem futott így a szekerük.

A Milestonnal ugyan tényleg felfedezhető némi párhuzam, de a cél és a célközönség azért más. Na és ingyenes.

8987. Somam (válaszként erre: 8982. - Akinomuj)
2021. márc. 6. 21:47

tudom, tudom ( a Milestone-t szívatják agyba főbe:-()

de vezetés közben hússzor bemondta a rádió (a Vendég a háznál-t hallgattam) hátha vannak ,akiknek bejön...(mint a Stipendium Peregrinum)

8986. akinomuj (válaszként erre: 8985. - Chelsey)
2021. márc. 5. 21:27
Semmi gond. Csak kár, hogy ez van.
8985. Chelsey (válaszként erre: 8984. - Akinomuj)
2021. márc. 5. 21:10
Bocsi :(
8984. akinomuj (válaszként erre: 8983. - Chelsey)
2021. márc. 5. 21:08
Nem. De most már igen és nem javította a kedvemet. :-/
8983. Chelsey
2021. márc. 5. 20:26

Ezt láttátok?

[link]

8982. akinomuj (válaszként erre: 8980. - Somam)
2021. márc. 4. 09:44
Bogival értek egyet, én is sokat olvastam róla, meg a hátteréről is. Főleg az utóbbi időkben igaz: aki bírja gyomorral, gerinccel, annak kiváló lehetőség - tehetséges, okos embereket keresnek, igazi elitképző.
8981. Bogi11 (válaszként erre: 8980. - Somam)
2021. márc. 4. 09:23
Több milliárd forinttal és értékes ingatlanokkal lettek kistafírungozva az elmúlt években. Még balatoni vitorláskikötőt is kaptak.Úgyhogy pénzben nem szenvednek hiányt.Kapcsolatépítésre biztosan kiváló lehetőség...(nincs itt olyan smiley, amit kitennék)
8980. Somam
2021. márc. 3. 23:26

Sziasztok,

haza felsőoktatási intézmények diákjainak egy jó szakkollégium lehetőség - talán márc 8-ig lehet jelentkezni a MMC -be!

[link]

Állítólag híres külföldi profok is fognak itt tanítani....

Hajrá!

8979. virgilius (válaszként erre: 8978. - Akinomuj)
2021. márc. 3. 22:48
A mi szakunk most sem tömegszak, sőt. :) Szóval másban keresendő az ok.
8978. akinomuj (válaszként erre: 8977. - Virgilius)
2021. márc. 3. 22:07

Minket nem tömegesen képeztek abból a célból, hogy olyan papírt szerezzünk. Nagyon is válogatott társaság jutott be akkor az egyetemre, nyilván másképp lehetett foglalkozni velünk, másképp haladtunk.

Gondolom én.

Ez nem azt jelenti, hogy nem kellene most odatenni magát mindenkinek. De ha egyetem alatt azt tapasztalja, hogy félgőzzel is az egyik legjobb, bizony hozzászokik.

8977. virgilius (válaszként erre: 8976. - Chelsey)
2021. márc. 3. 16:00
Ok szép ez így, de azért ne feledjük, hogy itt diplomás emberkékről beszélünk, nem betanított munkásokról :) és nem is szimpla érettségivel állást keresgetőkről. Szóval szipiszupi lenne, ha tudnák azt, amit legalább mi tudtunk anno, ugyanilyen papírokkal a kezünkben. De ez messzire vezet, tényleg.
8976. Chelsey (válaszként erre: 8973. - Virgilius)
2021. márc. 3. 13:35
A tanulni tudás és hajlandóság valóban sokszor többet ér hosszú távon, mint a pillanatnyi tudásszint.
8975. virgilius (válaszként erre: 8974. - Logarithmia)
2021. márc. 3. 12:33
Igen, biztosan, bár nálunk 40 körüli emberkékre is jellemző már ez a mentalitás. Saját gyerekeimre remélem, nem lesz az.
8974. logarithmia (válaszként erre: 8973. - Virgilius)
2021. márc. 3. 12:30

Mi is itt tartunk, pedig tök más terület.

Ezért írtam, hogy mintha generációs probléma lenne.

8973. virgilius
2021. márc. 3. 12:27
Hú, szerintem nem ugyanarról beszéltek :) Ez a jelenség erős erősen létezik egy ideje, ez a nagyobb az arca, mint ami mögötte van, és nem arról van itt szó, hogy meg van szeppenve a kis kezdő, hanem pont arról, hogy a szakmai alázatnak és tanulni vágáysnak szikrája is hiányzik belőle. Na de ezt nem fogjuk itt a fórumon megoldani. Nálunk is megfigyelhető ez, a mi kis bölcsész területünkön, ráadásul nálunk az utánpótlást még kevesebb számú emberke jelentené, és olyan, aki az emberi szempontoknak is megfelelne, meg a szakmaiaknak is... Na szóval nem egyszerű. Most mi kb ott tartunk, hogy az már nem is akkora baj, ha szakmailag nincs a topon, de legalább legyen hajlandó tanulni...
8972. Chelsey (válaszként erre: 8969. - Logarithmia)
2021. márc. 3. 10:23
Off. Nem a segítőkészségét kérdőjeleztem meg, az kizárt dolog, hogy ne segítene. Csak arra gondoltam, hogy az új srácnak lehetnek olyan gátlásai, amit tulajdonképpen ők generálnak és magától túl sokáig tartana megszabadulnia ezektől. Persze, az tényleg nem mindegy, hogy mennyire látják odavalónak. Van, amikor elviselni is nehéz valakinek a jelenlétét, hiába nem csinál semmi rosszat.
8971. Chelsey (válaszként erre: 8970. - Levia)
2021. márc. 3. 10:21
Off. Tulajdonképpen igazad van. Egy ideális új munkatárs ilyen, még ha kezdő is. :)
8970. levia (válaszként erre: 8968. - Chelsey)
2021. márc. 3. 09:59

Kb. kár erre itt több szót fecsérelni, eltávolodtunk nagyon az érettségi témától. Csak 2 végső reakció, és abbahagyom.

- persze kap instrukciót, van betanulás, megmutatunk mindent, jogilag felelős is vagyok érte.

- kérdezni pedig kell. Egy kutatónak főleg kell. Főnökét, munkatársát, könyvet, eljárásrendet, műszerkönyvet, előzményeket, internetet stb. Bánom is én mit. A szakmai alázat és a kíváncsiság a befutó kombó. Tudjuk, hogy nem tud kb. semmit a specialitásokról. De akarjon tudni. Főleg, ha egy év online egyetem után végre kap egy "játszóteret". Nem multiról van szó, itt minden kifizetett fizetést egy kicsi csapatnak kell kitermelnie. A bőrünkre megy egy rossz kiválasztás, azt pedig luxus.

Offolás vége.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook