Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Nagyon sok természettudós beszél lekezelőleg a bölcsészekről, kb a többségük. Már megszoktuk. :S
Egyébként nekünk pl sose rágták a szánkba, hogy pontosan mit kell csinálni, sőt. Igazából nem is értem, miről beszéltek. :)
Ez oké, főnököm volt Dr Pálinkás József - na ő aztán az alapkutatást és a termtudot nyomta és preferálta - magasról leszólva a bölcsész, politológus, jogász beosztottakat...
azért egy nat sci- snek sem árt belefolyni a világ dolgaiba, a politikába, a társadalomba és a nagy kihívásokba, amikre ugye a kutatásaikkal a megoldást kéne keresni - szuper kfi kutatói ösztöndíjakkal foglalkoztam és sok tudós nem tudta megfogalmazni , hogy a kutatása , és annak eredménye miként szolgálja a mai társadalom és /egyén életét....
(társadalmi hasznosulás - ez legalább anyira fontos, mint maga a reáltudományok )
ez nyílván a te fiadnak sztem jobban fog menni , kint megtanulja :-)
Mondjuk az én lányomat nehéz lenne befolyásolni:-) pedig szociológus lesz:-)
Főleg, hogy épp ezért ment külföldre - itt járhatott volna za ELTE jogra - de teljesen más amit Londonban kap - az érvelés - a vita - az esszék - a minden oldalról, mindent megkérdőjelezni....hadd ne folytassam...
Igen, természetesen - mondjuk a célközönség : hm tehetséges egyetemisták és gimisek:-)
A Milestone-nak is van egy alumni programja a FUTURE HUNGARY - akinek van esetleg külföldön tanuló gyermeke, hátha érdekli - szuper networking - nyári gyakorlat - neves végeknél és NGOk-nál , álláslehetőségek végzés után.
Illetve szuper társaság, akikkel nagyon valószinű, hogy - év múlva akár egy helyen fog dolgozni itthon vagy a világban.
Nem kizárt, hogy kevésbé fogékonyak az ideológia típusú befolyásolásra (bár nyilván nem érinthetetlenek).
Az átkosban is az egzakt tudományokba menekült sok okos ember. Soha nem is voltunk annál magasabban jegyezve azokon a területeken!
Mármint hogy közpénzből fizetik.
Már általánosból is "gyűjtik" a gyerekeket, közéiskolásoknak is vannak kurzusaik, és persze egyetemi hallgatóknka is. Inkább jog-közgáz-bölcsész irányultság.
Szegény reál beállítottságúak ki vannak hagyva. :-D
Amúgy az ötlet nem volt rossz. A fiam még 9-ben megpróbálta. Sajnos neki nem jött be, pedig szerintem nagyon jó programjaik voltak. Mondjuk ,akkor még nem futott így a szekerük.
A Milestonnal ugyan tényleg felfedezhető némi párhuzam, de a cél és a célközönség azért más. Na és ingyenes.
tudom, tudom ( a Milestone-t szívatják agyba főbe:-()
de vezetés közben hússzor bemondta a rádió (a Vendég a háznál-t hallgattam) hátha vannak ,akiknek bejön...(mint a Stipendium Peregrinum)
Sziasztok,
haza felsőoktatási intézmények diákjainak egy jó szakkollégium lehetőség - talán márc 8-ig lehet jelentkezni a MMC -be!
Állítólag híres külföldi profok is fognak itt tanítani....
Hajrá!
Minket nem tömegesen képeztek abból a célból, hogy olyan papírt szerezzünk. Nagyon is válogatott társaság jutott be akkor az egyetemre, nyilván másképp lehetett foglalkozni velünk, másképp haladtunk.
Gondolom én.
Ez nem azt jelenti, hogy nem kellene most odatenni magát mindenkinek. De ha egyetem alatt azt tapasztalja, hogy félgőzzel is az egyik legjobb, bizony hozzászokik.
Mi is itt tartunk, pedig tök más terület.
Ezért írtam, hogy mintha generációs probléma lenne.
Kb. kár erre itt több szót fecsérelni, eltávolodtunk nagyon az érettségi témától. Csak 2 végső reakció, és abbahagyom.
- persze kap instrukciót, van betanulás, megmutatunk mindent, jogilag felelős is vagyok érte.
- kérdezni pedig kell. Egy kutatónak főleg kell. Főnökét, munkatársát, könyvet, eljárásrendet, műszerkönyvet, előzményeket, internetet stb. Bánom is én mit. A szakmai alázat és a kíváncsiság a befutó kombó. Tudjuk, hogy nem tud kb. semmit a specialitásokról. De akarjon tudni. Főleg, ha egy év online egyetem után végre kap egy "játszóteret". Nem multiról van szó, itt minden kifizetett fizetést egy kicsi csapatnak kell kitermelnie. A bőrünkre megy egy rossz kiválasztás, azt pedig luxus.
Offolás vége.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!