Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Nyelvek, zene, képzőművészet, restaurátor, régebben még gyógytorna is volt tervben. Nem hiányzik ide még egy nemz. tan.! De a törit nem is szereti, ha jól emlékszem.
ELTE nyelv-nyelvi minor! Tavaly ilyenkor nekünk javasoltad, most én nektek! :)
Persze, tudom. De honnan is ismered így? :)))
Nem illik hozzá a nemzetközi tanulmányok! :)
A finn az nagy valószínűséggel lesz :) minorként felvehető úgy, hogy nem tud még egyáltalán, és ott megtanítják. Anglisztika lesz valószínűleg első helyen (illetve második, de első pontszámítós helyen). Többet valójában nem is érdemes beírni. :) Még kicsi esélyt adok a latinnak (Ókori nyelvek és kultúrák álnéven fut azt hiszem) is, mert eléggé imádja azt is. De a finn minor akkor is működhet, bár amellé az ógörög dukál. De lehet, hogy begőzöl és beír vmi teljesen mást. Hogy itt beszéltünk róla, gondoltam, megkérdeztem, mit szólna pl egy nemzetközi kapcsolatokhoz, de válaszra sem igen méltatott. :))) Illetve de, annyit, hogy nem.
Nemzetközi gazdálkodáson a 7-8. félév szakmai gyakorlat, legalábbis az ELTE-n és a BGE-en.
Akkor a Kepző az egyik első hely, igaz?
És éppén mi az első, amihez kellenek a hozott pontok is?
A finn dolog szintén jegelve?
Ez már előrehaladott állapot ;) Én ilyet nem tennék, hacsak nem múlna rajta kb az életem :)))
A minap felhívtam a képzőt, hogy rákérdezzek a totál érthetetlenül kiírt portfolióra, hát attól se lettem igazán okosabb :))) De lényegében mindegy, mert ha azt mondták volna, hogy csináljon 15 másolatot pár héten belül, akkor sem tudna annyit csinálni már, szóval az lesz, ami van. :) Bécset jegeljük, az még szorosabb, nem reális. Ha idén nem veszik fel a magyarra, akkor esetleg jövőre azt is megpróbálja. Bár hogy miből csinálná, az a jótékony ködbe vész, szóval azt hiszem, jobb, ha marad szépen itthon egyelőre.
Tudod, a napi betevő drogért sokra képes a függő. Még hivatalos levelet is ír, ha kell...
Hm, mindenesetre érdekes. Hát akkor köszi még inkább, hogy szóltál nekik. Hajrá, adatvadászok. ;)
Erre nem tudok válaszolni. ;-)
A technikumok egészen addig nem voltak kereshetők, amíg Macskaringó nem jelezte feléjük, hogy lenne igény az információra.
Az mindenesetre tény, hogy amint elindul a gépezet, nagyon készséges és gyors lesz minden érintett reakciója.
Ha nem szóltál volna, lehet, azóta sem frissítik? :)))
Írtam az OH-nak, hogy mikor frissítik végre az érettségi statisztikát a honlapjukon.
Legutóbb 2020.11.25.-én írtam nekik, amire gyorsan reagáltak és 2020.12.03.-án aktualizálták az adatokat. Hasonlóan gyors frissítésben reménykedem ezúttal is.
Megnéztem, az 4, mint máshol is. Az úgy egy jó hosszú képzés akkor.
És a mester mennyi utána?
Igaz! Ezt nem csekkoltam. A gyerekem barátai gazdasági szakokon vannak zömmel, azok 7 félévesek. Konkrétan a téged érdeklőre nem ellenőriztem rá. Bocsi.
Én 8 félévesnek láttam a nemz. gazd. szakot.
Hát mert Letti azt hitte, hogy csak BA van belőle, de nem. Ugye? :)
Igen, de ráadásul talán más mesterszakra is lehet utána menni, amik pl az ELTE Tátikán indulnak. De ezeket egyenként végig kell bogarászni.
Angolul: [link]
Magyarul: [link]
Miért csak? Az az általános hossz (nemcdak Magyarországon) a 180 kredit összeszedésére. A gazdasági képzéseken a 7. félév a kötelező gyakorlat.
Ó, ezt valahogy nem találtam én meg! Viszont az, hogy 6 félév "csak", megijesztett.
Mindkettő folytatható mesteren, a tanulmánypk is.
[link]
De lehet... Mindjart nezem, de tuti lehet, mert ket ismeros fiatal is érintett ott a baráti korunkben. Egyik hollandiaban van mesteren.
Köszi a reflektálást! Abból indultam ki, hogy a nemz. tanulmányok "csak" 6 féléves, és nem lehet egyetemmé megfejelni, míg a gazdaság - szerintem - keresettebb, és MA-t lehet belőle szerezni. (Én tanári diplomával bárminek jobban örülnék...)
Ez így nehéz kérdés :) Milyen jövője ugye, kinek milyen célból. Engyerekeim és jómagam pl bárhová szivesebben járnánk, mint bármiféle gazdálkodásra... Nemzetközi kapcsatok eu szinten azért jól használható dolog.
Szerintem egyertelműen a 2. :-)
Az első inkább diplomataképző, a második pedig a közgazdászhoz áll közel.
Kedves Csoporttagok! Két szakra lennék kíváncsi, ha van tapasztalatotok. Az egyik társadalomtudományi karon van "nemzetközi tanulmányok", a másik gazdaságtudományi karon "nemzetközi gazdálkodás". Melyiknek van jövője?
További ajánlott fórumok: