Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért
Kicsit olyan vagy, hogy "ha nekem valami nem sikerül, ne sikerüljön senkinek se!"
...
Az eeg márpedig mutatja...
Azért azt tisztázzuk már, hogy nincs két egyforma eset. Nem mindegy, mitől van ez az embernek, agyi sérülés, vagy csak úgy.
Nagyon sokan tünetmentesek lehetnek gyógyszer nélkül. Olvass utána. De írtam én is, hogy sajnos van, hogy kell a gyógyszer. De ne minősítsd mesének, amit írok.
Az EEG nagyon is kimutatja. Az agy ún. "tüskéit".
Ezért használják az orvosok.
Te meg a gyógyszerbizniszben.
Ki-ki éljen úgy, ahogy neki tetszik. Mérgekkel vagy anélkül.
Az MR azt tudja kimutatni, hogy van-e odabent olyan, már látható elváltozás, ami felelős lehet epilepsziás rohamokért.
Van olyan, hogy se az MR, se az EEG nem talál semmit és mégis van roham...ilyenkor kezdődik a vizsgálódás tovább, hogy mégis mi okozhatja.
Te még hiszel a mesékben:
"macskagyökér tea, citromfű, levendula. Magnézium, B6 vitamin és oxigén az agynak (futás kifejezetten reggelente).
Ketogén diétát írnak még, érdemes utánanézni."
Sajnos van, akinek tényleg kell a gyógyszer. De vannak olyanok is, akiknek nem.
Kiegészítő, alternatív dolgok: sok alvás, macskagyökér tea, citromfű, levendula. Magnézium, B6 vitamin és oxigén az agynak (futás kifejezetten reggelente).
Ketogén diétát írnak még, érdemes utánanézni.
Lényege: zsírban gazdag étel, nulla szénhidrát.
Én is sok évig tünetmentes voltam. Abbahagytam a doki javaslatára. 3 hét kb és jöttek a kisrohamok, hetente...
Vizsgálatok, eeg alvásmegvonásos, mri. És mégis csak kell bogyó.
Az mri az pontosabb, Hajnal...
Nekem is bevált a lamolep, nem szedek mellé semmi mást. Ki mondta hogy magába nem elég?
A dokim szeretné csökkenteni, de legközelebb novemberbe megyek. Örülök hogy csak évente kell.
Én együtt szedem a következő gyógyszereket:
Neurotop (carbamazepin), Trileptal (oxcarbamazepin), Gordius (gabapentin),Sertan (primidon) és roham esetén a Frisium (klobazam). Ezekkel sikerül megszüntetni a tónusos klónusos rohamokat, melyek átalakulnak komplex parciális rohamokká.
Ó, bocsi, a szemem volt fáradt, elnézést a figyelmetlenségért :(
Neurotopot cserélte le Trileptalra.... ez a helyes.
Néha már nem is látok már.
További ajánlott fórumok:
- Egyetemen epilepsziásként
- Bezártság, kapcsolatok - epilepszia
- Macska epilepszia
- Szeretném tudni, hogy melyek azok a szakmák, amiket epilepsziások tanulhatnak?
- Ketogén diéta epilepsziásoknak
- A 3 éves palotapincsimnek tegnap volt egy enyhe epilepsziás rohama, ami 1-2 percig tartott. Ez volt az első eset. Mitől lehetett?