Endometriózis! (beszélgetés)
Szia!
Hát ez így tényleg nem semmi! :O Nekem még UH-al is csak gyanakodott a doki, hogy endó lehet, de biztosra csak a lapar és a szövettan után tudta! Ez a doki látnok vagy mi?! :) Szerintem ha már a gyanú felmerült érdemes lenne egy direkt erre a betegségre specializálódott dokit felkeresned, aki normálisan megvizsgál és normális terápiát is javasol! Lehet műtét kell, vagy speckó gyógyszer vagy kitudja mi! Ez a betegség elég alattomos és nagyon nagy károkat tud okozni, úgyhogy tényleg csak azt tudom mondani, hogy menj el másik dokihoz! Itt elég sok dokit tudunk neked ajánlani, ha kell! :) Hol laksz egyébként? Mik a tüneteid? :)
szia
ha meg sem nézett uh-val se akkor ugyan honnan tudja hogy mi bajod??? úgy nem bírom az ilyen orvosokat akik meg se vizsgálnak rendesen..
amúgy elvileg hivatalosan csak szövettan alapján lehet 100% azt mondani,hogy endó
Sziasztok!
Teljesen új vagyok ezen a fórumon, sőt a betegségben is. Tegnap voltam nőgyógyásznál és endometriózist állapított meg. Felírt nekem 3 havo fogamzásgátlót és hogy 3 hónap múlva menjek vissza vizsgálatra. Sok mindent nem mondott el a betegségről csak a lényegét, így este olvastam utána az interneten. Itt találtam meg azt is, hogy ennek a betegségnek 4 stádiuma van. Igazából nem vizsgált meg ultrahanggal és az merült fel bennem, hogy így honnan is tudjhatja melyik stádiumban vagyok? Egyáltalán nem látom még át ezt a betegséget, ezért kérem a Ti segítségeteket, meglátásaitokat.
Köszönöm.
:( Sajnálom! Jó, hogy elmentél akkor dokihoz! Jobbulást!
Annyira utálom azt a reklámot, amiben éltetik a tampont, meg hogy mi ez a hülyeség, hogy nem egészséges, kitől hallották stb.... Legalább ne hülyítenék ennyire be az embereket, oké persze nem mondom, hogy ne használjon soha senki, mert néha jobb vagy épp nincs más megoldás, meg én is 15 évig szinte csak azt használtam, de amióta tudom, hogy beteg vagyok sosem használtam, még amikor ömlött belőlem a vér akkor sem, pedig dupla védelemmel jobb lett volna! :D
Szia!
Szerintem ha kint vannak a varratok akkor érheti víz a sebet csak ne ázzon fel! Tehát egy gyors zuhany simán belefér! :) Kádba ülni 6 hétig nem szabad és szerintem ez vonatkozik a szexre is! De méhtükrözésem még nem volt, így ezt nem tudom! :) A barna sztem nem számít 1. napnak, inkább amikor normálisan megjön!
Jobbulást Neked!
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség,ha valaki tud.
Ma voltam varratszedésen,de nem az én dokimnál mert ő a héten nincs így nem is tudok vele beszélni. :(
Aki kiszedte azt inkább nem is minősítem...de kérdezni se tudtam tőle. lenne több kérdés is: mikor érheti víz a sebet? Meg kellene jönnie de tegnap csak barnáztam,a barna 1 napnak számít vagy csak ha piros? Ha volt a laparon kívűl méhtükrözés és átjárhatósági akkor mikor lehet először együtt lenni a párommal?
Bocsi a sok kérdésért!
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval