Endometriózis! (beszélgetés)
Szia, én három napja kezdtem el, írok 30 nap múlva, hogy hat -e vagy mik a tapasztalok. 30 szemes kiszerelés kb 4200 Ft, napi 1 ajánlott.
Lányok, képzeljétek, úgy fájt a hasam, szombaton bementünk a kórházba. Azt, ahogy az orvos beszélt velem és a férjemmel, inkább nem minősítem, régen aláztak meg így. De a durva, hogy közben megjött (már elmúlt, másfél napig volt rendesen), viszont van egy 2,5 cm! -es érett tüszőm (bár, az orvos nem volt egyértelmű, hogy endo-e, vagy tüsző, szerinte tüsző). Nem repedt meg hóközben. Gőzöm sincs, hogy mi folyik itt....
ja igen, csajok, a Flavogard nevű cuccról nincs infótok? jól hangzik, de több ezer Ft-ot azért nem ölnék bele vakon...
neked van egy honlapod, nem? ismerős a neved...
Nekem is 6 hét után tért vissza az az ismerős, endós fájdalom... szerintem bármi lehet, de ez esetben jobb lenne, ha felfázás lenne!!!!
Hát ennél jobb tapasztalatok mint amik itt vannak a hozzászólások között szerintem nem is kell:) Ha visszaolvasol itt lehetőleg mindenki az endometriózis okozta kellemetlenségeiről, és gyógymódjáról beszél.
Sziasztok!
Kata vagyok és egy kis segítséget szeretnék kérni a fórumozóktól, azaz tőletek:)
Szerencsére én nem ismertem eddig ezt a betegséget, most is csak a neten való kutatásaimból látom, hogy milyen fájdalmas és idegtépő, ha valaki szembesül ezzel a kórral.
Szeretném minél több nő figyelmét felhívni az endometriózisra, így az lenne a kérdésem, hogy ha valaki szeretné tapasztalatait megosztani velem, hogy segítsünk másoknak légyszi írjatok!
Minél több helyen megjelennek a betegség tűneteire felhívó cikkek, annál több nő segítségére lehetünk.
Amennyiben kedvet éreztek egy kis "csevegéshez" a témával kapcsolatban, légyszi írjatok! Szívesen veszek minden hozzászólást!
email: katalin.renyai@gmail.com
Köszi előre is a segítséget!
üdv,
Kata
Cickafarkfű teát senkinek nem ajánlom nekem csak jobban kihozta az endómetriózist
Jó forró vízben megfürödtem,ittam teát,meg vagy 2 liter vizet és már nem is olyan vészes,már nem is fáj szerintem lassan elmúlik
Nekem a fűrdősós ülőfűrdő mindig segít felfázáskor.
Zsurló és körömvirág nekem is segített-de szerintem is menj el azért dokihoz, ha már nagy fájdalmaid vannak!
Nem hiszem,hogy ilyen hamar visszatérne.reméljük,hogy csak felfázás.Nekem tuti az van de kellemetlen érzés
Köszönöm szépen,hát próbálom kúrálni magam sajna most dokihoz nem tudok menni,mert vizsgáim lesznek és tanulnom kell sokat
Ez a kérdés engem is foglalkoztat, mondjuk nekem nem csíp, csak fáj...és egyre gyakrabban napközben is. 6 hét telt el a műtétem óta, ilyen hamar visszajöhet az endo, vagy csak felfáztam? :S
Szia, lehet felfázás. Nekem most volt sajnos. Amit használtam: zsurló, kamilla, körömvirág tea. Egy liter naponta belőle + nagyon sok folyadék. Persze urológus- aki antibiotikumot is adott. Még nem jöttem helyre. :( Neked jobbulást! Ha tudsz menj dokihoz is, nehogy átterjedjen a vesékre és a méhre, petefészekre.
Sziasztok!2 napja nagyon csíp a vizeletem,korábban volt már ilyen meg,hogy vizeletürítés után fájt az a rész ahol pisilek,de most úgy érzem mintha most 2 napja folyamatosan fájna.Ez lehet felfázás szerintetek?Köszi a választ.Meg ti mit alkalmaztok ilyenkor?
Szia!
Nekem annó azt mondta a doki, hogy a menzesz első napján keressem fel, de mivel akkor folyamatosan fogsmzásgátlót szedtem, így azt mondta, hogy akkor bármikor mehetek. Csak a kijelölt kórházakban adják be csak és csak a kijelölt személy adhatja be(Pécsen például csak 1 orvos)
A mellékhatások nálam pár hét múlva kezdődtek, nagyon enyhén..-eleinte rossz volt, de hozzászoktam, aztán a következő injekció után már a hőhullámok erősödtek...
Természetes, hogy izgulsz miatta, én is nagyon izgultam előtte...
szia, én eddig 3 és 6 hónapos kezelésről hallottam, de nem lehetetlen, hogy ha nem akkora a gond akkor kevesebb ideig adják, reméljük tudják hogy miért ennyi ideig kell hogy kapjad. Én úgy tudom több fajta injekció is létezik. Én a menses első napjaiban kaptam meg valamikor az elsőt, nem ragaszkodott az én orvosom az első naphoz, de az első pár napban kell. Az első szuri után nagyon véreztem,de rá is volt írva, hogy felerősítheti a menstruációt, aztán ez elmúlt. A hőhullámok a második szuritól kezdődtek ha jól emlékszem.. Más vészes mellékhatásom nem volt, talán még egy két hangulat ingadozás eddig, én most a 4. szurit fogom kapni hétfőn.
szia,
ez nagyszerű hír, ezek szerint minden rendben van Veled! Ennek nagyon örülök, jó hírek!
ne haragudj, hogymegint kérdezek :)
milyen mellékhatások voltak nálad?
attól függ miért kapod. nekem pl nem volt menzeszhez kötve, műtét után 6 héttel kellett mennem.
Sziasztok!A segítségetekre lenne szükségem, mert valami nem tiszta nekem:) Az én dokim azt mondta hogy ezt a Ghnr-t 2 hónapig kell majd kapnom, de mindenhol azt olvasom hoyg 3-6 hónapig tart eza kezelés.Ez amúgy 1 fajta injekció, vagy attól függ 3, vagy 6 hónapos a kezelés?Nem értem:(A menszesz első napján kell majd beadnom?És a mellékhatások már másnap is jelentkezhetnek?Jaaaj elnézésta sok kérdésért, de annyira izgulok miatta:((
szia
persze,6 hónapig hivatalosan de 5 hónap és két hét után abbahagytam mert nem bírtam tovább a mellékhatásokat.
Örülök, hogy túl vagy rajta, mielőbbi gyógyulást! A fájdalomhoz képest ez a kis műtéti "mellékhatás" már tényleg csak "apró kellemetlenség"...Pihizz sokat! :)
Ezek tényleg jó hírek!
ne haragudj, de nem olvastam vissza... megírnád mennyi ideig szedted a visanne-t?
Köszönöm a kedves szavakat és a jeleket! nagyon aranyosak vagytok! még eléggé fáj a hasim meg a vállam állítólag a gáztól.meg a torkom is kicsit mert tiszta seb lett a tubustól.de ezek legyenek legnagyobb bajaim :)))ezeket már féllábon is kibírom!!!
Mielőbbi felépülést:)))
Nagyon jó hír, hogy nincs endó:))))
Szia!
Ezek tényleg szuper hírek! :) Pihengess aztán pikk-pakk rendbejössz! :) Minden jót Neked! :)
Tényleg csupa jó hírek! Pihengessél, sétálgassál, gyógyulgassál :)
További ajánlott fórumok: