Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Ismeritek a tibeti kefir gombát? Szerintetek jó azt inni, ha valaki endometriózissal küzd?
A kérdést azért tettem fel, mert mindenhol azt olvasni, hogy az endora nagyon jó a makrobiotikus táplálkozás. Viszont az tiltja az állati eredetű ételek fogyasztását. A tibeti gyógygombát viszont nagyon sok betegségre írják, hogy jó. Elgondolkodtam azon, hogy vajon a gomba mennyire változtatja meg a tej szerkezetét? Mert pl. azt is olvastam, hogy kivonja belőle a laktózt. Akkor miért ne lehetne akár jótékony az endora is? Mi a véleményetek erről?
jeee;) :)
na megyek, megveszem azt a flavoizét:)
Még szép!!!!Sőt leverjük,akkor is mi kerülünk ki győztesen!
Én úgy veszem h csak oda kell írni valamit a dokinak.Amíg van peteérés,addig lehet babó is!
Nesze neked endometriózis
Sziasztok!
Meg van a Ca125 eredményem. 108,7(!) Tényleg ott járok, mint egy éve :(
Szia!
Neked mit mondott szigorú diéta alatt?
Nekem műtét után 6 héttel kezdett újra fájni, de én azt hittem ismét endó egyből, de ezek szerint lehet, hogy az összenövések, mert az nekem is volt... Na már várom akkor a dokit, hogy nekem mit mond.
Milyen gyógyszert kaptál? Mit mondott arra, hogy még nem mensiztél?
Gyógyfürdőt még én se hallottam, illetve én azt hallottam, hogy a melegvízben ücsörögni nem jó endóval..
Nekem mivel budapesti vagyok a Rudast, illetve a Gellért fürdőt ajánlotta a víz összetétele alapján. A teendő mindössze annyi, hogy hetente párszor kellenne ücsörögni egy-két órát a meleg gyógyvízben. Ez egy nagyon kellmes gyógymód lehet:)
Most éppen annak próbálok utána járni, hogy vajon erre is ad-e az OEP támogatást, kedvezményes belépő formájában mint a reumás, mozgásszervi betegeknek.
Megvolt hétfőn a 4 hetes kontrollom. Előző nap pedig a hasfájás is újra elkezdödőtt:( A doki megvizsgált, de szerencsére semmilyen gyanús dolgot nem talált. A tüneteim alapján viszont úgy fest, hogy a műtét alatt szétválasztott összenővéseim kezdtek el megint összenőni. Kaptam rá gyógyszert, ezt most szednem kell egy hétig. Ezen kívül a Bokor doki szigorú diétát rendelt, intenzív sportot napi rendszerességgel, illetve (ezt még senkitől nem hallottam) gyógyfürdőt. Utóbbi az endo miatti gyulladást szünteti meg, csillapítja a fájdalmat, oldja az összenővéseket és a hormonrendszerre is jó hatással van.
És a végére. A műtét óta még nem menstruáltam, aminek már 34 napja. Ez elég fura, mert eddigi életem során 27 napnál később még soha nem jött meg.
Jaaaaaj! :( Ez borzalmas!!!!
De hinni kell!!!! Lesz baba!!!! Egész focicsapat!!!! Ne keseredj el, történt már "csoda" az orvostudomány szerint!!!!
Szia!
Ha olyan helyen van (pl.: végbélfal és hüvelyfal között), akkor tutti endó! A stádium pedig csak a műtét után derül ki.
Sziasztok!
Lehet, hogy egy kicsit hosszú lesz a levelem:)
Több, mint két éve műtöttek endoval.. vagyis úgy volt, hogy csak cisztát távolítanak el, de kiderült, hogy endometriózisom van. Ezután fél évig szednem kellett Danovalt. Amig a gyógyszert szedtem semmi bajom nem volt. Ahogy abbahagytam rá fél évre megint kezdtem érezni a tüneteket. Elmentem a dokimhoz, aki műtött, de mindig csak fájdalomcsillapítókat adott, semmi mást. Megelégeltem és elmentem egy másik dokihoz, aki felírt egy Depo-provera nevű injekciót, amitől azóta folyamatos vérzésem van (egy nap egy max két tisztasági). Egy hete vettem észre, hogy az emésztésem nincs rendbe, ahogy eszek utánna diszkomfort érzés van a hasamba, mintha nem úgy emésztenék, ahogy kéne. Ezt az emésztési zavart többször tapasztaltam, amikor megakart jönni, előtt, közbe és utánna egy ideig volt ez a panasz (főleg a gyomor tájékán). Ez az injekció 3 hónapig tart, még kb. 25 nap van az injekció végéig, aztán endos dokihoz fogok menni. Szerintetek ez attól van, vagy mástól lehet?
Szia!
Nekem eddig minden létező beutalómra azt írta doki h női sterilitás.Rendesen berezeltem én is.Aztán arra következtettem h amig nem jön össze a baba,az endó miatt sterilnek vagyok titulálva(mivel hogy ez a nyavalja sterilitást is okozhat).Na ezt most jól össze zagyváltam,a lényeg ne idegeskedj rajta!
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval