Endometriózis! (beszélgetés)
Szia,
Igen, azt állapították meg, hogy sok gyomorsavam van, arra kaptam egy savlekötőt, minden nap reggel be kellett vennem, néhány hétig kellett szednem. Akkor jobb lett. Nekem nem igazán szokott lenni hasmenésem. Amióta Visanne-t szedek, azt tapasztalom, hogy nehezebben tudok wc-re menni, többet puffadok.
*október 25 péntek
(mondjuk mindegy:) )
Szia!
Csak diagnosztizáltak, de nem szedték ki az endót, jól értem? Petevezeték átjárhatóságit csináltak?
Sziasztok.Nekem szerdán volt laparom és súlyos endometriózist diagnosztizáltak.Állítólag a petefészkeimen is vannak és a kismedencében. Fél éves gyógyszeres kezelést javasolt a doki,jövő héten kell bejelentkeznem endos központba.Utánna még egy lapar,majd ha jobb a helyzet lombik.
Kicsit tartok a kezeléstől.
Sziasztok! Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórimot. Voltam tegnap laparoszkópián, túl vagyok rajta. 40 percet voltam bent, és beöntést sem kaptam, hanem jó erős hashajtót. Az eredmény nem lett rózsás. Az egyik petevezetéken 2-3 lencse nagyságú endometriózis van, az egyéltalán nem átjárjató. A másik oldal átjárható, és a méh is rendben van... Jövő hét pénteken kell visszamennem a dokihoz, akkor szedi ki a varratokat. Azt mondta, van egy injekciós kúra (3 hónap), amivel el lehet sorvasztani ezeket, de változókori tüneteket okoz. Még gondolkodom, hogy mi legyen....
Mit tudnátok javasolni, ami nem vágja tönkre a hormonrendszert? És így mennyi az esélye, hogy babánk legyen?
Szia!
Én december 27-én voltam nála magánban,január 9-én kellett bemennem a klinikára,hogy időpontot adjon.Január 28-án lesz a műtétem.(Január 23-ra is beírt volna,de nem volt biztos,hogy a műtét előtti vizsgálatok elkészülnek addig)Teljesen meglepődtem ezen,mert azt mondta előtte,hogy kb.3 hónap a várakozási idő a sima műtétre.
Szia!
Megkérdezhetem, hogy ki a dokid?
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Keresek olyan csajszit, akinek endometriózis mellett sikeres lombikja volt. Ha nem gond pár mondatban leírná, hogy milyen súlyosságú volt az endó, volt-e műtét, homronkezelés és milyen volt a lombik protokoll, ill. hol csinálták? Akár itt, akár priviben is jöhet a válasz (talán priviben jobb, mert tutira megtalálom :-)! ) Egy barátnőm miatt keresek infókat, sajnos nekik eddig 3 lombik lement már és eddig nem sikerült és a 4re készülnek. Jó lenne valamit változtatni, hogy végre sikerüljön. Köszi előre is!
Sziasztok lànyok!
Nem tudja valaki vèletlenül, hogy kb. mennyi időt kell most varni Bokori dokinal sima műtèthez műteti időpontra?
Köszi előre is!
Nagyon szépen köszönöm! :)
Hasonlóakat kívánok én is!
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval