Endometriózis! (beszélgetés)
azt nem értettem hogy a puszta jelenlététől nem lehet, de így már akkor értem.
Neked meg sok sikert és gyógyulást kívánok!
Nincs mit! :)
Nem sikerült, az endó miatt.
Petevezeték sincs elzáródva.
Szia liynnda
Neked a gasztrón megállapították, hogy sok a gyomorsavad? Illetve voltak hasmenéseid a műtét előtt? Amúgy én progi krémet használok és mellette szedem a fytomirál készítményt, ami nagyon jó mert leveszi a fájdalmat az endórol illetve az egyik ismerősöm ezzel a készítménnyel és a progi krémmel esett teherbe.
aham, értem...kösziii
És sikerült a baba?
Mi volt a baj? petevezeték elzáródás?
sziasztok!
Volt akinek kiújult az endo? Mik voltak a tünetek?
Szia!
Ne félj! Rengetegen túléltük már! :D
Egyenlőre ne gondolj ilyenekre!
Megcsinálják a lapart, és minden kiderül!
Simán fog menni, szépen elalszol, aztán egyszercsak felkelsz! Ne aggódj!
Kitartás!
Szia Anaka!
Nekem fogalmam sem volt, hogy endóm van. Én csak elmentem a dokihoz, hogy nekem fáj a hasam. De a köldököm körül fájt nagyon, nem a gyomorszájam. Elég durva fájdalom volt, mindig azt hittem, hogy elrontottam a gyomrom és azért fáj. Aztán 1 hónap után meguntam a dolgot, szinte mindennapos volt, hol jobban fájt, hol kevésbé. Az orvosom fekélyre gyanakodott, küldött is tükrözésre, meg uh-ra is. Magánrendelésén csináltattam vele egy uh-t, szerencsémre a tükrözés előtt. Ő fedezte fel az endómat a bal oldalon. És felvilágosított, hogy ezért éreztem a hasamban a fájást, oda sugárzott ki. Műtét után elmúlt. Most, hogy ismét 5 cm-es van a bal oldalon, nem fáj a hasam, már inkább ott érzem a petefészkemnél. A puffadás nálam állandó, akkora a hasam, mint egy 2-3 hónapos kismamának. Menstruációkor iszonyatosan görcsöltem, de ez szinte azóta mióta menstruálok, így nem tulajdonítottam neki nagyobb figyelmet. Amilyen tüneteket írsz, az nekem mind megvan, kivéve most már a hasfájást!
Szia lynnda!
Én is voltam többször gyomortükrözésen és nekem akkor gyulladást láttak és savat, de hiába szedem az ott kapott gyógyszereket nem érnek semmit. Már arra gondoltam, hogy lehet-e a gyomorban is endo? Bár volt szövettanom és ott nem mutatta ki. Illetve én progi krémet használok és ahol van a ciszta a petefészkemnél ott nem fáj csak a gyomrom. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, nem fájó cisztám és a fájó gyomrom között.
Sziasztok!
Így hogy írjátok ezt a gyomorfájásos dolgot, nekem is volt anno. Mindig menzeszkor fájt a legjobban, aztán volt, hogy napokig tartott. Ez változó volt, mert volt, hogy egyáltalán nem fájt. Nekem is a bal petefészkembe volt a ciszta, aztán el is záródott a vezeték, el távolították a legutóbbi műtétnél. Akkoriban volt többször is gyomortükrözés, de nem láttak semmit, szóval szerintem simán kisugárzik a gyomorra a fájdalom.
Szia Deary!
Nekem is a bal petefészken van endóm és nekem is a van gyomorfájásom. Neked milyen típusú gyomorfájásod volt? Volt sok gyomorsavad, puffadás étkezés utáni teliítettség érzés, fájdalom nyomásérzésed? És ezek a tünetek a cikushoz köthetőek voltak vagy amikor megjött akkor kevésbbé voltak meg a tünetek? Köszi!!
Szia!
Téged hol műtöttek?
Köszi neked is, hogy leírtad!
Én ilyen pisilési ingert sem érzek gyakrabban a szokásosnál, mensikor sem, szerencsémre.
Nagyon köszi, hogy leírtad!!!
Ezek alapján úgy tűnik, hogy a vesém nem érintett,nekem ilyen tüneteim még nincsenek annak ellenére, hogy Fülöp gyanakszik a veseérintettségre.
Én is most várok a műtétre, már nem sokáig :) Gyógyulást neked is!
Szia! Nekem, sajnod ilyen van. Az endo miatt pangás volt a vesevezetékben, ez a menses idején szörnyű görcsöket okozott. Közben a pangás miatt tágulat keletkezett a vesében UH-án kiderült. Komolyan veszélyeztetett lett a vesém. Állandó felfázási tünetek, nehéz vizelés. Mikorra az kiderült hogy minezt az endo okozza, már a bél is érintett lett.
Most várok műtétre.
Gyógyulást kívánok neked!
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval