Endometriózis! (beszélgetés)
Elfogadható BNO kódok (beleértve az összes azonosan kezdodo kódot):
B182
EÜ100 24.
Támogatott indikációk:
Szövettanilag igazolt, más gyógyszeres kezelésre nem reagáló endometriosis
-
A javaslatot kiállító és a gyógyszert rendelõ orvos munkahelyére és szakképesítésére vonatkozó elõírások:
Munkahely
Kijelölt intézmény
Szülészet-nõgyógyászat
írhat
-
VISANNE 2 MG TABLETTA
28x
buborékcsomagolásban
(pvc/al fémfólia)
OGYI-T-21199/01
-
VISANNE 2 MG TABLETTA
84x
buborékcsomagolásban
(pvc/al fémfólia)
OGYI-T-21199/02
160. oldalon van "Kijelölt intézmény" írhat csak
hát ez tényleg elég rossz hogy visszajött és ilyen hamar...én is akárhányszor beszúr már rohanok hogy visszajött :(
Amúgy szerintem sem az étkezés az oka...
és mi az hogy sokáig élj?
13 ezret fizettem egy dobozért (28 szem). Gondolom, ez nem a támogatott ára. Ti mennyiért váltottátok ki?
Jó UH-snak tűnt a fickó, de egyből hasat akart vágni, és horror dolgokról beszélt. Eszébe se jutott a lapar. Ezért elpártoltam tőle. Amúgy 3 cm-es, és rettenetesen fáj.
Ha szövettan nélkül támogatással megkaptad a Visanne-t, akkor tök jó fej dokid van :) Olvasok néhány szegény vidéki lányt, akinek nem írja fel a dokija, merthogy csak KLINIKÁN lehet...
Egy jó UH-s látja a különbséget endo, ciszta és mioma között + ott vannak még a tünetek is... Ha kicsi az endód én személy szerint normálisnak tartom, hogy visanne-t ad rá és nem egyből neked esik műtét formájában...
Aha. Köszi mindenkinek. Biztos azért jött meg, mert csak két hete szedem...
Az endokrionológus dokibácsi azt mondta, hogy ne legyek elkeseredve, hogy ha harminc évig kell szednem (nyilván nem addig, csak klímaxig) a lényeg, hgoy sokáig éljek :)
Igen. Nem 4 hetes kontrollra mentem vissza, hanem előbb, mert szó volt róla, hogy LEHET h szedni fogok visanne-t. Igazából kb. 51 % szólt amellett, hogy szedjem.
Mivel olvastam, hogy ezt mielőbb el kell kezdeni, ezért úgy döntötem előbb megyek vissza a dokihoz, hogy felirassam a gyógyszert. Ha már ott voltam, akkor előrébb hoztuk a vizsgálatot és az UH kimutatta. Van bennem már egy két centis... A doki az tmondta, hogy a Visanne-tól lehet, hogy visszahúzódik.
Mielőtt elkezdtem szedni kértem a dokit, hogy küldjön el hormon vizsgálatra, progesteron, östradiol és ... nem tudom mi volt a harmadik, de teljes elkeseredésemre mindhárom normális lett.
Most két hete szedem a Visanne-t, de hétfőn voltam endokrionológusnál. Meggyőződésem, hogy nem az étkezéstől lesz vkinek endója. Mivel hormon gyógyszert kell szedni arra, hogy ne alakuljon ki, ezért szerintem hormonális okai vannak. Ma millió hormonszintet néztek nálam, és mivel ESETLEG immunológiai okai is lehetnek, ezért néznek pár immun szintet is. Április elején kell visszamennem az endokrinológus dokihoz.
Ő jött azzal, hogy vállaljak gyereket, de én élő példa vagyok arra, hogy a gyerek ezt a gondot nem oldja meg. Azóta levelezek egy csajjal, akinek szülés után három hónappal már endója volt. Szóval ezért senki ne akarjon gyerkőcöt....
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval