Endometriózis! (beszélgetés)
Ha most mész hozzá először,akkor előbb el fog küldeni vizsgálatokra,h kiderìtse,mennyire súlyos a helyzet,mr-re és tükrözésre. Legalábbis nekem igy volt. Honnan gondolod hogy hozzá van nőve a bélhez?
Esetleg le tudnád cserélni zöldteára? Az is élénkítő és rajta van a listán, hogy lehet fogyasztani. Én nem kávézom, nem tudom, mennyire lehet leszokni róla...
tehát akkor a lenmag jó az ösztrogén csökkentésére :) ennek örülök...csakhát a kV :(
Köszi, ez így már bíztatóbban hangzik. Egy ilyen diétában nagyon le lehet fogyni, én most sem vagyok egy vasgyúró...
Én úgy tudom, hogy egy nőgyógyász dolgozta ki azt a diétát, amiben megvon minden szénhidrátot és állati eredetű dolgokat. Az állati eredetű alatt értsd: húsok, tojás, sajt, tejföl, stb. Oka, hogy az állatokat hormonokkal kezelik, ami a szervezetünkbe bejutva gondot okozhat. Én megkérdeztem egy dietetikust, aki szerint nem kell teljesen megvonni, csak kevesebbet. Kerülni a vörös húst és a zsíros dolgokat, de egy kis hal, csirkemell simán belefér.
Na ez az... több helyről hallom, hogy visszajön szülés után, így nem hosszú távú. Amúgy azért is mondják, hogy ha meddőséget okoz hosszú távon, akkor még legyen esélyem gyerekvállalásra. Nehéz ügy...
Találtam egy cikket, éredekes lehet nektek is:
[link]
Akkor valóban nagyon sok lehet a beteg. Azért kérdem, mert nekem is hozzá van nőve a belemhez elvileg, de én még csak egy hónap múlva megyek Bokorhoz vizsgálatra. Akkor lehet, ne is reménykedjek abban, hogy hamar meglesz a műtét...?
Hát ezt én is szeretném tudni. De állìtòlag azért,mert akinél gyanús hogy belet kell kivágni és sebész is kell a műtéthez,azoknál egy héten csak egy ilyen műtét van. És sok a beteg...
Igen,Bokornál vagyok. Annyi jòt hallottam ròla,hogy szerintem megvárom nála a műtétet. A krémet nem pròbáltam. Lehet hogy megkérdezem ròla a dokit.
mi a helyzet a lenmaggal??? azt olvastam, h abban is fitoösztrogén van. én pedig ezzel helyettesítem a szóját (szénhidrát csökkentett péksüteményeket eszek). A lenmag még ráadásul egészséges is??? KÁVÉ?? van aki pl. abbahagyta a kávézást és jobban lett?
És ebben az esetben miért kell olyan sokat várni a műtétre?
Én is ugyanígy vagyok a tejtermékekkel.Szerintem sem old meg mindent az étkezés,de tényleg oda lehet figyelni.A progi krémet nem probáltad?A terhességem 14.hetéig én szigorúan kentem magam és most is fogom,ha lejár a lábadozási idő.Én hiszek benne,hogy segít.
Bokor dokinál vagy?Csak mert látom 1 évet kell várnod a műtétre a bélendo miatt.
Én nem is várom a kajátòl,hogy összemenjen,csak azt nem akarom,hogy tovább nőljön,mivel még egy évet várhatok a műtétre,valahogy ki kell húznom addig. Azért is félek attòl hogy mit ehetek és mit nem,mert nekem a belemen van rajta és nagyon nem lenne jò,ha még jobban belenőne. Úgyhogy az endotòl függetlenül is kerülnöm kellene az olyan kajákat,ami amúgysem jò a beleknek. Csak nemtudom hogy mi hogy hat rá.
Szerintem az a baj,hogy sajna kajával nem igazán lehet kiölni az endót,persze nem kell cukrosat enni és a glutént is csökkenteni kell,da itt ösztrogéndominenciáról beszélünk,ami szinte mindenbe benne van.
Ezt találtam egy oldalon endóra:
MEGOLDÁS!
-a túlzott ösztrogénhatás kiküszöbölése (álterhesség)
mivel progreszteront nem tudsz sehogy bevinni,ösztrogént meg szinte minden honnan megkapod.
A lényeg az egyensúly.
Ami sokkal nehezebb,mint kiiktatni a cukrot,vörös húst,tejterméket.
Ez meg egy nagyon érdekes cikk, olvassátok el.
[link]
tudom mit érez. :( én 23 éves vagyok szinte 2 hetente a dokinál ülök és semmi választ nem kapok mindent erre fognak mintha hülye lennék :(
Magándokira meg nem mindenkinek van sajnos pénze, és mondjuk az is a véleményem hogy nehogy már még fizessek is mikor az a dolga hogy megviszgáljon, ezért kapja a fizetését :(
Mielőbbi gyógyulást kívánok a lányodnak és kitartást!!!
Szerintem teljes kiőrlésűt lehet. Nemsokára megyek vissza a dokihoz,akkor megkérdezem,hogy akkor most tényleg mit lehet és mit nem. Vagyis erre a glutén dologra vagyok kìváncsi. Amúgy tejterméket is eszek,azoktòl sincs igazán bajom. Salátákhoz pl mindig használok tejfölt vag joghurtot,saajtot is csomò mindenbe teszek. Nem is tudom elkepzelni hohy ne ennék ilyesmiket.
Erről is hallottam több véleményt is,de úgy tudom,hogy nem tesz jót az endosoknak.Bár én eszek.Mindenről nem tudok lemondani. :(
És vajon tejterméket szabad enni?
Dehogy oldódik meg!Endo mellett(hála Istennek!)sikerült teherbeesnem miután megszültem ugyanolyan fájdalmaim voltak ,mint előtte.Aztán szépen elterjedt az endo mindenhova :(
Én is pont ebben a dilemmában vagyok.Mit ehetek,mit nem?Fehérlisztet nem eszem,de most vettem teljes kiörlésü lisztet.Nem tudom,hogy egyáltalán azt lehet-e?Valaki azt mondja igen,valaki azt,hogy nem.Azt mondják diétázzunk,de közben meg sok mindenkiről olvastam akinek diéta mellett is ugyanugy visszajött az endo.Nekem a műtét 3 hete volt,de a napokban iszonyatosan görcsöl sokszor a hasam...
Köszönöm, hogy válaszoltál :) A lányomnak januárban és most is ilyen tünetei vannak és majdnem napra pontosan ugyanazon a napon (01.14, 02.16). Már magam sem tudom, hogy mi lehet a baja, mindig bővül egy újabb dologgal :( Ő most már szerintem feladta az egészet, többet nem akar a nőgyógyászhoz sem menni, mert úgy sem segít rajta :( Sajnálom , de ugyan akkor megértem valahol, mert 19 évesen örökké a rendelőben ülni, hol gasztrón, hol sebészeten, hol nőgyógyászaton, ez kimeríti az embert hosszútávon.
Azért nem értem ezt a "szülj egy gyereket és megoldódik az endó dolgod" mert nekem van gyerekem. És mégis...
Amúgy mennyire bizonyított ez az egész dolog vajon? Én arra tudok példát hozni, hogy nem ettem cukros, fehér lisztes dolgokat, és mégis ugyanúgy fájt a hasam. Mintha semmi hatása nem lett volna...
Szerintetek az lehetséges,hogy attól,hogy elég gyakran eszek fehér lisztes dolgokat,tésztát,kenyeret, nem vagyok rosszul,nem fáj tőle a hasam? Mert ugye elvileg ilyesmit sem szabadna. Csak néha félek,hogy attól,hogy nincs ezektől bajom,attól még növekszik a csomó,csak ugye nem érzem. Néha már nem tudom,hogy mit szabad enni,és mit nem,mindenhol mást írnak. Erről mit gondoltok?
nem 5-10 percenként, de nekem is gondom van vele nagyon keveset pisilek, ha óránként elmegyek ha csak 5-6óránként :/ már ezt is az endora fogják, de akkor nem volt ez mikor már volt endom csak nem tudtak róla
Elég friss a dolog, nem volt újabb műtétem. Most gyógyszert szedek, remélhetőleg sikerül kiírtani a kis dögöket. Nem Visannet, hanem Mistral fogamzásgátlót szedek. Kecskemétre járok és le kellene utaznom Szegedre, hogy ott kiírják a Visanne-t. Hamarosan megyek vissza a dokihoz és kiderül, hogy ez a gyógyszer jó-e. Ha nem, akkor lemegyek Szegedre. Egyelőre nem adottak a körülmények a gyerekvállaláshoz, pedig az lenne a megoldás a doki szerint... nem lehet csak úgy szülni a vakvilágba...
Van valakinek olyan tünete, hogy gyakran kell pisilnie ( 5-10 percenként) és utána felerősödnek a petefészek, méh görcsök és ég a dereka? A vizelet tenyésztés negatív.
Sziasztok!
Ezt találtam a cukorról - endósoknak :) [link]
További ajánlott fórumok: