Endometriózis! (beszélgetés)
Én 1,5 hete szedem és 4-5 napja rettenetesen fájnak a melleim.
Nagyon jól hangzik. Látom, sok jó dolog van benne. Köszi, ki fogom próbálni. :)
Szerepel a mellekhatadok kozott. 1 honapja voltam vizsgalaton es akkor mell vizsgalat is volt, mindent renben talalt, bar akkor meg alig par napja szedtem a gyogyszert. Marcius elejere van idopontom es akkor megkerdezem. Ugyanolyan fajdalom, mint menstruacio elott volt nekem, csak mivel nem jott meg igy nem mulik el. Remelem nem lesz gond.
Nekem sem volt ilyen problémám. Lehet, meg kellene mutatnod orvosnak.
Szia!
Én több éve már csak ganodermás kávét iszom, nézz utána a neten. Én konkrétan mochás Gano kávét iszom (gomba, kávé, kókusztej, nyírfacukor van benne, meg egy kis kakaó is asszem), de van többféle. Szóval szerintem ezt lehet, nekem nagyon bejön :-)
Én is szedem, de nekem nincs ilyesmi tapasztalatom.
Akik Visanne-t szedtek! Nektek jelentkezett közben mellfájdalom? Nekem a menstruációm előtt is érzékeny volt a mellem, feszült, de most már vagy 3 hete nem múlik. Más is tapasztalt ilyet?
márc. 17-én lesz a laparom.
igen, UH-n látszott, de azt mondta, ez ritka. lehet, h több összenövés is van, de az nem látszik. meg az endo is csak akkor biztos, ha laparral találnak endometriumot a hasüregben. Nekem a bal petefészkem nőtt a méhemhez, de a jobb petefészkemnél érzem a fájfdalmat...szép kilátások, lehet, ott is van valami.
Azt tudjátok esetleg, hogy a Visanne elhagyása után mennyi idő, mire visszaáll rendesen a ciklus? Nekem egy havit írtak fel, ami ma-holnap el is fogy...
Értem. Kitartást neked! :)
Próbáltam utánajárni. Valami weborvosnak feltették a kérdést, hogy hogyan lehet leszokni, mert a kérdező 3 hétig nem ivott és folyton fájt a feje. Ahogy újra ivott kávét, elmúlt a fejfájása. Semmi értelmes ötletet nem adott a doki. Én fokozatosan próbálom, mindig egy kis korttyal kevesebbet. Aztán majd meglátjuk...
Köszi szépen neked is a visszajelzést! Nem semmi, mennyibe tud kerülni, ha az embernek valami baja van.
Köszi szépen! Nem keveset elkértek a vizsgálatért.
A Lukovich dokihoz a Sotéra én 3 hónapra kaptam időpontot.Aztán bejelentkeztem magánban.2 nap mulva mehettem,32eft volt a vizsgálat novemberben.
Azt mondták, hogy a Bajcsyba a legérdemesebb, ott a legrövidebb a várólista. Colonoscopiára pedig Bokor majd Lukovichoz a Sotéra, oda sem lehet hamar bekerülni, bár én tényleg nyáron kértem az időpontokat. De Lukovich magánban is csinál ilyet, azt hiszem 30-ért. Ez a bevállahatóbb, mint a 70 ezres MR. (Bár már bizonytalan vagyok az árakban.) Mondjuk nem mintha én megengedtem volna magamnak. :)
Szia! Neked uh-on vették észre, hogy vannak összenövéseid?
Szia! Honnan vette észre a dokid, hogy a kismedencédhez meg a beledhez van nőve az endo? Uh-on ez látszik?
Szia! Köszi szépen az ötletet! És melyik kórházba ajánlatos időpontot kérni?
Szia!
Én a Bajcsyban voltam, és marha sokára kaptam időpontot. Igaz, nyár volt, de akkor is 3 hónapot kellett várnom. :/ Szóval én azt ajánlom, hogy már most kérj 2 időpontot egy hasi meg egy kismedencei MR-re, hogy felgyorsítsd a dolgokat. Nem érdemes halogatni. Addigra úgy is meg lesz a beutalód, de ha mégsem kell MR, akkor lemondod, lesznek elegen a helyedre. Meg persze ha tényleg bél érintettségű, akkor colonoscopiára is...
Még nem voltam laparon, csak UH-n mutatták ki az endót.
Átérzem a problémád. Én tavaly nyár óta járok orvoshoz, és csak nemrég vették észre az endót. A lényeg, hogy már jó úton haladsz. :)
te mennyi idő alatt "épültél" fel lapar után?? Én azért jócskán végzek fizikai munkát (edzés...stb) és kicsit idegesít, h meddig vonnak ki a forgalomból...
köszi :)
nem tudom, holnap tudok időpontot kérni...
jó, h már vagy 10 orvos megvizsgált, de ezelőtt egyik se vette észre, h hátrahajló a méhem és ráadásul még összenövések is vannak...és akkor arra nem is gondolok, ami nem látszik esetleg az
UH-n.
Jaj, ez nem jó hírek. Mikor mész laparra? Mihamarabbi jobbulást!
le lehet...csak szeretem...de majd a lapar után derül ki, h biztos endometriózisom van-e. A bal petefészkem össze van nőve a méhem hátuljával. Viszont nekem a jobb petefészkem környéke fáj...nem tudom, majd kiderül :(
Aha, köszi szépen. Voltam három hete egy másik dokinál, és benne van a leletben, hogy a kismedencéhez és a bélhez van hozzánőve. De az a doki egyből vágni akart további vizsgálat nélkül, úgyhogy nem megyek vissza hozzá. Az MR-t és a tükrözést melyik kórházban végezték?
További ajánlott fórumok: