Endometriózis! (beszélgetés)
Szia,
István Gáborhoz (Kútvölgyi)küld. Hogy milyen vizsgálatok szükségesek azt majd eldöntik ők, ebben nem tudok segíteni. (A tükrözés a minimum ha tényleg bél érintettség gyanúja áll fenn, MR vagy CT esetleg még kell.)
Sziasztok!
Ha nem szeretnétek gyermeket, akkor milyen "megoldást" választanátok az endo kiújulása ellen? Visanne, spirál, fogi gátló stb.
Szia!
Nem vagyok egyedül, amikor én tavaly elkezdtem fórumozni, többen írták, hogy sikerült nekik a baba! Nekem is a terhesség hozta meg a gyógyulást, ill. ezt ilyenkor csak úgy mondják, tünetmentességet.
De te úgy tudom, nem akarsz már babát...
Nekem a baba volt a cél, ezért mindent megtettem - úgy érzem.
A progikrémet előbb elkezdtem, mint hogy néztek volna hormonszintet. Több orvost kértem, mire kiírtak hormonszintre. Ekkor már fél éve kentem a progikrémet, és az az eredmény tökéletes lett :) Csak az FSH-m volt magas, de nem vészesen.
Műtét után kaptam 3 havi gnrh szurit, ekkor már tornázgattam, de úgy igazán a menzesz visszajövetelekor kezdtem el heti 2-szer rendszeresen tornázni. Közben az étrendemet is megváltoztattam, paleohoz nagyon közelit.
A lényeg, hogy nem jött vissza legalább 4-5 hónapig az endó, mivel teherbe tudtam esni. De én ezt fejben is nagyon akartam, és elhittem, hogy sikerülni fog!
Drukkolok mindenkinek, aki endóval küzd... :(
EGyelőre - nekem, amióta olvasom a fórumot - Te vagy az egyetlen aki meggyógyult... Szóval hogy kell ezt csináni?
Neked néztek homronszintet és nem volt jó? Ezért kezdted a progi krémet?
Megműtöttek és utána rögtön tornázni kezdtél, kaptál szurit (milyet, meddig?) étrendet változtattál és most nincs endód? Mióta? MESÉLJ LÉGYSZI!!!!!!
Szia!
Én úgy tudom, legalábbis az orvos mondta nekem, hogy jobb lenne, ha semmit nem sportolnék, míg meg nem műt, mert megcsavarodhat a ciszta és akkor nagyobb gond lehet.Én a műtétig, majd azután 6 hétig nem sportoltam, utána pedig fokozatosan kezdtem el újra.
:) Mi a normális orvos különös ismertető jele? :)
Vicc nélkül, sajnos a jelenlegi dokimról még nem sok tapasztalatom van. 2x voltam nála eddig. Majd meglátjuk. Ő egyébként Dr. Szécsényi István a Bajcsyban van, meg magánba is a XVII.-ben. Ismeri valaki esetleg? Jól jönnének a tapasztalatok róla, ha vannak.
Nekem az Aviva torna megtanulása után "jött"/derült ki az endóm...Ki tudja mióta volt már ez a 4 ill. 7 centis endóm...
Műtét után, és szurik után ezerrel elkezdtem Avivázni, étrendemen változtatni, progikrémet kenni, és meg is lett az eredménye :)
Szóval aktív endómetriózissal tényleg nem szabad Avivázni.
Én úgy tudom, hogy az Aviva tilos ilyenkor.
Csak az a szomorú, hogy ők ezt nem hirdetik.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval