Elveink, no meg a tetteink... Érdekelne minél több vélemény (beszélgetés)
Igen. ez valami olyan megfoghatatlan dolog. számomra olyan mint a lelkiismeret. van ki/be kapcsoló gomb.. :) tudni kell azonban kezelni.
Nem tudsz minden helyzetben az elvárásaid és elveid szerint élni, működni. Az lehetetlen. ha valaki azt mondja hogy DE ő soha egy cselekedetében sem hazudtolta meg az elveit annak ideje elgondolkozni. mert biztos volt olyan csak megeshet hogy nem tudatosan az elvektől vezérelve hanem a helyzethez mérten ösztönösen cselekedett.
Viszont nagyon nagyon emberfüggő is szerintem!
Az meg hogy mióta "tartod" az elveid megeshet hogy befolyásol. és az is hogy te magad mennyi idős vagy, vagy az hogy mennyi mindent tapasztaltál meg. szerintem baromi sokminden befolyásolja ezt az egészet.
Nekem mindig az volt az elvem, hogy a tartásom minden helyzetben megmaradjon, annak ellenére, hogy sajnos túlságosan szókimondó vagyok. De soha sem szerettem lesűllyedni mások színvonalára. Az elvem, hogy soha semmit se bánjak meg, amit teszek, azért meg vállaljam a felelősségeket, és a következményeket.
Persze vannak élethelyzetek, amikor én is felrúgom ezeket az elveket, nem is olyan régen sajnos nekem is le kellet sűllyednem egy szánalmas véglény színvonalára. De akkor is tudtam, hogy mit teszek, volt vele célom.
A feszültségeket is mindig jól, intelligensen kezeltem, élvezem, ha a másik fél "kitér a hitéből", általában direkt szoktam felhúzni a kedélyeket.
Munkahely keresés.. Nálam az elv az hogy emberszámba vegyenek és emberként bánjanak velem.
Mostanra ott tartok hogy a büszkeségemmel együtt a fiókba kell tennem ezt is és befogni a szám, tenni a dolgom..
Fontos! mert az. de ha muszáj az ember ha kis időre is de félreteszi őket.. viszont idővel kibukik a dolog. bármiről is legyen szó..
A gyereknevelésben én is és szerintem mindenki feladja az elveit egy idő után.
Nekem egy elvem van,eddig nem kellett vele foglalkozni,remélem ezután sem:)
A gyereknevelésben! :S
Azt hittem ez egy könnyed móka, de a kisfiam még csak 22 hós lesz és már most érzem nem az. Kudarc, kudarc hátán és az elveink feladásának legjobb tanítója.
További ajánlott fórumok:
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Mindent egybevetve érdekelne a véleményeket, hogy melyik minden idők legjelentősebb magyar együttese?
- Elmennétek hajóra dolgozni? Csak wellness munkák. Tapasztalatok is érdekelnek
- Magas prolaktin szinttel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének
- Szerelem! Szeretet! Szex! 3 alap dolog egy párkapcsolatban. Érdekelne mi számotokra a fontossági sorrend?