Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Nyugi, sajnos belefutottál egy rossz darabba, és nem a megfelelő gyártmányt vásároltad. Közel sem macerás az e-cigi, rém egyszerű a patrontöltés is. A lényeg, és ez másnak is szól, valami ilyesmivel kéne kezdeni:
- EGO minimum 900mAh-s akksi - 2db
- 5db integrált patron (fém! kerámiás, vagy dual-coil, esetleg az új BUD)
- usb-s töltő és ha kell, hálózati töltő
- liquidek - később HELM (ideiglenesen nem elérhető), jelenleg Jokersmoker vagy USA (szerintem a Mellow Dew-k között is van jó)
Ennyi. Nem több.
Aztán mikor már látod, hogy milyen jól is működik, és még érdekel, hogy milyen egyéb lehetőségek is vannak, akkor lehet kezdeni más irányban is kísérletezni (tank kazánok, LR-LV, felújíthatós kazánok NGP-A2, Reo, mod-ok, stb.). De kezdetnek ennyi bőven elég. 3-4 üvegcse liqud és 5 patronnak elégnek kell lennie egy hónapra. Eltelik 2-3 hét, látod miből mennyi fogy, és utánrendelsz a "már megszokott" patronokból-lötyikből, és elkezdhetsz kísérletezni más ízekkel, egy-egy új patronnal-kazánnal.
Akkor neked is sikerült ,mint sokan másnak egy szart venned.
Én is így jártam!De én váltottam és nem bántam meg.Ja! És 14 000 ft lehet nagyon jót is venni:)
Pénteken vettem egy budai boltban egy e-cigaretta készletet.
Elsősorban Green 300-t kerestem, vagy Mini Duot, mert azt olvastam, hogy jó minőségűek. Bár a bolt honlapján szerepel, a boltban közölték, hogy Green 300 (sőt, semmilyen Green)nekik nincs. :(
Kértem Mini Duot. Miután ott kipróbáltam és behorpadt fejjel is nehezen tudtam füstöt kinyerni a készülékből, az eladó azt mondta, ebből van nyomógombos változat. Valóban, azzal könnyedén tudtam füstölni. Vettem hozzá gyári patront és liquidet is. Most néztem itthon, hogy ez nem Mini Duo, hanem Oxy-Gain... és már a nem nyomógombos sem Mini Duo volt :(
Otthon kiderült, hogy a bontatlan patronos dobozban slimhez való patronok vannak, tehát használhatatlanok... bosszankodás, vissza, csere. :(
Elkezdtük mindkét akkut használni és amikor kifogyott, az utasításnak megfelelően 8 órára töltőre tettem. Amikor a másik akkut töltöttük és annak nem világított a ledje, már biztos voltam, hogy az először töltőre került akku rossz... :(
A kifogyott patront liquiddel újratöltöttük a kapott leírás alapján, pont annyi füst jött belőle, hogy érezzem, semmi köze a Camelhez..., de azóta sem működik... :(
A sikítás határán vagyok, 18.700 Ft-ért vettem valamit, amit nem akartam, (plusz gyári patron, meg 2 féle liquid, összesen 21.900). Úgy érzem, átvertek.
Több kérdésem van:
A Mini Duohoz képest ez az Oxy-Gain, minőségileg mennyivel jobb/rosszabb? (tartósság, megbízhatóság, stb.)
A nyomógombost, vagy a "simát" érdemes választani?
Melyik akku a rossz; aminek világít a ledje töltés közben, vagy amelyik nem?
Honnan lehet tudni, hogy teljesen feltöltődött?
Mit csináltunk rosszul a patron feltöltésénél, hogy nem működik???? A boltban azt mondták, hogy csak Horvátországban gyártott lötty van, ehhez képest itt olvastam, hogy van amerikai, ami jobban hasonlít a dohányra? Hol lehet olyat venni?
Annyira macerásnak tűnik az egész, hogy ha nem fizettem volna ennyit érte, most mérgemben kidobnám az egészet.
Betudjuk az időváltozásnak:)
Remélem, valamit sikerült kezdeni magaddal.
Az asszony meg ne a kubai szivarra szokjon, hanem a házira,ha elektromost szívsz,kellemesen illatos leszel:)))
...nnna...senilito mortale...
... kössz a linkeket Mrs. Virágék...
... észre sem vettem, hogy van itten baloldalt ilyen Saját Menü - izé...
... akkor győzködöm az asszonyt, de ha ő meg rászokik bosszúból a kubai szivarra, akkor az a ti hibátok lesz!!!... )))
Én privit küldtem, nem emilt.
Azt sztem nem tiltottad le,nézz balra a saját menü alatt van-e üzeneted!
...kössz Lousha... de asszem voltam annyira barom, hogy bejelentkezéskor nem engedélyeztem az emilemet... már Virágékat is hiába vártam...
... hiába no... a kánikula meg a sok Pilsner együtt...
...kössz zsbela... megnyugtattál!
Akkor nekiállok a rendelésnek, asszem ez az ECHO xxl lesz, BÁR bosszantó, hogy alapból mindegyik e-cigit 11mg-os malbi tészttel adják...
... van olyan bolt itt budán, ahol lehet választani a készlethez 0 mg nikotinost is, de az meg cca 5 ronggyal drágább cucc...
...a314036a... léci írj már az ECHO (XXL) tapasztalataidról!
Megtaláltam az oldalt, meglepően olcsó...
... a cég csak ezt az egyet forgalmazza...
... kérdés, hogy tudok-é hozzá kompatibilis patront venni, mert ennek az ECHO-s cégnek csak malbis patronja van, a löttyválasztéka is korlátozott...
"nem említik a 0 nikotint..."
Egyrészt az ecigizők (főleg a rendesről leszokók) 98%-a nikotinost szív, nyilván nem a ritka kivételre van kihegyezve ott az a fél mondat.
Másrészt: Ha jobban megfigyeled, a nikotin emlegetését amúgy is igyekszenek kerülni (más okból).
Harmadrészt kicsit olyan ez nekem, mint amikor egy mai gyógyszer mellékhatásait olvasod, azokba nem azért írnak bele 387-féle dolgot a talpviszketéstől a fejleválásig, mert annyi minden bajod lesz tőle, hanem pusztán egy jogi csűrcsavar az ellen, hogy bepereld őket, ha a gyógyszer bevétele után elüt a villamos (főleg az USA-ban rettegnek az ilyen perektől a gyártók) Pusztán elővigyázatosság részükről, hogy nehogy bármi közük legyen valakinek a termékükkel okozni vélt bajához.
...igen zsbela... én is így gondoltam, de kategorikusan az e-cigit tiltják a FORGALMAZÓK nekem... nem említik a 0 nikotint...
... tényleg baromságnak tűnik, hiszen akkor vizipipát sem szívhatnék, és nem mehetnék a Lukácsban a gőzbe...
... most azért utánanézek még...
MÁS!
Nagyon nyomják a tüdővédő, EGCG antioxidáns prolung e-cigiket...
... semmi info az aksiról, csak a 2 rongyos póttartályt kínálják hozzá... fura...
... hiszen még a gyengébb e-cigi oldalak is igyekeznek pár technikai infot odatenni...
Az e-cigi-nek a nikotintól eltekintve gyakorlatilag nincs semmiféle élettani hatása (ezt több egymástól független tudományos kutatás is alátámasztja) A nikotinnak viszont tényleg van érszűkítő hatása. Szerintem ezért a figyelmeztetés.
Én a helyedben 0mg-os folyadékkal nyugodtan megpróbálnám a dolgot (mármint ha ezzel akarsz leszokni), Főleg ha a rendes cigarettádat tennéd le ezért, attól mindenképpen 1000-szer egészségesebb!
...Virág-Zsbele.. kössz a válaszokat...
...éppen most találtam egy átszámítást, idepastézom, hátha mást is érdekel:
"A váltószám 30-as. Ha valaki 0,6 mg/szál cigarettáról akar váltani, akkor 0,6*30 = 18mg/ml folyadékkal kezdje. Később 1-1.5 hónap használat után válthat a közepes (11-12mg/ml) erősségre és így tovább nullásra. "
...NAGYOBB BAJ AZ, hogy a legtöbb e-cigi bolt nyomatékosan TILTJA, hogy szív&érrendszeri (nekem koronaér-szűkület) bajokkal e-cigizzen bárki is!
Ez tragikus, hiszen napok óta waccsingolom a Fórumot és a boltok ajánlatát... így vérző (szűkülő) szívvel úgy tűnik le kell mondanom az e-cigi álmaimról...
UFF!
"nemigen értem a boltok oldalain a 11mg és a 6mg nikotintartalmat. Az én jelenlegi harmatos cigimre 0.3mg van írva."
Ami a cigire van írva, az EGY SZÁL cigi nikotintartalma, ami a folyadékokra, az 1ml-é. Kb. 30-szoros szorzóval kell számolni, tehát 1 ml folyadékot addig szívsz, mint 30 szál cigarettát.
Sokat tanultam a fórumról, kössz mindenkinek...
... DE...diabetes lábamnak méreg a nikotin érszűkítése...
PRÓBÁLT MÁR VALAKI TELJESEN NIKOTINMENTES CUCCOT?
...no meg,,, nemigen értem a boltok oldalain a 11mg és a 6mg nikotintartalmat. Az én jelenlegi harmatos cigimre 0.3mg van írva.
Ehhez képest egy mildMalbi hogyan lehet brutál 11mg-os?
Nekem is írjátok meg kérlek, hogy honnan rendeljek! Kicsit most elkeseredtem, ahogy olvasom ezt a fórumot, mert az ecigi szaknyelv nekem orosz:(( Mire megtanulom, hogy kell használni, és egyáltalán, hogy pontosan milyen tartozékokat és miből mennyit kell rendelnem, addig nagyon sok doboz analóg cigit elszívok még:(
Ha a szakértőknek közületek van egy kis ideje, örök hálára kötelezne, ha leírná, hogy az első rendelésemnél miket kell (érdemes) vennem.
Sziasztok!
Átolvastam a véleményeiteket, nagyjából sejtegetem milyen ecigire is szeretnék váltani. Most már csak egy megbízható eladó kéne.)
Tudtok ilyet ajánlani? :)
Szia homokóra!
Szerintem mi már beszéltünk egy másik topicban:)
Ott te segítettél nekem, itt viszonozhatom.
Fél éve vaperolok, cirka 30 év analógozást tettem le.
Azért akaraterő ehhez is kell, de hidd el, ez egy "magasabb szintű dohányzás" és sokkal jobb!
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?