Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Szia! Nekem pénteken jött meg az 510i-m, mondjuk én Mboro ízzel rendeltem. Először édeskésnek éreztem, de fél nap alatt megkedveltem. Azóta a napi 20 szál analóg helyett csak 5-öt szívok.
A kérdésedre válaszolva, nincs semmilyen szaga a "füstnek", mert nem füst, hanem pára. A szobában az ágyban fújtam, de senki nem érezte mellettem, én sem lettem büdös, mégis végigpöfékeltem egy 2 órás filmet. Hát ezért már megérte megvenni! Mondjuk én le szeretném tenni végleg az analógot, remélem 1-2 héten/hónapon belül sikerül!
Sziasztok.
Tegnap regeltem, és pont az e-cigi miatt. Megrendeltem az 510i-t. Menthollal, mert eve-et szívok, de nem a slim változatot. Egy kérdésem lenne, van a kibocsájtott füstnek valami szaga?
Nem leszokni akarok, csak valami olyan cigit szerettem volna, amitől nem leszek büdös.
rereeee!!!
Nah szoval,szoba került ez a xxl cigaretta....
ugye azt irják hogy 100 is feltölthetö a integrált patronja,igen áám de alatta van ilyen mondat:
Az integrált patron is utántölthető. 6-8 utántöltést követően az integrált patron porlasztója elhasználódik, eldobandó
akkor most hogy is van ez? ellent mond a 2 1másnak!!
Én személy szerint még olyan integrált patronrol nemtudok ami akár 100x is feltölthetö...
a kerámiás integrált patronrol hallotam olyat hogy 50x feltölthetö,de nem tul gyakori, általálban ez is kb 10x tölthetö fel.......
ez csak hasonlat volt ez a kerámiás patron :D
szal viszatérve a xx patronra,nem tudom mit higyek.....
Nagyrészt egyetértek azokkal amiket mondasz, bár: én is kipróbáltam már többféle e-cigit, a jelenlegi Super 808-asom akksija tényleg kibír legalább 20 szálnyit egy töltéssel, sőt, meglep amikor egy 5 órás sörözésnél folyamatosan (!) használom, mégsem merül le. Pedig az is 280mah.
A másik meg, hogy a sima cigim amit korábban szívtam, most 540 forintban kerül. Az elmúlt hónapokban, mióta e-cigit használok ugyanezzel a napi kb. 1 doboz mennyiséggel, volt időm kiszámolni, hogy most egy doboznak megfelelő mennyiség kb. 220 forintomba kerül (patron + e-liquid). Ezzel egy hónapban 9-10 ezret spórolok meg. Van aki ennél sokkal többet dohányzik, ezáltal még többet takarít így meg.
Kb. 5 hónapos és nagyon jól bírja egyelőre :)
Hát igen, ha 30 szálnyit akarsz e-cigizni naponta, valószínűleg jobban járnál egy Vgo 808i-vel pl, vagy az XXL-lel. Én kb. 20 szálat cigizek vele, arra nekem tökéletes, mert ráadásul 2 akksi van a készletben.
Nekem nyomógombosom van, de egyik kollégám automatát vett nemrég és nem érzékeltünk észrevehető különbséget, hogy nehezebb lenne szívni. A szivárgás szerintem csak a régebbi típusoknál volt inkább probléma, de az akkumulátor típustól függetlenül.
A Super 808-asod mennyi idős, jól bírja? 1 nap 30 ciginek megfelelő mennyiséget szívnék vele, ezért gondolkozom azon, hogy nagyobb kapacitásút vegyek.
Ha jól tudom a 808-ast naponta kéne töltőre tenni (280mAh) és liquiddel tölteni (1ml).
A tiéd nyomógombos vagy automata? Az automatát nehezebb szívni és beszivároghat a liquid az akksihoz, ez igaz?
(bocs a sok kérdését :))
Szia!
A Classic-tól (DSE801) kezdődően a normál áron futó darabokkal (tehát nem 3-5000 Ft) szerintem nem fordulhat elő, hogy nehéz lenne szívni. Ismerősi körömben elég sokfélét használnak, és még senki nem panaszkodott ilyenre. Nekem Super 808-asom van, de a Mini 510, a Mini 510i, a Vgo Power 510 és a Vgo 808i is nagyon jók.
Az XXL egy elég új dolog, a 100 újratöltés állítólag valami új technológia eredménye, ami számomra teljesen hihető, mert nálam az is mind tökéletesen igaznak bizonyult, amit a Super 808-asomról írtak anno. Ráadásul nyilván nem véletlen, hogy 1 DB (!) ilyen patron kerül 2.500 Ft-ba, más patronok darabára 100-500 Ft között mozog.
Bár én nem láttam, de szerintem ne a villalakókból indulj ki, mert nem hiszem hogy nagyon értenének hozzá, és egyáltalán fel volt töltve az akksi meg a patron amikor próbálkoztak vele. :)
Szia!!
elöször is, nem a kerámiás patronra gondolsz?? mert én errol a patronrol hallottam olyat hogy akár 50x is felehet töltenii... de olyat hogy 100x fel lehet tölteni ilyet nem hallotam még...
Én is kezdö e-cigis vagyok :D melyiket a legkönnyeb szivni? hát ez jo kérdés :D
valovilágot nem nézek igy nem tom melyik e-cigi lehet az :D
ha szeretnél tölem segitkérni irj rám bátran..
üdv: hamyka
Sziasztok! Sok hasznos dolgot találtam ebben a fórumban az e-cigarettázásról, amit köszönök. Én most szeretném kipróbálni először, de nem tudom pontosan milyet vegyek.
A Super 808 nagyon tetszik, de tényleg idegesítő lehet naponta tölteni az akksit és a liquidet is. Van egy ún. "XXL e-cigaretta" 23.900 Ft-ért, 1300mAh akku és állítólag az integrált patronja 100 újratöltést is bír (bár ezt nehéz elhinnem). Esetleg van valakinek ilyen?
Másik kérdésem az lenne, hogy melyik e-cigit lehet a legkönnyebben szívni? (most néztem a valóvilágban Alekoszt, amint kipróbálta Béci elektromos cigijét, de 20 másodperc után eldobta,
mert nem jött belőle semmi füst, pedig szívta rendesen)
hááát elméletileg ami 510-es csatlakozásu annak paszolnia kéne szerintem..
most jutot eszembe :D
ááh értelek :)
Nem tudom hogy öszepaszol-e.... nekem sincs méég e-cigim de hamarosan lesz :)
Nekem reo grandom lesz :)
megtalálod a régi hozzászolásaim közt a reo grandot/minit!!
ha mégse találod meg akor irj rám 1 privit és elmondom hogy menyibe kerül,ill miért érdemes azt megvenni :) ill hogy hol lehet beszerezni ha érdekel:)
Nincs e-cigim,és amennyire nézegettem,nekem a Joye510 lenne az igazi a hordozható töltődoboz miatt!
Csak azért kérdeztem,mert van jó áron Oxygain mini510,és ha a kettő összepasszol,akkor az jó!
csomi nem monták meg a oxigainál?
van már e-cigid? ha nincs szivesen segitek én is!! il ha még nincs e-cigid menyit szánszrá??
Helló!
Lentebb feltettem 1 kérdést hibásan,most javítanám,és így szeretnék választ kapni!
Az Oxygain Mini510, és a Joye 510 kompatibilis egymással???
Köszönöm a válaszokat!
:-) Üdv' Hááát én sajna egy éve ezt csinálom! Valahogy tök jó ez az e-cigi,de még mindig érzem,hogy nem az igazi!!! Bár én már néha 3-4 napig sem gyujtok rá hagyományosra és akkor olyan nagyon jól érzem magam,hogy elhatározom NEM ADOM FEL ÚGY IS MGTALÁLOM AZ IGAZIT!!! Az a baj,hogy itthon 2 fajta e-cigit lehet kapni: közepes minőségűt k..va drágán és sz.rt olcssón. Én 4 napja egy angol wepshopban legeltetem a szemem! Szuper dolgok vannak-megjegyzem sokkal olcsóbban mint nálunk. Egyébként a köhögés természetes,nálam és sokaknál ez volt az elején.
Szerintem ne add fel! Az integrált patronos dolog meg ilyen kiszámíthatatlan,én ezért írtam többször is,hogy nekem ez nagyon nem jött be!!!Eddig mindenkit próbáltam lebeszélni róla,mert csak elveszi az ember kedvét az egésztől már az elején,szerintem nem volt jó választás.Majd szépen lassan kitapasztalod...
Na, kipróbáltam. Amilyen az én formám, az első patron szar volt. Hiába szívtam, csepegtettem, szívtam, csepegtettem... nem jött semmi! Egy idő után rájöttem, hogy nem jó a menete, nem lehet teljesen rátekerni az akksira. Ez gyakori hiba?
A következő már jó lett, füstöl rendesen, csak minden szívás után köhögök tőle.
Rá is gyújtok egy rendesre, mert egy ideg lettem ettől az egész szarságtól.
Vigasztaljon meg valaki!
Na, ez jól indul! Hétfőn rendeltem, csütörtökön reklamáltam, ma elémehettem a futárnak, ha az ünnepekre ki akarom próbálni az e-cigimet! De már a töltőn van!
Remélem, a nehéz kezdet után a folytatás jobb lesz!
Én nem tettem le, mert nekem nagyon tetszik. :)
De ha visszaolvasol, sokan vannak, akik ennek segítségével leszoktak, az e-cigit pedig bármikor le lehet tenni, ha eljutsz a nikotinmentes e-liquidig (vagy eleve azzal kezded), mert utána ez már nem függőség, hanem egy szokás, szórakozás. És ez nagy különbség.
Sziasztok.
Szeretnék leszokni és arra gondoltam ezzel sikerülhet.Ahogy olvasgatom jó a cigiről leszokásnál,de erről is le kell szokni?Vagy ezt csak úgy letettétek?
Helló!
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy az Oxygain 510,és az Ejoy 510 kompatibilis-e egymással???
Fontos lenne!!!
Szia!
Onnan lehet tudni, hogy kevésbé füstöl, és kevésbé érezhető a megszokott íz.
A Super 808 patronba kb. 1ml e-liquid kell, de sokkal jobb, ha inkább belecsepegteted, mert úgy egyenletesen szívja fel a benne lévő vatta. A fecskendő egy másik töltési módszerhez való, vagy méginkább akkor lehetne rá szükséged, ha MEGA patront rendelnél a későbbiekben (annál kicsit sokáig tartana a csepegtetés)
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?