Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

2011. márc. 7. 14:05

Ja, lehet, hogy neked van igazad! Különben 10 perce küldtem el a rendelést, és már hívtak is a cégtől, hogy sajna a Super 808 nyomógombos változat kifogyott! Javasolták helyette a mini 501i-t. Hát elfogadtam, mert már nagyon beizgultam a dologra!

Mi a vélemény? Jól tettem?

760. albertzs28 (válaszként erre: 759. - 763c1a87a1)
2011. márc. 7. 13:42
Én 30 helyett 20-szal ismerem az átváltást, mert a cigisdobozon szálanként van megadva, az e-ciginél 1ml e-liquidre vonatkozik a nikotintartalom. 1ml e-liquid kb. 20 szál ciginek felel meg, tehát így tűnik logikusnak. Attól függetlenül nem hiszem hogy probléma, ha eggyel erősebbet rendelsz a kalkuláltnál, legalább könnyebb lesz az átállás.
2011. márc. 7. 13:30
albertzs28! A 487-s hsz-nál írtam egy átváltást, mit szólsz hozzá?
758. moooo
2011. márc. 7. 13:11
Azoknak,akik most tervezik az e-cigi vásárlást leírnám a tapasztalataimat. Nekem is mondogatták az elején,hogy kerüljem a cigiforma e-cigiket,mert csak csalódni fogok...! Egyik-másik csalódás is volt,DE hiába vettem meg a drágább vagy nagyobb telljesétményű készleteket,nekem sem a nyomógombos,sem a doboz formájú dolgok nem jöttek be! Én szeretek dohányozni,élvezettel teszem és csak akkor tudom igazán átadni magam ennek a fillingnek,ha maga a mozdulat olyan mint a hagyományos,nem kell gombokat nyomva tartanom,vagy öngyújtó nagyságú dolgot tartogatnom....csak szivok és füstöl-nekem ez a cigizés. A cigi méretű dolgokkal csak az volt a gond,hogy az álltalában 150-180mAh-s akku igen hamar lemerül-ez megint elvette a kedvem. Nálam az ideális középút a 801-es lett. Hagyományos automata 280 mAh-s akksival használom(elég jól bírja) nem kell óránként tölteni a kazán pedig minden tekintetben szuper(íz,hőmérséklet,mennyiség)füstöt produkál!! Azóta is ezt a tipust használom és az "e-cigik királya" és más hasonló jelzővel ellátott "csodamodellt" csak nagyritkán veszem elő(legtöbbször csak akkor,ha kifogyok a 801-es kazánból és csúszik a posta,tehát kényszerből). Mindenkinek ajánlom,hogy próbálja ki,mert több embert ismerek,akinek hozzám hasonlóan a kedvence lett. Ez egy régi modell,de a sikere azóta is töretlen,szerintem ez nem véletlen.
757. albertzs28 (válaszként erre: 755. - Sörkálmán)
2011. márc. 7. 13:06
423. hozzászólásnál van egy elég meggyőző SlimStar "élménybeszámoló".
2011. márc. 7. 13:04

Szia!

E-liquidből én mindenképpen Normál/Mboro és a Davidoff ízeket ajánlanám kezdésnek. Ha cigi formájú ÉS méretű e-cigit szeretnél, szerintem nézd meg a SlimStar-t, olcsóbb, kisebb, könnyebb, és nagyon praktikus, hogy akkutöltős doboz jár hozzá, ugyanis annak köszönhetően a kis mérete ellenére nem gond az akkumulátor kapacitása, mert a doboz folyamatos töltöttséget biztosít neki.

2011. márc. 7. 12:39

Sziasztok!

A csajomat szeretném meglepni ecigivel. Stabilan 1 doboz fehér szofi a napi fogyasztása. Csak jó minőségű holmit vennék neki, és számít, hogy cigiforma legyen. Mit javasolnátok mind gyártóban, mind folyadékban, ami leginkább közelítené az élményt?

Hajlok arra, hogy készletet vegyek, de hálózati adapter nem kell, usb-ről oldanám meg.

Pl. szimpatikus a mini vogue, de ha van vkinek tapasztalata azt megköszönném.

Tud esetleg segíteni valaki, hogy Szolnok környékén hol tudom a cuccot beszerezni?

Nem rendelnék netről, ha nem muszáj.

Előre is nagyon köszönöm!

Üdv, SK

754. hamyka (válaszként erre: 752. - Davidoff87)
2011. márc. 7. 11:24

Szia davidoff!!

Ezt irod itt a forumon: ,,Nem azt mondom hogy az ára nem számít, de bármit veszek mindig törekszem, hogy jó minőségű termék legyen amivel egy ideig nem kell foglalkozni,,

Ha ilyen e-cigit szeretnél akkor a reo grandot javaslom neked,igaz nem cigi formáju kicsit többe kerül mint a boltokban kaphatoak...

ha érdekel a beszerzése tudok benne segiteni!!

irj és üdv: hamyka

2011. márc. 7. 11:16

Szia!

Annak eldöntéséhez, hogy Te melyik készülékkel járnál legjobban, nem csak a cigarettád nikotintartalmát, hanem inkább a napi dohányzási mennyiségedet kellene mondanod (szál/nap).

Nicked és a megadott adatok alapján én a Davidoff 11/18mg-os e-liquidet javasolnám Neked. Ha átlagos mennyiséget dohányzol (napi kb. 1 doboz cigi), akkor a Super 808 nagyon jó választás szerintem (nekem ez van), ha napi 2-3 dobozt, akkor mindenképpen Vgo 808i-t, vagy Vgo Power 510-et.

A nyomógombos mindenképpen jobb választás bármilyen típusból, ezt itt már nem részletezném, mert korábban és 1-2 napja is megvitattuk már itt a fórumon, olvass vissza, vagy privát üzenetben szívesen segítek. Nekem a nyomógombos Super 808-asom előtt volt egy automatám, és valóban sokkal megbízhatóbb a nyomós.

Nem kompatibilis minden patron minden készülékkel, mert a legtöbb készülék átmérője eleve eltér egymástól, ezen kívül csatlakozás is többféle van. Itt főleg a számozásra kell figyelni, a 808-asok kompatibilisek minden 808-as patronnal, az 510-esek az 510-esekkel, stb.

2011. márc. 7. 09:00

Üdvözletem Mindenkinek!

10 éve szipákolom ezt a nyamvadt cigit és oda jutottam, hogy idegesít az íze, a füstje és minden nyavaja, hogy pl. idegbeteg leszek attol ha elfelejtek reggel venni útközben és úgy kell kiszöknöm a munkahelyemről venni. Első gondolat a leszokás volt, de aztán egy filmben láttam ilyen szerkezetet és most ennek próbálok utánajárni.

Davidoff Gold-ot szívok: 7 mg kátrány, 0,6 mg nikotin, 7 mg CO. Milyen készüléket ajánlanátok nikotin éhségem kielégítésére? Nem azt mondom hogy az ára nem számít, de bármit veszek mindig törekszem, hogy jó minőségű termék legyen amivel egy ideig nem kell foglalkozni. Alapvetően láttam 2 kivitelt nyomógombos és autómata, melyiket tartjátok jobbnak, ha valakinek volt/van esetleg mindkettő az Ő véleménye mindenképp sokat jelentene. Aztán láttam hogy ebbe ilyen patonocskák, vagy is kazánok nyújtják az élvezet tárgyát. Ezek szabványosítva vannak és mindegyik kompatibilis mindegyikkel, vagy az adott gyártó termékét kell vsárolni? Köszönöm a válaszokat előre is!

751. albertzs28 (válaszként erre: 750. - Moooo)
2011. márc. 7. 08:50
Hát igen, ez azért van, mert a cigifüstben nem a nikotin az ami káros és rombolja szervezetet, hanem a kátrány és a többi sok ezer mérgező vegyület, ami a viszont az e-cigiben nincs.
750. moooo (válaszként erre: 748. - 763c1a87a1)
2011. márc. 7. 07:46
Nekem az a véleményem,hogy ha a szervezeted nem jut nikotinhoz,akkor azt az üzenetet fogja küldeni az agyadnak,hogy "ez az e-cigi nem jön be neked..." :-) Az ízén nem érzed,hogy nikotinos vagy mentes! Én úgy gondolom-és tapasztaltam-hogy ha valóban át akarsz szokni,akkor be kell csapni a szervezeted. Én is rájöttem,hogy ami érezhetően legyengít és károsít az nem a nikotin,hanem az összes többi nyúnyaság,ami a cigiben van.Szerintem én most min. 2-szer annyi nikotinhoz jutok e-cigivel,mint a hagyományossal,mégis szakadozik fel a ...nem részletezem,jobban alszom,jobb az állóképességem stb. szóval szinte megfiatalodtam!
2011. márc. 7. 06:39
Ja, meg a ... éves fiam is ki akarja próbálni, ne adjak a szájába mindjárt nikotinosat! Állítólag még nem próbálta a rendeset! Hahaha!
2011. márc. 7. 06:35

Na, megálmodtam a megoldást! Ma megrendelem a Super 808-at, kérek hozzá grátiszba nikotinmentes lötyit, meg veszek hozzá 6mg-ost. Na mármost kipróbálom mentessel, ha nem jön be, keverek. 10ml 0-s+10ml 6-os az már mégis hat valamit. Amíg ez elfogy, rájövök, hogy bejön-e ez a cigim helyett, vagy maradok "rendes" bagós.

Mit szóltok a tervemhez?

747. hamyka (válaszként erre: 743. - Natalyel)
2011. márc. 7. 00:46

Ohh szoval probáltad a reo grandot??

Én élöben nem láttam méég egyik e-cigitse..

tehát én ugy mondok véleményt amit hallotam ill olvastam rola...

tehát saját tapasztalatom nincs rola...

De annyira monta 1-2 emberke hogy meg ugy jo a reo grand,mondom akkor egye-fene belevágok,igaz elöször kicsit sokaltam az árát, de aztán rájöttem hogy nem olyan sok...

Csak jönne már meg az e-cigim,remélem nem leszek csalo áldozata... kis félsz mindig bennem van....

jah,és nem baj natalyel hogy hoszu lett a véleményed,az a joo ha minnél töbet tudsz rola mindig irni :D

ez igyvan ahogy montad hogy a kicsi aksi kis teljesitményel jár hiába a cigi forma de ezt montam én is... de ettöl még ugye lehet jo...

746. Seven of Nine (válaszként erre: 744. - Natalyel)
2011. márc. 6. 23:15
Huuuu koszonom szepen a reszletes valaszt,nagyon kedves toled, azt hiszem bele fogok vagni!
2011. márc. 6. 22:48
"a első oldalára" = a belső oldalára
2011. márc. 6. 22:47

Ja, és az integrált patron töltésénél egyszerűbb dolog nem nagyon létezik az e-cigi világában. Leveszed a kis műanyag kupakot és belecsöpögtetsz 10-15-20 cseppet, a első oldalára, és beszívja a vatelin. Ennyi :).

Másik eljárás, amit a youtube-on láttunk töltési módszer, és már két hete így töltöm az integráltjaimat: a patronhoz adott kis szilikonkupakba csöpögtetek kb. 15 cseppet, majd a levett kupakú patront a vatelines felével lassan belenyomom. Ezután lassan forgatva egyre döntöm vízszintbe, majd kész is, a vatelin beszívta.

De persze van vatelin nélküli, kerámia integrált patron is, na azt már máshogy kell tölteni. De az sem ördöngösség: kapsz hozzá egy injekciós tűt, és avval benyomod a kis lyukba :).

Ebben nincs semmi bonyolult...

Persze, ha az üvegszálas kerámiapatron fel akarod "javítani", hogy még erősebb, még ízesebb füst jöjjön...

Mondom, lehet még erről bőven mit beszélni :).

Jóéjt.

2011. márc. 6. 22:39

Az én véleményem és tapasztalatom, minden e-cigizés felé kacsingatónak:

- Kedden lesz egy hónapja, hogy e-cigizem. Előző nap megjött a szett, töltőre raktam. Másnap felkeltem, és a kávémhoz már a Mini-met szívtam, 6mg-os lötyit. Nem mondom, hogy az első 2 nap nem jutott eszembe, hogy kimenjek egy analógra, mert valóban, a megszokás, meg míg "beletanul" az ember az e-cigi szívásába... De nem volt semmi olyan para, ami a cigimegvonással jelentkezik. Szóval én az első gőzslukk óta semmi analógot nem szívtam.

- Nagyon fontos, hogy ne "gagyi", olcsó e-cigit vegyünk. Gyengén füstölő, hamar lemerülő, ízben is szegény cuccokkal hamar kiábrándulsz, visszavágysz az analógra, és soha nem fogod megtudni, miről lelkendezünk itt alberzs-vel, moo-val, stb... Ha nagyon fontos a cigi kinézet, akkor Joye/Mini510, Super808, de ha az is elég, hogy valami félig-cigi formájú, akkor nyomatékosan ajánlom a VGO/EGO típusokat, mindjárt mondom miért. Nem, nem vagyok boltos, sem béríró, onnan veszed, ahonnan akarod.

- Google-ben rákeresel: e-cigi, netán még hozzáteszed VGO vagy EGO, és minimum 4-5 magyar! oldalt is találsz, ahonnan beszerezheted, képeken látod, hogy néz ki, stb.

- Tegnapelőtt jött meg a VGO Power 510-es, 900mAh-s akksim. Gyönyörű, mármint külsőleg :). Megformáztam az akksit - 8 óra töltés - és ma reggeltől csak azt szívom. Isteni, hogy még mindig nem kell tölteni, pedig keményen megdolgoztattam, direkt saját keverésű alacsony nikotintartalmú lötyivel, hogy nyugodtan tudjam szívni sokszor, csak az élvezet kedvéért. Elegáns fekete szivarformájú, és füstöl, bírja, és a kókuszos-trópusi gyümölcsös lötyinek isteni az íze :). A MArlboro-capuccino keveréket is nagyon karakteresen visszaadja.

- Ha elkezded, és bejön az e-cigi, egy idő után rá fogsz jönni, hogy csak az elején, mikor még újdonság a kezedben, akkor számít a cigiforma - meg speciális helyeken. És rájössz arra is, hogy bizony a nagyobb akku nagyon praktikus, nem kell napközben tölteni, és egész nap azonos teljesítményen adja le az energiát, ez is nagyon fontos.

- Persze a 2db 280mAh-s Mini510-esem is használatban marad, nagyon is: biztonsági tartalékként, hisz avval is meg vagyok elégedve, nagyon jól működnek, csak épp hamarabb lemerülnek.

A Stick-formákról - doboz vagy walkie-talkie, kinek hogy - most nem beszélnék, egyrészt saját gyakorlati tapasztalatom csak pár slukk erejéig van - hamyka által említett Grand Reo, mellesleg brutálisan jó -, másrészt tudom, hogy az e-cigivel ismerkedőknek ezek nem alternatívák, elsőre túl "riasztó" a külsejük.

Még rengeteget lehetne mesélni az akksikról...

És még csak az akksikról beszéltem, az integrált patronok, kazánok, stb. mind mind több oldalas ismertető írás lenne.

Bocs, hogy hosszú lettem.

742. hamyka (válaszként erre: 740. - 763c1a87a1)
2011. márc. 6. 22:11

Igyvan!!

Ezt olvastam én is....

2011. márc. 6. 22:10

Szaisztok!

Azt szeretnem kerdezni eros dohanyosoktol, hogy mikor attertetek az ecigire szuksegetek volt melleszivni egy kicsit a rendes cigibol is vagy ez teljesen helyettesitette a rendes cigit?

Csakmert tervezem, hogy beruhazok ra.

2011. márc. 6. 22:08

Az átváltási szám a 30-as. Ha valaki 0,3 mg/szál cigiről akar váltani, akkor 0,3*30 = 9mg/ml folyadékkal kezdje és kerekítsen felfelé (11-12mg-ost lehet kapni)

Ezt olvastam egy másik fórumon!

739. hamyka (válaszként erre: 737. - 763c1a87a1)
2011. márc. 6. 22:08

Hmmm.... láttam már azt a készletet, ár/értékben lehet hogy jo,de én keveslem a aksi teljesitményét...

végülis nem olyanrosz készlet,de megjegyezném hogy azért ez a készülék amit megszeretnél venni (ECO- 808) azért MÉGSEM OLYAN mint a minöségi e-cigi...

Ezzel nem megbántani akarlak,csak a véleményemet mondom el...

ha ilyet szeretnél szeretnél venni akkor tudok 1 boltot akik árulják és korrektnek tünnek!! ha érdekel ez a bolt ebben is tudok segiteni,csak irj rám!! üdv: hamyka

738. hamyka (válaszként erre: 736. - Albertzs28)
2011. márc. 6. 22:01

rendbenvan albertzs 28!!

Ha a töbieket is érdekli akkor majd kiirom ide amikor majd megjön és használom... okés?

737. 763c1a87a1 (válaszként erre: 729. - Albertzs28)
2011. márc. 6. 21:01
Azon is gondolkodom, hogy ne vegyem-e inkább a ECO 808 E-Cigaretta - Gazdaságos készletet 7990,-ért? Igaz, hogy ehhez csak 2 fejet, meg 10ml folyadékot adnak, de ha nekem mégsem jön be ez az e dolog, akkor nem bukok annyit. Mit gondolsz?
736. albertzs28 (válaszként erre: 735. - Hamyka)
2011. márc. 6. 20:35
Én örülnék ha majd beszámolnál róla, engem minden érdekel ami e-cigivel kapcsolatos.
735. hamyka (válaszként erre: 734. - Albertzs28)
2011. márc. 6. 20:06

megértelek :D monták már wokitokinak is,de monták már szokol rádionak is meg aszem mobil telefonnak is :D

Majd ha érdekel titeket szivesen irok rola kis véleményt amikor megjön és ki probálom ill késöbb is irok rola véleményt hogy hosszabb távon menyire éri meg,ill hogy milyen, ill hogy hoszutávon menyibe kerül a fenntartása...

persze ha van rá igény és szeretnétek hogy meséljek rola :D :)

734. albertzs28 (válaszként erre: 733. - Hamyka)
2011. márc. 6. 19:30
Biztos nem rossz kütyü, de őszintén szólva nekem fontos, hogy az e-cigimnek normál cigi alakja legyen. Pl. amikor beülök valahova sörözni a haverjaimmal, ne mindenki azt bámulja, hogy mi a fene az a füstölő walkie-talkie a kezemben. :)
733. hamyka (válaszként erre: 732. - Albertzs28)
2011. márc. 6. 18:59

én is csak ugy hallottam hogy kicsit macerásabb ujra tölteni a integráltat,de hogy igaz-e vagy sem ezt nem tudom mert nekem méég semilyen e-cigim sincs :D

nekem reo grandom lesz,de gondolom rámenne a integrált patron is némelyik csak kérdés hogy felmenne-e a folyadék :D

és tetszik neked a reo grand? vagynem?

732. albertzs28 (válaszként erre: 730. - Hamyka)
2011. márc. 6. 18:15
Ezt viszonylag sokan mondják, hogy az integrált patront macerás újratölteni, de nem értem honnan ered a hiedelem. Leszeded a végét és belecsepegtetsz. Ugyanúgy kell újratölteni mint a normál patront, csak annyi a különbség, hogy ennek előbb le kell szedni a kupakját.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook