Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Egyetértesz, hogy minden embernek javallott lenne terápiára, vagy pszichológushoz járni? Mit ajánlotok nekem? fórum

Egyetértesz, hogy minden embernek javallott lenne terápiára, vagy pszichológushoz járni? Mit ajánlotok nekem? (beszélgetős fórum)


1 2
51. tumbo2 (válaszként erre: 49. - Guruljka)
okt. 15. 10:24
semmi.talán hatvan éve volt,mikor együtt laktunk egy hosszú házban egy párttitkárral,akit föl akartak akasztani.de megmenekült.a fia pszichiáter lett,na a feleségéről ne beszéljünk,aki bőrgyógyász,rengeteg pénzt kért tíz percért.szóval a fiú,igaz már öreg,mint én 52-ben született,épített egy házat a faluban,mert akkor olyan törvény volt,hogy csak helyben lakó vehetett földet.de a lényeg,hétvégén cigányokat hozatott,aztán ott ment a dínom-dánom.úgy mulattak,majd kirúgták a ház falát.
50. nemérdekel (válaszként erre: 20. - Amaunet)
okt. 14. 17:46
De pont az a jó, hisz a barát sokszor elfogult,nem meri/akarja megmondani neked a tutit.
49. Guruljka (válaszként erre: 48. - Tumbo2)
okt. 14. 17:43

Fogat szépíteni még lehet lelkileg rozogán.

De egy szintén rozoga lelkú pszichomókushoz mi értelme elmenni? ?

48. tumbo2 (válaszként erre: 47. - Guruljka)
okt. 14. 08:49
miért a fogorvos hova jár,hogy a fogait szépítse?a reklámban volt.
okt. 14. 03:34
Ha minden ember terápiára jár, akkor hova járnak a pszichológusok?
okt. 14. 03:26

Valahogy napi szintű vívódást okoz az is, hogy elmenjek dolgozni, vagy kimozduljak otthonról... Lelkileg teljesen tropa vagyok, érzem. Taknyomon-nyálamon csúszom minden nap, mint egy meztelen csiga.


Ha sikerül is lenyomnom 8 órát valami gyárban, műszak után még rosszabb állapotban szoktam lenni, mint előtte. Minél többet vagyok emberek között, annál jobban megutálom őket, pedig jó lenne szeretni őket, nem szándékosan csinálom.


Járok egyéni teraphoz, de szerintem be kell feküdnömm ki kell vonnom magam a forgalomból, parkolópályára kell tennem magam, hogy autós szóval éljek.

okt. 14. 03:03

Hát fizikálisan, meg mentálisan sem vagyok a topon.. Érzem valahogy, hogy ki kéne szabadulnom ebből a mókuskerékből, taposómalomból. A lelkem ígyis már jajong.


Valahogy ki kellene szakadnom ebből az egészből. Az itthoni környezet is lehúz, szinte állandó a feszültség. Valami szanatórium kellene nekem, alsóhangon olyan 2-3 hónapra elvonulni az emberek közül.


Ott leszedálnának annyira gyógyszerekkel, hogy nem lenni időm gondolkozni se. Csak pihennék és gondoznám a lelkemet. 2-3 hónap totál kikapcs, most nagyon jó lenne, feltöltene. Kioffolnám az egész világot, mint számítógépen megnyomni a kikapcs gombot....


Úgy lennék ott, mint egy csecsemő, kivéve a pelenkázást, nővérkék megmasszíroznák a lábamat, friss vizet öntenének nekem és ha véletlen túladagolnák a nyugtatót, szívleállásban elhalálozom. Mindenki jól jár. :))

okt. 10. 16:38
Még akár egyet is érthetnék:)
43. Kuk@c (válaszként erre: 42. - Bless the child)
okt. 10. 16:25

Hát csak ugye a terapeutának is megkő' élni vmibű'...


Sokszor aztán az lesz, amire a legnagyobb igény van.

42. Bless the child (válaszként erre: 38. - Bajnok1)
okt. 10. 13:56
A jó terapeuta nem lesz barát
41. Mazee (válaszként erre: 38. - Bajnok1)
okt. 10. 13:53
Nem működik így.
40. tumbo2 (válaszként erre: 38. - Bajnok1)
okt. 10. 13:29
nem minden esetben.a lányom 18 éves koráig lakott itthon.utána kollégiumban,aztán albérletben,aztán egy pasival,most az esküvőjére készül 41 éves korában.a leválás egyáltalán nem volt nehéz.nem úgy,mint a húgomnak,aki nem akarja elengedni a lassan 35 éves fiát.
39. bajnok1 (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 10. 13:24
neked ingyenes, de azért még kap fizetést érte, hogy meghallgat, bár nem túl sokat, az tény.
38. bajnok1 (válaszként erre: 28. - Mazee)
okt. 10. 13:22
de igen. így működik a jó terápia, barát és szülő is a terpeuta. csak a végén a leválás lesz majd nehéz.
okt. 10. 13:18
Pszichológust ajánlok, és szorongásoldót. Azt orvos írja fel, ha jónak látja. De apádnak sem ártana egy szakember, ha tényleg olyan rosszul bánik veled. Őt kéne előbb leállítani.
okt. 10. 12:56
Egyáltalán nem értek egyet.
35. anettka.4 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 10. 12:54
Nem kell mindenkinek pszichológushoz járni. Én fel tudom dolgozni a jót és a rosszat egyaránt. Ez az élet. Egyszer fennt, egyszer lent.
34. Mazee (válaszként erre: 33. - Roxána)
okt. 10. 12:03

"és végre valahára hivatalosan is megkaptam a borderline diagnózist."


Ne netdiagnosztizáljunk már...

okt. 10. 10:57
Borderlányka! Ez a saját "diagnózisod",hogy Borderline szindrómában szenvedsz? Amit leírtál magadról,az nem az.
32. Scherlock (válaszként erre: 30. - Kuk@c)
okt. 10. 10:54
:)
okt. 10. 10:49

Szia! Privátban szívesen beszélgetek veled, ha gondolod írj!:)

Ha pedig nincs hozzá lelkierőd, akkor a profilomon megtalálod a blogom linkjét. Hasonló cipőben járok, mint te

30. Kuk@c (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 10. 10:44
Ha voltál pszichonál és bejött, miért nem azt folytatod?
29. tumbo2 (válaszként erre: 23. - Amaunet)
okt. 10. 09:15
én jó hallgatóság vagyok.amúgy nem túl barátságos,elég mogorva.de meglepődtem milyen sokan akarják nekem ismeretlenül kiönteni a szívüket.
28. Mazee (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 10. 08:40

"Fura dolog, de nekem jelenleg a legjobb barátom a pszichológusom"


Ezt jelezd neki is, ez nem egészséges hozáállás.

27. jucika33 (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 10. 07:14
Sajnos azt kell, hogy mondjam (és nem sértésből, csak önismeretfejlesztésből), hogy ha úgy érzed, egy ember sincs, aki meghallgatna, akkor figyeld meg magadat kívülről! Mennyire vagy kellemes beszélgetőtárs, barátságos munkatárs, megértő barát... stb. Gondold el, milyenkek azok az emberek, akikkel senki nem akar leállni beszélgetni. (pl. bolond bácsi koronával a fején, vagy a folyamatosan panaszkodó, mindenkit szidó kolléga. Vagyis , aki mások számára kellemetlen.) Lehet, hogy te pillanatnyilag nem vagy vonzó társaság. A problémáit is csak annak hallgatják meg, aki amúgy szeretetreméltó a hétköznapokban. Tudom, hogy ezen nagyon nehéz változtatni, de mint a másik fórumban is írtam neked, figyeld a többi embert, mikor, hogyan reagálnak, hogyan beszélgetnek. Próbáld magadra erőltetni (aztán már természetes lesz, nem kell erőlködni) az érdeklődő, mosolygós ember "álarcát". Saját tapasztalatomat írom, nem könyvből szedtem. Én egy nagyon durva időszakon mentem most át, én is elkerültem pszichológushoz is. De én azt láttam, hogy mindenki segíteni akar, meghallgat, még akkor is felajánlották, hogy ha akarok, beszéljek a történtekről, amikor már nem akartam beszélni. De ehhez az kell, hogy amúgy a többi emberrel te is kedves, barátságos és érdeklődő legyél.
26. Antonov225 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 23:05

Aki lelkileg rendben van, annak nem szükséges pszichodokihoz járni! Valóban fel kell dolgozni a jó dolgokat is, de az másfajta feldolgozás, ahhoz nem kell segítség.

Javasolni a doki tudna, aki huzamosabb ideje kezel és látja az állapotodat. Ő tudja eldönteni, hogy egyáltalán szükséges-e komolyabb terápia kórházban, vagy elég, ha x időnként egymással beszélgettek.

Én készülök befeküdni (doki is javasolta, meg egy sorstársam is) és szintén szorongok emberek közt, de vállalom a befekvést, mert már csak ez maradt, mint lehetőség. Ha úgy érzed neked sem elég a 'kinti' kezelés, akkor kérdezd meg a dokidat, hogy mit gondol, aztán majd megmondja, hogy javasolja-e a 'beköltözést' és nyilván azt is tudni fogja, hogy melyik intézmény felelne meg a számodra.

25. Bichi (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 22:37

Már csak etikailag sem lehetne a pszichológusod.

Nem értem, bármelyik pszichológus fogad, hisz fizetsz érte, mi az hogy szóba sem áll más veled?

Amúgy meg ha tényleg így van, akkor azért komoly baj van veled, ez a tipikus "minden hülye szembejön az autópályán" eset lehetsz

24. _Berry_ (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 22:14

Nem értem, hogy ha jársz szakemberhez, akkor miért nem tőle kérsz segítséget? Nyilván ismer ilyen intézményeket, vagy utána tud kérdezni, hogy melyik hogyan működik, lenne-e olyan, ami a jelenlegi félelmeid ellenére megfelelő lenne neked.

Egyébként meg miért ne húzhatnád ki magad? Ha szorongó vagy, akkor azt (is) kell kezelni, akár kiscsoportban vagy egyénileg, mert attól nem fog megoldódni, ha rád erőszakolják.

23. Amaunet (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 21:51
Vajon miért? Te meghallgatsz másokat?
22. Elliana (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 9. 21:37

Szerintem ezt inkább pszichológussal illetve pszichiáterrel kellene megvitatnod.

Sokkal kompetensebb ebben a kérdésben, mi lenne számodra az ideálisabb ,mint mi hozzá nem értő laikusoknak a véleménye.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook