Főoldal » Írások » Egyéb témák » Dominó játék 2.0

Dominó játék 2.0


A Dominó játékban a logika, a gyűjtögetés, a szerencse és a stratégiára kap szerepet.

Lényege lehet az, hogy minél több pontot szerezz. Ha ez neked nem tetszik annyira, rakj le minél több dominót. Ha más a taktikád, csípj el minél több DominÓrát. Ha ez sem lehet célod, akkor aukciózz minél többet, és ezzel kerülj a toplista élére.

Dominó játék 2.0

A játékhoz 7 féle toplista tartozik, vagyis az esély hétszer akkora, mint más játékban, hogy a legjobb legyél valamiben. Két listát vezetünk, egyik az elmúlt 28 nap alapján készül, a másik pedig all time lista, azaz a kezdetektől számolódik.


Indulás


Induláskor mindenki 4 dominót kap, illetve megtudja, mi a sorának első dominója, amit folytatni kell. A "Saját dominók" képernyőn felül a dominósor, alatta a saját dominók láthatóak. Utóbbi jobbra halad, azaz mindig a kérdőjeles dominó helyére kell rakni. A játékban mindenki a saját sorát építi.


A játékot bármikor újrakezdheted, amíg nem értél 5 pontot és ha még nem aukcióztál. Ilyenkor minden dominódat (a saját és az aukcióra ajánlottat is), illetve a dominósorodat, pontjaidat is töröljük, és minden olyan lesz, mint ha most kezdenéd a játékot. Ha már legalább 5 pontod van, a játékot nem kezdheted újra.


A dominók


Dominót a DominÓrákban lehet szerezni. Ez naponta 8 alkalommal egy olyan óra, amikor a fenti menüben egy óra képe jelenik meg, melyre rá lehet kattintani. A DominÓrák X óra 0 perctől (a szerver órája szerint!) a következő óra 0 percig tartanak. Ha megvolt már aznap a 8 DominÓra, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz következő. Ha épp nincs DominÓra, vagy már kattintottál az aktuálisra, akkor játék oldalán láthatod, mikor kezdődik aznap a következő DominÓra. Másnapra vonatkozó információt csak éjfélkor kaphatsz.


Dupla DominÓra: Minden nap az első DominÓrában, amivel találkozol, két dominót kaphatsz. Ennek feltétele, hogy az asztalodon legyen számukra hely. Ha csak egy helyed van, akkor a program rákérdez, hogy biztosan fel akarod-e venni az egy darabot a kettő helyett.


Bónusz DominÓra: Ha 24 órán át nem kattintasz dominÓrára, akkor kapsz egy bónusz DominÓrát. Ezt az órát csak te láthatod, teljesen független attól, hogy a többieknek DominÓra van-e! Ha rákattintasz, akkor hozzájuthatsz egy új dominóhoz.


Ha az elmúlt 24 órában nem vettél fel dominót, akkor a bónusz egyben dupla DominÓra is, így az alábbi szöveg fog megjelenni: "Bónusz DominÓra csak neked! (24 órája nem vettél fel dominót.) A képre kattintva megszerezheted! Ez az első DominÓrád ma, így 2 dominót kaphatsz." Tehát szintén két dominót fogsz egyszerre kapni, ha elfér az asztalodon.


Egy játékosnak egyidőben összesen nyolc dominója lehet az asztalán. Ha minden hely foglalt, egy dominótól meg kell szabadulnod, hogy újabb dominót vehess fel.


Minden beillesztett dominó +1 pontot ér.


Akadnak azonban színes dominók is:

a sárga dominó lerakásáért 2 pontot, a fehér lerakásáért pedig 3 pontot kaphatsz. A dominók beillesztésénél a szín nem számít, tehát azonos pöttyel rendelkező dominókat illeszthetsz össze, attól függetlenül, hogy narancssárgák, sárgák, vagy fehérek.A dominók alatt alapesetben háromféle gomb látható:


"Beilleszt" - Ezzel rakható be a sorba a dominó.

"Eldob" - Ezzel eldobható egy dominó. Akkor kellhet, ha kell hely egy új dominónak, és jelen pillanatban vagy nem tud a játékos, vagy nem akar aukcióra bocsátani a dominói közül. Egy-egy dominó eldobása -1 pont. (Mínuszba így nem lehet menni.)

"Aukcióra" - Ezzel pedig aukcióra rakható az adott dominó. Ez csak akkor használható, ha épp nincs aukción dominója a játékosnak, illetve több pontja van, mint amennyi dominót eddig aukcióra bocsátott. Az aukcióra felajánlás -1 pont, viszont ha a dominód elkelt, kamatostul kapod vissza, +2 pontot kapsz (attól függetlenül, hogy mennyiért kelt el a dominó). Ha nem kel el 10 órán belül, akkor sajnos elveszik a felajánlás 1 pontja.


Az aukcióra kerülő dominók kezdetben 5 pontba kerülnek. Ez az ár 2 óránként csökken eggyel. Amikor elérte egy dominó ára a 0-t, lekerül az aukcióról. Dominót az aukcióról csak akkor vásárolhatsz, ha eltelt már 2 óra a legutóbbi vásárlásod óta. Az elkelt dominók tulajdonosa 2 pontot kap.

Az aukción minden dominó alatt látszik, hogy ki ajánlotta fel azt, illetve hogy hány óra hány perckor fog eggyel csökkenni az értéke. Az 1 pontba kerülő dominóknál ez az időpont a lekerülés dátumát jelenti.


Joker dominók


Joker dominókkal is találkozhatsz a játék során. A dominók joker feléhez minden dominó illeszkedik. A program automatikusan tudja, melyik felét kell a sorhoz illeszteni. Vannak azonban olyan esetek, amikor egy dominó mindkét fele illeszthető. Ilyen esetben megjelenik a Megfordít gomb, amellyel lehetőség nyílik a dominók megfordítására. Ha a dominóidat kétféleképpen is odaillesztheted a sor végére, akkor úgy fordítsd a gombbal, hogy az alsó fele fog érintkezni a dominósoroddal!


Bomba dominó

A bombával leszedheted az utolsó dominódat, ami eltűnik. A bomba dominót a Beilleszt gomb megnyomásával tudod aktiválni, azonnal végrehajtódik, majd eltűnik. A bomba dominó használatáért 1 pont jár.

Ha csak egyetlen dominó van a sorodban, a bomba nem használható.


Visszavonás dominó

A nyilakat ábrázoló dominó beillesztésével az utolsó behelyezett dominód visszakerül az asztalra. A visszavett dominó helyére bármely más, beilleszhető dominó lerakható, de akár újra le lehet helyezni ugyanazt is. Ha a dominó sárga, vagy fehér, akkor az újbóli lehelyezéséért is a megemelt pontszám jár. A visszavonás dominó használatáért 1 pont jár.

Ha csak egyetlen dominó van a sorodban, a visszavonás nem használható.


Véletlenszám dominók

A sárga kérdőjelet ábrázoló dominó egyfajta zsákbamacska. Csak akkor derül ki, milyen szám van a kérdőjel alatt, amikor a számot tartalmazó oldalával behelyezed a sorba. A véletlenszám dominó lerakásáért 2 pont jár.

Ha egy már lerakott véletlenszám dominót veszel vissza az asztalodra a visszavonás dominóval, már nem változik vissza kérdőjelessé, az a szám marad rajta, ami a lerakáskor megjelent.


Ajándék dominók

A játékot ezeken kívül még ajándék dominók színesítik. Ezeket nem lehet a sorba illeszteni, viszont beváltani igen. Ilyenkor többféle dolog történhet (mind pozitív). Vannak olyan ajándékok, amik rögtön adnak valamit, illetve olyanok is, amik az elkövetkező valahány órában hatnak, vagy akkor, ha legközelebb csinálsz valamit. Mivel nem akarjuk előre lelőni ezeket a meglepetéseket, nem soroljuk fel, milyen ajándékokkal lehet találkozni a játék során.

Ha ajándék dominó "hatása alatt állsz", akkor annak lejártáig nem válthatsz be újabb ajándékot, kivéve, ha lejárati idő előtt eldobod az ajándékod.Mindenkinek jó gyűjtögetést, jó játékot kívánunk!Dominó játék 2.0 - A játék elkezdéséhez kattints ide!


A szabályok megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A szabályok megváltoztak, jelen szabályzat 2021. december 15-tól érvényes.
Írta: Speedz, 2007. július 29. 15:05
Fórumozz a témáról: Dominó játék 2.0 fórum (eddig 160987 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook