Főoldal » Írások » Egyéb témák » Játék: Mindenki Dominója!

Játék: Mindenki Dominója!


2007. április 30-án, hétfői nappal új játék indult a honlapunkon, Mindenki Dominója címmel. A játékot igazi közösségi játéknak szánjuk, mert bár mindenki egyedül kattintgathat benne, összességében a Hoxa portál többi tagjaira is szüksége lesz a boldoguláshoz.

Jöjjenek most a szabályok részletesen.

Játék: Mindenki Dominója!

A Mindenki dominója ebben a formájában véget ért, de nem tűnt el teljesen a dominó játék a portálról, hiszen már játszható a Dominó játék 2.0, felújítva, új szabályrendszerrel. Az új játékról itt olvashatsz!


A Mindenki dominójának első 30 helyezettjének gratulálunk a szép eredményhez!

Dominó játék toplista


A játék során mindenki egy dominóval rendelkezik. Amennyiben ez a dominója illeszkedik a dominósor utolsó eleméhez, elhelyezheti azt következő elemként. Ezáltal egy pontot kap, majd egy új dominóhoz jut.

Két feltétele van, hogy az így kapott dominót újra a sorba illeszthesse az illető: 1. a dominója illeszkedik, 2. az utolsó dominót nem ő rakta le, tehát meg kell várnia, míg valaki más is a sorhoz rak egy újabb elemet.

Ha ezt a dominót is sikerül leraknia, újra pontot és új dominót kap, majd így tovább, az előzőekben leírtak szerint.


Ha valakinek végképp nem sikerül a dominójával boldogulnia, 2 órával annak megkapása után lecserélheti azt egy másikra. Ha a balszerencse úgy hozza, előfordulhat, hogy ugyanolyan dominót kap, mint az előző.


A dominó oldalán folyamatosan nyomon követhető, hogy épp hány elemből áll a közösen rakott dominósor, illetve a toplistán kik a legjobbak, hány pontot szereztek eddig, illetve a játékos (aki be van jelentkezve) hanyadik ebben a listában.


Mikor illeszkedik egy dominó a sorba?

Ha egyik, vagy másik felén pont olyan szám van, mint a jobb oldali dominósor legtetején.


Milyen dominók vannak?

A dominók két oldalán általában a számok találhatók vagy pöttyök, háromszögek vagy egyéb szimbólumok formájában 0-tól 9-ig. A háromszöges dominók mellé nem helyezhetők más díszítésű dominók, és ez fordítva is igaz!

Ezeken kívül léteznek speciális dominók, ezek ritkábbak.

Nézzük melyek ezek:


Joker. Ez abban különleges, hogy bármelyik dominó mellé oda lehet illeszteni. 1 pontot ér.


Idő stop. Ez a dominó "megállítja az időt", azaz a lerakása után 1 órán keresztül nem lehet újabb dominót a sorba illeszteni. Annak, aki ezt a dominót lerakja +3 pont jár +1 helyett. Ha lejárt az idő, automatikusan még egy ugyanilyen dominó kerül a idő stop után (csak értelemszerűen megfordítva), és onnan folytatódik a sor.


Idő start. Ez a dominó "elindítja az időt". Csak akkor lehet ezt a dominót lerakni, ha Idő stoppos dominó az utolsó a sorban. Mivel ezt a dominót igencsak nehéz lerakni, annak, aki ezt a dominót lerakja +10 pont jár +1 helyett.


Ajándék. Ennek a dominónak a lerakóját megajándékozzuk pont annyi plusz ponttal, amilyen számhoz az ajándék dominót illesztette a sorban. Ha joker a külső fele az utolsó dominónak, akkor 10 bónuszpont jár az ajándék dominó után.


Kérdőjel. A kérdőjeles dominó csak a másik oldala alapján illeszthető a sorhoz. A kérdőjel helyére a beillesztés után egy szám kerül, előre nem tudni, hogy mi lesz az. Annak, aki ezt a dominót lerakja +3 pont jár +1 helyett.


Csillag joker Ezt a dominót bármilyen csillag dominóra rá lehet tenni, és erre a dominóra is bármilyen csillagosat rá lehet tenni. 1 pontot ér.


Pötty joker Ezt a dominót bármilyen pöttyös dominóra rá lehet tenni, és erre a dominóra is bármilyen pöttyöset rá lehet tenni. 1 pontot ér.


Háromszög joker Ezt a dominót bármilyen háromszög dominóra rá lehet tenni, és erre a dominóra is bármilyen háromszögest rá lehet tenni. 1 pontot ér.


Ha a dominód mindkét oldalán ugyanaz szerepel, lerakásáért 3 ponttal jutalmazunk!


Mi történik, ha másik játékossal egyszerre nyomjuk a dominó beillesztése gombot?

Mivel a weboldalak a böngészőben nem frissülnek automatikusan, könnyen előfordulhat, hogy mire az egyik játékos megnyomja a gombot, valaki más már megváltoztatta a dominósor utolsó elemét. Ha z illető dominója így is illeszkedik a sorba, semmi gond, megtörténik a beillesztés, ha viszont nem, hibaüzenet figyelmeztet a történtekre.


Mit nyer az, aki játszik a dominóval?

A Mindenki Dominójában való sikerességért nem jár különösebb jutalom, csupán az, hogy az ügyesek ott láthatják a nevüket a toplistán.

Célunk a játékkal inkább csak a szórakoztatás, amivel két-három fórumhozzászólás között elüthetik az időt a Hoxa tagok.


Mikor lesz a játéknak vége?

Nem tervezünk game overt, a játék kijátszhatatlan, ha valami előre nem látható dolog nem történik, örökké a portál része marad.


Ha valami nem tiszta a játékkal kapcsolatban, nyugodtan kérdezzetek a fórumban.


A szabályok bármikori megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
Írta: Speedz, 2007. április 29. 20:10
Fórumozz a témáról: Játék: Mindenki Dominója! fórum (eddig 42356 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook