Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Közösségi receptkönyv működése cikk

Közösségi receptkönyv működése


Elkészült a legújabb fejlesztés, az Online receptkönyv. Kategóriánkénti listázással, keresési lehetőséggel, diétás tulajdonságok megadásával. Ezentúl tehát a recepteket ezen keresztül várjuk tőletek! :)

Fontos a recept felvitellel kapcsolatban, hogy a későbbi használhatóság érdekében igényességet és odafigyelést várunk tőletek.

Közösségi receptkönyv működése

KERESÉS A RECEPTEKBEN


Több szempont alapján is megtalálhatsz egy receptet. Böngészhetsz kategóriák szerint:

Az ételtípusok kiválasztásánál egy listát kapsz az adott ételekről, a sorrendet is változtathatod.


ÚJ RECEPTEK FELVITELE


Új recept felvitelénél több dologra is oda kell figyelni.


Diétás tulajdonság:

Fontos a valóságnak megfelelő diétás tulajdonság kiválasztása, ha van ilyen. Ennek a megadása nem kötelező, de ha pl. szénhidrátszegény receptet viszel fel, akkor célszerű bejelölni, hogy az ilyen diétát követő felhasználók később megtalálják és hasznosíthassák a receptedet.


Kategóriák:

Fontos a megfelelő kategóriák kiválasztása. Ez gyszerű dolog, van azonban olyan étel is, amely több kategóriába is besorolható, például egy halas szendvicskrém. Ilyenkor célszerű mindkét kategóriát megjelölni. Legalább egy bejelölése nélkül a receptet nem tudod elmenteni, erről hibaüzenetet is kapsz.


A recept neve:

A név egyéni, tehát ha van már ilyen névvel ellátott recept az adatbázisban, akkor erről hibaüzenetet kapsz. Ilyenkor módosítani kell a nevén, utána írhatsz egy 2-est, vagy másképp is elnevezheted.


Hozzávalók:

A hozzávalóknál fontosnak tartjuk, hogy azokat igényesen, áttekinthetően vigyétek fel. Mivel ebben keresni is lehet, ezért nagyon fontos a megfelelő ékezet és helyesírás, különben a recept nem fog megjelenni a keresésben. A felsorolás előtt nem kell feltüntetni a "Hozzávalók" szöveget, mert az automatikusan meg fog jelenni.


Az elkészítés és a megjegyzések értelemszerű. :)


Az Elkészítési idő, Kalóriatartalom, Szénhidráttartalom, Zsírtartalom mezők kitöltése nem kötelező, de rendelkezel valamelyik adatta, akkor nagyon hasznos lehet mások számára.


Nagyon fontos, hogy a recept nem sértheti mások szerzői jogait. Tilos máshonnan átmásolni ide receptet. Bármilyen jogi probléma merül fel a recept kapcsán, annak felelőssége a receptet feltöltő felhasználót terheli.

A recepthez feltett kép legyen saját, vagy szerzői jogilag teljesen tiszta és szabadon felhasználható!
Írta: Hoxa, 2006. május 7. 14:41
Fórumozz a témáról: Közösségi receptkönyv működése fórum (eddig 170 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook