Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Az egyik a napközi, ezt mindenki isméri, délelött tanulás, délután lecke (ha elegendő az idő... ha nem hazaviszi minden nap...
a másik az egésznapos oktatás
Az egésznapos oktatás előnye, hogy eloszlik egész napra minden, és több közte a szabadidő, nem annyira kötött. Viszont a gyerek nem visz haza semmit maximum üzenőt, és apróbb dolgokat...
max hétvégén viszi haza a cuccát, hogy rendbetegyék, stb...
nem biztos, hogy az gond...
csak volna egy keresztkérdésem és jó munkaügyes tuti tudná a választ...
Ezek nem voltak kötelezőek, sem az én időmben, sem a fiaméban :)
A fiam is és én is, iskola végén, mentünk haza, vagyis én oda, a fiú a nagyiékhoz, mert még egy utcahossznyira sem laktak a sulitól :)
Inkább ette a mami főztjét, mint az iskolában a semmit.
Szép estét mindenkinek!:)
Biza Eniss,nálunk is volt tavaly előtt a suliban közvélemény kuti-óvatosan-ebben az irányban..
Ez nem is napközi volna,hanem hasonló,mint amerikában,vagyis nincs lecke,délelőtt-délután van tanítás.Mert bizony,igen sok gyerek nem tanul otthon,avagy nem ír leckét.Napközire ugyanis NEM kötelezhetnek,viszont azt nem tehetik meg,hogy:" Neked xy van lecke,mert nem maradsz napköziben,de neked xz nincs,mert te maradsz...Én KÖTELEZŐ napköziről még nem hallottam..
Én abban az időben nem örültem volna a kötelezőnek.
Délután voltak az edzések,zeneiskola.
Az én gyerekeim, velem szerettek tanulni, úgy szokták meg. Jó ehhez kellett egy adag szerencse is, mert egyedül voltam az irodában, tehát csendben leültek, ha kérdésük volt feltették.
Édeseim, ezt hívták a mi időnkben napközinek.
Akinek nem tudott a szüleje vigyázni a gyerekre, nem volt nagymama, vagy más a családban, azok bent ebédeltek az iskolában, délután pedig tanultak.
Még külön napközis tanítónénik is voltak :)
A fiam ugyanabba az iskolába járt, ahova én és még akkor is volt ilyen.
Nem tudom mi ebben a különös?
Mindig volt és lesz is ilyen.
Kérnék friss levegőt! Akár kölcsön is érdekelne,de bankszámlaszámot is adhatok,ha a pontos cím nem lenne elég!
@@@@@
39 fok volt nálatok, az országban a legmelegebb :(
azt hiszem igen :(
Javítok: Itt az újabb infó
Nem minden iskolának kötelező bevezetni, választható.
Amúgy meg felmenő rendszerben vezetik be, most 1. és 5. osztálytól, aztán majd bővítik a köv. tanévtől.
+ "Az egész napos – 16 óráig tartó – iskolai foglakozásokon való egyéb foglalkozásokon történő részvétel alól az igazgató a tanulót a szülő kérelmére felmentheti [Nkt. 55. § (1)]"
Huh, kis kerek, hát nem édes :D
Gratula Eniss :)
Szegény Tünde :(
Az országban náluk van a legmelegebb most :(