Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Nem, mert szinte minden kolléganőm úgy nézett rám régen, mint valami csodabogárra, aztán megszokták :D
Ha Téged is négy nő agyusztált volna otthon, biztosan nem mégy az utcára másképpen, mint harisnyában :D
Igyekeztem, de nektek is köszönhető:D
Ebben a sorrendben jöhet!:D
Huha, de szépen elkerekedtél :DDD
Van szőlő, dinnye, őszibavack, szilva :D
Sajnos, ez bizony érdekes, nem mindennapi történet lesz.
De sokan fognak tanulni belőle biztos, hogy az életben mi is az, ami igazán fontos.
Atyavilág, én meghalnék harisnyában. Még télen is irritál.
Tudom-tudom, magára valamit is adó hölgy, nem megy harisnya nélkül ki, de engem akkor is idegesít.
Tizenévesen simán harisnya, zokni nélkül ugrottam bele a csizmámba. Tudom beteg dolog, de megtörtént. :D Gondolom nem is lepődsz meg rajtam cseppet sem :))
Hát ez nem jellemző, így nem is veszem zokon :D
Egyébként nem vihogás, tegnap, a hőségre való tekintettel nem vettem fel harisnyát, hiszed, vagy nem, fázott a lábam :(
Az jó, de mikor jelenik meg?
Azt is írd le, ha már tudod :D
Kata, köszi a finom hide kávét, megyek és hozok mellé még gyümölcsöt, vegyetek ti is az asztalon hagyom :)
Futika, köszi a jó kis nyári recepteket :D
Észre sem vettelek, Katánál leragadtam.
Szia Boszi, én fázom :DDDD
Futikám nagyon jók a receptek, majd ki is próbálom őket!!!
Neked is szia Eniss! Hogy vagytok, mi újság?
Képzeljétek le, hatalmas lépésre szántam el magam.. Már régóta terveztem, de ma reggel meg is csináltam. Írtam egy cikket:)))
Sziasztok, mindenkinek szép napot!
Futi köszi a recepteket!
hideg leves.
Gazpacho
Hozzávalók:
70 dkg érett paradicsom, lehetőleg lucullus
1 közepes méretű uborka
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg szárított fehér kenyér
1/2 l víz
4 evőkanál olívaolaj
1 bő evőkanál borecet
só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés: A paradicsomokat leforrázom, majd lehúzom a héjukat. Félbe vágom, kimagozom és utána apróbb darabokra metélem és egy nagy tálba teszem. Mellérakom a szintén darabokra metélt, korábban meghámozott uborkát, a paprikadarabokat, majd melléteszem a fokhagymát, a fűszereket, az olajat és a borecetet. A már egy napja ázó szikkadt kenyeremet kicsit kinyomkodom és szintén a tálba teszem. Botmixer segítségével igen alaposan elsimítom az egészet. Ezután megkóstolom, és ha mindent rendben találtam, akkor jegesen hideg vízzel felöntöm. Ha van kedvem és szeretnék szép, homogén levest, akkor leszűröm és úgy tálalom. A leveshez fokhagymás olajban pirult croutonokat kínálok.
Rakott krumpli húsos raguval és cukkinivel
Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 evőkanál olívaolaj
50 dkg darált hús
4 gerezd fokhagyma
1 kanál szárított zöldségkeverék
só
bors
4 dl tejföl
1 púpozott kanál liszt
4 uborka nagyságú cukkini
60 dkg krumpli
zsiradék
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Kuktában első szisszenéstől számítva 5 perc. Meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
A hagymát finomra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Hozzátesszük a darált húst, a fokhagymát, a zöldségkeveréket, sót, borsot, majd erős tűzön lepirítjuk. A tejfölt elkeverjük a liszttel és kevés folyadékkal, behabarjuk vele a húst.
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal és meghintjük zsemlemorzsával.
Belekarikázunk egy sor krumplit, megsózzuk, majd rákarikázunk egy rétegben cukkinit. Ezt a húsos ragu felével megkenjük, majd megismételjük a rétegezést.
Sütőben 180 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük.
Megjegyzés:
A tetejére lehet paradicsomkarikákat szelni és megszórni sajttal.
Szép jó reggelt!
Kata köszi a kávét.
ma is meleg lesz,vigyázzatok magatokra.
ma sütök,hétvégén megyünk a fiamékhoz.
ha valak nem szeretne melegedni a sütő mellet ajánlom a Kekszes-tejfölös sütit sütés nélkül.
Hozzávalók:
50 dkg szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl
9 evőkanál kristálycukor
3 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítés:
Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 kanál kakaóport.
Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsi aljára tegyünk egy réteg háztartási kekszet. Kenjük el rajta a vaníliás tejföl kétharmadát. Fedjük be egy réteg keksszel, egyengessük el rajta a kakaós tejföl kétharmadát. Borítsuk be egy újabb réteg keksszel, majd a maradék vaníliás és kakaós tejfölt öntsük a tetejére, egyengessük el, fogpiszkálóval tetszés szerint rajzoljunk bele mintákat.
Tegyük hűtőbe 10-12 órára. A keksz megpuhul, a tejföl pedig kissé megköt.
Megjegyzés:
Puha, hideg süti a végeredmény.
Miért baj az, akinek volt, van, lesz, kutyája és ért hozzájuk, annak biztosan érdekes egy ilyen fórum
Én hozzá sem tudnék szagolni, már a fórumhoz :)