Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Szasztok Csevisek!
Miért van, hogy mindenki úgy közelít a másikhoz, mintha az rablógyilkos volna?
Sok az üldözési mániás. :( Holott mindent leír a naplójába, még a mensese idejét is... :(
Boszika én meg arra gondoltam, hogy azért voltak alacsonyak, hogy könnyebben belehessen fűteni őket.
Háát nem tudom, én nem igazán fogadom el ezt a nem voltak jó mesterek, a mi házunk az 1800-as években épült és 4 méter a belmagassága. Én inkább a pénzzel magyarázom, mire futotta aki építtetett, vagy épített magának. Na meg a katedrálisokot sem a számítógép tervezte.
De!
Akkor egy nap volt a nagymosásé és a mosásé.
Aznap nem is csináltak mást, vagy többen összefogtak és volt a ki főzött a családban.
Nálunk édesapám anyukája kissé gyenge volt, ezért a nagyapa az ántivilágban is és később az újkor ántivilágban is fizetett egy néninek, aki eljött bizonyos időközönként és kimosott, már amit nagymosásnak hívtak.
Már magát az üstöt, amíg telehordta vízzel, az elég volt :(
Aztán megvárni míg felforrósodik, addig a ruhát beszappanozták, állni hagyták és utána mindent kézzel, főzéssel, forró vízbe nyomkodva, kimosni:(
Embertelen.
Én egészen, tizenéves korom elejétől a szüleim
és a nagyim, valamint a saját holmijaimat mostam kézzel.
Volt forgótárcsás gépünk, de azzal a finomabb holmikat, fehérneműket, nem lehetett mosni.
Szóval én kiélveztem mindkét mosásfajtát.
Maradnék a jól bevált kis Mancimnál.:))))
Képzeljétek, most tudtam meg, hogy nem azért voltak olyan alacsonyak a régi házak, mert az emberek is ennyire alacsonya voltak.
Nem, nem.:)
Voltak építőmesterek, de nem volt végzettségük, emiatt csak egy bizonyos magasságú házat húzhattak fel.
Hát nem érdekes? mindig tanul az ember és mégis milyen bután hal meg :D
Mint már mondtam tegnap, azért hiszi ezt apukád, mert nem emlékszik rá, mennyivel másabbak voltak azok az anyagok.
Jártunk egy tájházban is, több száz éve áll ugyanott és néz ki ugyanúgy, már ugyan tiszta, meg rendes, de a ház aprósága és azok a berendezések, pedig még a hatvanas években laktak benne.
Ott volt a mosóteknő, amit még használtak a gyerekkoromban, meg a mángorló és társai.
Nem irigyeltem azokat a nőket, akiknek ezzel kellett mosni. Embertelen munka volt, hidd el nekem.
Más az emlék és más a valóság.
Én nagyon szeretek pancsolni..::D:D Az egyetlen házimunka,amit gyűlölök,az a mosogatás:(
Komolyan.Ha kell én szívesen pucolok szőnyeget is,kézi hajtánnyal,vagy mosok kézzel...De ha mosogatni kell,akkor rögtön szívesebben szülnék hármasikreket...:( Ha volna egy mosogatógépem,azt az életem árán megvédelmezném:) De hát...nekem arra sose lesz pénzem..:( Marad a kézi hajtány,vagy a Marci gyerek megvesztegetése....:D
Két kezükkel kaparták ki a földből magukat az emberek a háború után.
Nem láttam az elejétől, a buktás résznél vettem észre, hogy nem öt percet, hanem 20 percet estek ki a munkából..ha jól emlékszem.
Mindegy belőlem nyugalmat váltott ki. A történelem meg csak ilyen, addig tudjuk mi volt amíg van olyan aki elmondja mit tapasztalt. A II. világháborúról is a családomban megoszlanak a vélemények, ki egyik, ki másik nemzetre szavazott. 53-ról is ki így mond el sztorit, ki úgy. Pont egy történész beszélt a múltkor, hogy a megtörténés pillanatában is mindig a győztesek verziója maradt fent, az terjedt szájról-szájra majd vetették kőbe,papiruszra, papírra. Tehát sosem fogjuk a teljes igazságot megtudni. Aki az átkosban élt jobban neki az a jó, aki most van a zsírosbödön mellett, az az átkost kívánja pokolra.
Gyökereket fel tudok ajánlani, ismerek egy párat! :D
Lehet tizenezerért kapni keverőtárcsás gépet, van rajta jótállás is - de szerintem ha az automatát jól használod, az azért mégis csak jobb. Ne feledd, hogy te sem fiatalodsz, és a keverősből kiszedni a ruhát, kicsavarni, hogy aztán a centribe át lehessen rakni - ez egyre nehezebb, ahogy múlik a fejünk felett az idő. :(
Sziasztok, szép napot!
Megi, ne várd meg, hogy elromoljon a mosómasinád, vegyél egy keverőtárcsásat, ha már erre vágysz, igazad van a munka nemesít,igazad van és ha ez okoz Neked örömöt, uccu neki, apróságok teszik szebbé a napjainkat, de a lúd legyen már kövér , én inkább a helyedben egy mosóteknőt szereznék be, gyökérkefével , még több munka, még több öröm :DDDDD
Én örülök, hogy kimos a gépem nem kell ott állni mellette.
Valahogy nekem is ott volt a DunaTV-n a kép, de én majd megvesztem,annyira idegesített. Ez egy propaganda film, a szövege miatt felment nálam a pumpa. Ennek a pöcsnek csak az volt a fontos, hogy úgy állítsa be, hogy akkor senki sem dolgozott, mindenki lógott, aztán mulatozni járt.
Hát a q.va életbe, akkor mi a bánatba rokkantunk bele. Gondolkodjon már! A háború után fel kellett építeni egy országot, házakat, lakótelepeket építettünk, a földeken, a gyárakban dolgoztunk - és nem csak lődörögtünk, hanem kemény munka folyt. A példa rá, hogy egy lerombolt országból egy virágzó, minden területdarabja megművelt, rendben tartott kis ország lett.
De az is lehet, hogy mást láttunk. :D
Szasztok Csevisek!
Borongós idő van, az áramot délelőtt elveszik (felsővezetéket cserélnek), de még van, úgyhogy gyorsan jöttem.
Szép jó reggelt!
hozom a kávét,a miegymást,stb----
a mosógéphez mosogatógép témához szólnék hozzá.
nekem nagyon jó a gépesités,én imádom.
ha elromlik, bíztos hogy veszek másikat.
régen,amikor nem volt automata mosógép,sok idő kellett a nagymosáshoz.
3müszakba jártam, túlóráztam,és sok jószágunk, kertünk is volt.
sok volt nekem a munka. most már kényeztetem magam.
én szeretem a gépeket magam körül.