Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Most már tényleg menek, találtam egy jó kis imborkás oldalt és olvasgattam....szalad az idő...
jó lenne tudni, mi lesz holnap az ebéd...
Sziasztok! SZILVALEKVÁRT ÉN IS KÉREK! Imádom...
sok dolgom lesz mostanság örülök, hogy itt azért zajlik az élet...
7.-én a szeptemberfeszten leszek...
8.-án a mayar dal napján a XV.kerületben...
utána vizsgázom ezerrel...
Mindenkinek hatalmas ölelés küldjetek nekem sok-sok szerencsét!
Úgy néz ki nagyon jó fönököt kaptunk!
Remélem minden szuper lesz...
Nem szégyen az, ha valaki még nem csinálta és nem tudja.
A kis tapasztalatlan lány sem tudta az első éjszakán, hogy mit hogy kell csinálni, és idegességében a kispárnát a feneke alá tette.
(bocsi) :D
Helló!
Amikor az edény aljára ecetet teszel, ahhoz a változathoz NEM kell cukor. A lassú tűz miatt sűrűsödik be, és marad a finom szilva íz. Ne félj, nem lesz savanyú a lekvár!
(A cukrot azért szokták hozzá tenni, hogy besűrítsék és hogy édes legyen. De édes az élet, nem kell cukor a lekvárba is. :D)
8 vagy 10 %-os ecetet használok, mert az biológiai erjesztésű, nem valamiféle műdolog.
A lekvár főzéshez érett szilvát szabad csak használni, a zöldebbet befőttnek kell eltenni.
Annyi ecetet tegyél hogy az edény alját teljesen ellepje. Megmozgatod az edényt, hogy mindenüvé jusson, mert ahol a gyümölcs közvetlenül az edény aljával érintkezik, ott le fog égni.
Az az edény a jó, amelyik vastagabb aljú, zománcozott belülről és hibátlan. Lefedni csak addig szoktam, míg mászkálok, aztán leveszem róla a fedőt és Ő ott fortyog magában a konyhában. Lassabban kell forrjon, mint a húslevesnek.
Az üvegeket is készítsd elő, azok is szárazak legyenek belülről. Csavaros üvegeket használok, és a fedő alá teszek zsírpapírt, amire rászórom a szalicilt. Így nem érintkezik a gyümölccsel, nem is főzöm bele - nem ehetem a betegségem miatt.
Volt olyan dédi-féle üvegem, amiben mindig is szilvalekvár volt, ezért azt a zsírpapírt először rumba mártottam, azt raktam az üveg szájára, erre jött a szalicil és a második réteg zsírpapír (ez már szárazon). Ezt kapja majd Apukám Karácsonyra. :)
Sziasztok!
Én meg veled megyek és együtt eszünk:)))