Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. fórum

Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)


159151. szabot.88
2013. aug. 24. 22:11

Most már tényleg menek, találtam egy jó kis imborkás oldalt és olvasgattam....szalad az idő...

jó lenne tudni, mi lesz holnap az ebéd...

159150. szabot.88 (válaszként erre: 159149. - Megi04)
2013. aug. 24. 22:10
hehe.... :))
159149. megi04 (válaszként erre: 159147. - 9b10f3d7ff)
2013. aug. 24. 22:08
Rágalom!Az alávalóbbik fajtábó'!!!!
159148. szabot.88 (válaszként erre: 159147. - 9b10f3d7ff)
2013. aug. 24. 22:07
(ugye! @@)
159147. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 159142. - Megi04)
2013. aug. 24. 21:29
Ha nem kifogást keresnél nem is Te lennél :D
159146. szabot.88
2013. aug. 24. 21:26
Na én mentem alukálni...jóccakát!
159145. szabot.88
2013. aug. 24. 21:19
Elég ha holnap megy dolgozni, oszt Hatvannál kidob! :)
159144. szabot.88 (válaszként erre: 159142. - Megi04)
2013. aug. 24. 21:18
De a Nyúlnak esetleg??? :)))
159143. megi04
2013. aug. 24. 21:17
Elég ha ,megmutatom a masinisztának?
159142. megi04 (válaszként erre: 159141. - Szabot.88)
2013. aug. 24. 21:17
Tippeld meg,hogy NEKEM(!!!) van-é GPS-em???
159141. szabot.88
2013. aug. 24. 20:46
GPS koordináták : 47.64800, 19.83050
159140. szabot.88 (válaszként erre: 159139. - Megi04)
2013. aug. 24. 20:35
Hát ide hozzánk, Te! @@@@@
159139. megi04 (válaszként erre: 159138. - Szabot.88)
2013. aug. 24. 20:29
Rendben! Merre menjek?
159138. szabot.88
2013. aug. 24. 20:17
Te Megi! Ha nagyon ráérsz nem akarnál jönni tekergetni az uborkát?? Már nagyon unom egyedül...adok kisszéket is....:)
159137. szabot.88
2013. aug. 24. 20:16
Úgy legyen....
159136. megi04
2013. aug. 24. 19:39
...stét mindenkinek,lehetőleg szépet!
159135. szabot.88 (válaszként erre: 159133. - 9b10f3d7ff)
2013. aug. 24. 19:10
Enissa! elolvastam, de itt könnyebb válaszolnom telóról. igazad van maximálisan. (azért valami pikánsabbat vártam tőled! :)))
159134. mamcili
2013. aug. 24. 18:47

Sziasztok! SZILVALEKVÁRT ÉN IS KÉREK! Imádom...


sok dolgom lesz mostanság örülök, hogy itt azért zajlik az élet...


7.-én a szeptemberfeszten leszek...

8.-án a mayar dal napján a XV.kerületben...

utána vizsgázom ezerrel...


Mindenkinek hatalmas ölelés küldjetek nekem sok-sok szerencsét!


Úgy néz ki nagyon jó fönököt kaptunk!

Remélem minden szuper lesz...

159133. 9b10f3d7ff
2013. aug. 24. 17:30
Privátban leírtam. Na nem malackodtam...ismerem a fantáziátokat, muszáj hangsúlyoznom. :DDD
159132. szabot.88
2013. aug. 24. 17:09
Mit csináltál?
159131. 9b10f3d7ff
2013. aug. 24. 16:34
Sziasztok, jól elszúrtam a napot, oda lett a kompót főzés :S
159130. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 159128. - 99279bb06f)
2013. aug. 24. 16:34
:@@@@@@
159129. szabot.88 (válaszként erre: 159128. - 99279bb06f)
2013. aug. 24. 15:26
Miért nem oda kell??? ;)
159128. 99279bb06f (válaszként erre: 159126. - Szabot.88)
2013. aug. 24. 14:28

Nem szégyen az, ha valaki még nem csinálta és nem tudja.

A kis tapasztalatlan lány sem tudta az első éjszakán, hogy mit hogy kell csinálni, és idegességében a kispárnát a feneke alá tette.

(bocsi) :D

159127. szabot.88 (válaszként erre: 159124. - Hpkati)
2013. aug. 24. 14:15
Nem hagynálak otthon, ne aggódj! :DD
159126. szabot.88 (válaszként erre: 159125. - 99279bb06f)
2013. aug. 24. 14:13
Köszönöm! Nekem így kell "szőkenősen" :D
159125. 99279bb06f (válaszként erre: 159123. - Szabot.88)
2013. aug. 24. 14:10

Helló!

Amikor az edény aljára ecetet teszel, ahhoz a változathoz NEM kell cukor. A lassú tűz miatt sűrűsödik be, és marad a finom szilva íz. Ne félj, nem lesz savanyú a lekvár!

(A cukrot azért szokták hozzá tenni, hogy besűrítsék és hogy édes legyen. De édes az élet, nem kell cukor a lekvárba is. :D)

8 vagy 10 %-os ecetet használok, mert az biológiai erjesztésű, nem valamiféle műdolog.

A lekvár főzéshez érett szilvát szabad csak használni, a zöldebbet befőttnek kell eltenni.

Annyi ecetet tegyél hogy az edény alját teljesen ellepje. Megmozgatod az edényt, hogy mindenüvé jusson, mert ahol a gyümölcs közvetlenül az edény aljával érintkezik, ott le fog égni.

Az az edény a jó, amelyik vastagabb aljú, zománcozott belülről és hibátlan. Lefedni csak addig szoktam, míg mászkálok, aztán leveszem róla a fedőt és Ő ott fortyog magában a konyhában. Lassabban kell forrjon, mint a húslevesnek.

Az üvegeket is készítsd elő, azok is szárazak legyenek belülről. Csavaros üvegeket használok, és a fedő alá teszek zsírpapírt, amire rászórom a szalicilt. Így nem érintkezik a gyümölccsel, nem is főzöm bele - nem ehetem a betegségem miatt.

Volt olyan dédi-féle üvegem, amiben mindig is szilvalekvár volt, ezért azt a zsírpapírt először rumba mártottam, azt raktam az üveg szájára, erre jött a szalicil és a második réteg zsírpapír (ez már szárazon). Ezt kapja majd Apukám Karácsonyra. :)

159124. hpkati (válaszként erre: 159087. - Szabot.88)
2013. aug. 24. 14:00

Sziasztok!

Én meg veled megyek és együtt eszünk:)))

159123. szabot.88
2013. aug. 24. 12:35
Hahó Zulu! ha olvasod... cukor kell a lekvárba? minden részlet érdekel mert még nem csináltam ilyet! köszi
159122. 9b10f3d7ff
2013. aug. 24. 10:54
Sziasztok! Szép napot!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook