Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Sziasztok! Szép napot!
Hoztam kávét és teát!
óh, én is voltam kórista, szólóztam is. Egy versenyen énekeltem az Édesanyám, édesanyám mit csináljak, ha a fiúk reám néznek meg is állnak :DDD
Meg olaszul...persze hatalmas olasz tudás kellett hozzá a vivá, viválá musicá :DD
Mit nem tudtál? mit jelent a KISZ?
Ennyire fiatalon nem csoda :D
Részünkről, még a fiunk is szívesen nézi a régi, még a háború előtti magyar filmeket.
A későbbiekhez valahogy sok fájdalom is köt, ezért már nem szeretem annyira, csak párat közülük :D
Inkább azt mondanám, hogy sokan, ha elmentek egy munkahelyre, onnan is mentek nyugdíjba, volt munkájuk és az már maga a nyugalom volt.
Nem a gépektől lett rosszabb, hanem a környezetünktől.
A gépek tényleg könnyebbé és gyorsabbá teszik az életünket.
Nézd..az tagadhatatlan,hogy kényelmesebb!!! Nagyon örülnék,ha lenne egy mosogató gépem is:D
Csak néha,óhatatlanul elgondolkodom azon,hogy régen talán azért nem volt ennyi depis ember,mert nem volt rá ideje...És valahogy régen is megoldották ezt..8-10 gyerek mellett is..
Ja, nem beszélve a víz minőségéről, ami tele van egyebekkel.
Nem beszélve a különféle mosószerek minőségéről, amik nem javítanak a mosás fokán.
Szóval vehetsz Megi keverőtárcsás gépet, sosem lesz többet olyan fehér a ruhád, ha csak nem szőnek a számodra a régi módon és anyagokból fehér holmikat, sajnos.
Azt elfelejteni sem szabad, hogy az anyaguk teljesen más volt, kevés nylonnal, sőt régebben még semmi hasonlót sem tettek bele.
Ma pedig, ha még azt is írják, hogy 100 % pumuk, akkor sem hiszem el :(
Nah és, abban is van valami, hogy nem mindegy melyik napokon mosol, vagyis nagyanyáink követték az időpontokat és nem értettem mi a jelentősége, de ez ma már bebizonyosodott, tényleg a holdnak bizonyos állásában a ruhák fehérebbek lesznek.:)
Most találtam:
A mosógép
Ez a nők életét alapjaiban megváltoztató találmány először Amerikában hódította meg a háztartásokat. A háztartási gépek elterjedésének előfeltétele az otthonok elektromos hálózatba történő bekapcsolása volt. A legtöbb forrás Alva J. Fisher nevéhez köti az első elektromos mosógép feltalálását, tévesen. Louis Goldenberg, a Ford Motors munkatársa volt az valószínüleg, aki az első, mai mosógéphez hasonlatos tervet elkészítette, őt pedig Woodtr követte. Csak utánuk alkotta meg Fisher a sokak által első elektromos mosógépnek tartott, Thor névre keresztelt masinát, amely leváltotta a rossz hatásfokkal működő gázüzemű, illetve gőzzel működő elődöket. Európában még hosszú évtizedekig luxuscikknek számított a mosógép, a londoni Harrods 1929-es katalógusában például úgy reklámozza az új masinát, hogy az különböző tartozékokkal kiegészítve húst darál, fagylaltot készít, ezen felül pedig kolbásztöltésre és késélezésre is alkalmas. 1957-ben jelentek meg a mosást és a centrifugálást egyesítő modellek, 1960-as években pedig piacra dobták az első automata mosógépet, ami nélkül a modern nő hétköznapjai ma már elképzelhetetlenek.